[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: schlucky
Forum Index » Profile for schlucky » Messages posted by schlucky

[
b]Iar incepatorii ar fii bine sa citeasca mai mult si sa comenteze mai putin[/b]

asta este regula de aur al noului forum? nu toti noi inscrisii pe "actuala" fata a forumului sunt noi in acvaristica....dar doar fiindca nu "arunca" cu raspunsuri in stanga si dreapta in dorinta de a aduna posturi si arata ce stiu .... ii face si in acv. incepatori

oricum am ales sa deschid un noi topic fiindca te-ai grabit repede sa inchizi celalat sub. ..... jignind oarecum cu replica ta!

din partea mea asta a fost ultima postare pe forum! nu e pierdere deloc pt forum de aceea rog un moderator sa stearga tot ce am scris si mai ales contul meu!

"Cand vezi mai bine suit pe umerii altuia nu te mandri si mai ales nu rade de el, caci mai ales prin ele esti acolo!"
Dolly wrote:
schlucky wrote:buturugile puse din greseala si uitate peste nopate in apa cu clor se vor mai putea pune in acv.?

NU!!! "Mucegaiul" acela va disparea cu ajutorul melcilor pomaceea. Iar buturugile acelea, cu toata parea de rau, va trebuie sa renunti la ele. Cine te-a invatat asa, rau a facut. Trebuiau doar fierte ore in sir cu apa cu sare - solutie saturata cu sare grunjoasa - din aceea folosita pentru muraturi - si apoi clatite cit se poate de bine cam 2 saptamini. Apa se schimba cam de 3-4 ori pe zi.
Da un Search si vei vedea "reteta".

vezi ca ai combinat 2 posturi a 2 membrii diferiti....eu nu eram cu "mucegaiul" ci doar cu clorul ....

buturugile au fost luate din comert acum aproape 5 ani , si totusi prelucrate dupa "reteta" de pe vechiul forum acvariu.ro .... acum cand l-am refacut ...i-am spus sotului sa le puna in galeata cu apa .... si el le-a pus in galeata care i-a fost cea mai aproape si in care era apa+clor unde pusem plantele .... asa ca abia a 2-a zi am obs. unde le-a pus
ok mersi pt. raspuns
buturugile puse din greseala si uitate peste nopate in apa cu clor se vor mai putea pune in acv.?
din cauza unei inv. de alge de care nu am mai reusit sa scap, m-am hotarat sa refac acv., primul pas l-am facut: curatat si pus floradepo pt. plante, pietris si apa si pus la ciclat ...astept cateva zile si vreau sa pun plantele....mi s-a recomandat pe forum sa aleg plante cu crestere rapida

INTROS
Fa rost si de alte multe plante cu crestere rapida - Higrophilla difformis, Rotala indica, Ludwigia repens, si incepe replantarea....

[ http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=3130 ]

acum as avea nevoie de niste sfaturi in alegerea plantelor .... si anume ce plante pe langa cele recomandate de INTROS as mai putea cumpara sa nu fie extrem de pretentioase (caci mi-e teama inca de alge) as vrea sa pun cca. 5-10 feluri

acv. are 160l, iar pesti: ancistrus/cory/ neoni, guppy ..... astia asteapta sa isi reia locul in acv. altii momentan nu cred ca vor mai veni, mai incolo mai vedem

mersi de sfaturi
giostana wrote:............
pentru a obtine nuante albastrui,pe langa neonul albastru(neindicat) pune un fundal albastru.simplu,fara desene, pentru a creea si senzatia de adancime

de ce se considere un neon albastru neindicat? si aici te referi ca sticla neonului fiind albastra sau la culoarea data de neon?

mersi.

Forum Index » Profile for schlucky » Messages posted by schlucky
Go to: