[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kazaku
Forum Index » Profile for kazaku » Messages posted by kazaku
Mie unu imi place cum arata. Dar asteapta parerile expertilor. Eu sunt incepator.
Pfu ... Dupa un concert Fuego, direct la BALACEANCA ma internez.
Ba il iau de la Balamuc, dar trebuie sa astept pana sambata. Nu am cu ce sa il transport. Apropo, daca vrei sa face vreun test la apa sa imi zici, am luat test 6 in 1 de la JBL. Nu mai am rabdare pana sambata. La priza trebuie sa inversez clapetele lasate cu cele ridicate. Cealalta nu reusesc sa ii dau deloc de cap. Ma plimb putin sa ma calmez si o iau iar de la capat cu ea.
) Nu zic absolut nimic de rau sau urat de tine Radule , nu as avea ce sa zic. De bine pot zice multe. De rau nimic. Am fost la hornbach azi, 40 lei sacul de 25kg de nisip alb, dar nu am cu ce sa il transport. Apropo , am rusit sa programez o priza, in perioada care vroiam sa stea lumina aprinsa , s-a stins . peste un secol le dau de cap.
radu_dragan wrote:16 pesti din care 3 asistenti(mananca cacatul la pesti) si unu care suge pe sticla curata acvariu pe dinauntru

Tu ai poza cu anuntul

Urat vorbesti domnule Radu .
Bun venit.
Culmea e ca in bucuresti sunt cateva, dar eu nu sunt in stare sa ajung la unu. Le-au dus astia la dracu in praznic. Daca nu ai masina nu prea ajungi.
Cumpar nisip alb. Minim 25kg, maxim 50kg.
E test 6 in 1 de la JBL, are 0-10-25-50-100. Nu are 15. Dar am sa il las pana scade la 10 si dupa incep sa fac teste pana gasesc perioada de timp la care se pastreaza valorile. Sper ca vineri sau cel tarziu sambata, sa ii bag si un sertar de zeolit.
Multumesc domnul Lucian pt ajutor.
Dupa cateva zile de cand am inceput sa schimb 30-35l pe zi, valorile arata cam asa:
Cl - 0
Ph - 7, 2
Kh - 6*d
Gh - > 7*d
No2 - 0
No3 - 25

Acum nu stiu ce sa fac. Sa continui schimburile de apa? Sau sa le raresc la doua pe saptamana?
Bun venit.
Nu mai zic nimic. Poate o sa aflam in timp care a fost problema. Daca gresesc nu mai fac niciodata comentarii. Am eu dificultati in a ma face inteles. Dar daca sunt asa sigur pe mine, poate nu degeaba sunt. Oricum, asta e ultimul coment pe care il mai dau. Bafta.
Te invat cum sa faci filtru bun cu bani putini daca vrei. Eu iti garantez ca e deciclat. Am avut filtru extern home made in acvariu de 300l, si aveam in el roca vulcanica si inele de ceramica intr-un recipient si perlon in celalalt. Din cauza ca aveam prea putin material filtrant am renuntat la perlon si am baga si in al doilea recipient roca si inele.de ceramica. Fara perlon apa din acvariu s-a murdarit si tulburat, dar nu s-a albit. Sunt incepator, nu stiu prea multe multe despre acvaristica. Ar trebui sa scrie mare pe acvariu "DECICLAT", sa vada unele persoane.
In pet shop. Dar daca nu ai un filtru bun, se comateaza repede si nu faci nici o smecherie. Ce filtru ai?
Ancamarketing wrote:Ups, nu iti inteleg atitudinea!?
Sa stii ca toate intrebarile au fost DOAR ptr a ne da seama ce ai in bazin si ce faci si cum faci. Toate se leaga intre ele.
Ceva gresit si apare dezechilibrul in acvariu de unde si problemele ...apa albicioasa.
Nu e nimeni magician sa ghiceasca ce ai tu acolo fara sa stie macar cati litri are bazinul , etc...
Iti doresc "succese" si ape limpezi.

Sherlock. Ce sfat gresit i-am dat? I-ai pus 10 000 de intrebari doar sa pari interesanta. Am scris clar: "scuturi filtrul in apa pe care ai scoso si il speli in acvariu" (scuturi mizeria si speli bacteriile in acvariu, sa nu il deciclezi). Nu sunt expert si da, am facut o gramada de gafe. Dar aici nu am gresit cu nimic, toti stiu ca e deciclat, mai putin tu.
Continua sa investighezi, poate gasestj tu altcev in afara de deciclare.
Nu. Il scuturi rar, dar doar il scuturi in apa pe care o scoti. Daca ai avea doua filtre, ar merge sa le cureti pe rand.
Pai tocmai ai descoperit cauza. Filtrul nu se curata, doar cand nu mai trage il cureti putin, cat sa respire si eventual il cureti in acvariu. Tu deciclezi acvariu la fiecare schimb de apa, distrugi coloniile de bacterii. Nu mai curata filtrul deloc si o sa fie bine.
Cureti si filtrul cumva?
Bun venit.
Nu mai face schimb de apa. Urmeaza sfaturile lui stefan, are experienta mai mare si stie ce zice. Scuze pt inducerea in eroare cu schimbul de apa. Am citit postul tau si ma gandeam la acvariu meu. Sorry.

Forum Index » Profile for kazaku » Messages posted by kazaku
Go to: