Author |
Message |
Radu Luchian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/04/2006 18:31:33
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Radu Luchian
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/211704445446cc1528930c.gif)
IP:
|
In legatura cu buturugile gasite in comert (lemnele 'pietrificate')... sunt mai bune decat cele preparate acasa oare? Mai ecologice sau... ?
|
|
 |
Radu Luchian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/04/2006 18:57:51
|
Radu Luchian
Membru de baza
IP:
|
Apare... adica ocazional o mazga albicioasa pe o buturuga mai mica din acvariul meu... numai prin crapaturi mai mici, dar cred ca s-ar forma si in restul daca nu ar fi ancistrusii (cred ca desi sunt si puii, nu ajung in gauri ca sa curate complet). Care ar putea fi cauza acestui 'mucegai' ? Se poate rezolva cu niste melci sau trece in timp?
|
|
 |
schlucky
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/04/2006 20:39:36
|
schlucky
Junior member
IP:
|
buturugile puse din greseala si uitate peste nopate in apa cu clor se vor mai putea pune in acv.?
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/04/2006 22:12:10
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
schlucky wrote:buturugile puse din greseala si uitate peste nopate in apa cu clor se vor mai putea pune in acv.?
NU!!!  "Mucegaiul" acela va disparea cu ajutorul melcilor pomaceea.  Iar buturugile acelea, cu toata parea de rau, va trebuie sa renunti la ele.  Cine te-a invatat asa, rau a facut. Trebuiau doar fierte ore in sir cu apa cu sare - solutie saturata cu sare grunjoasa - din aceea folosita pentru muraturi - si apoi clatite cit se poate de bine cam 2 saptamini.  Apa se schimba cam de 3-4 ori pe zi.
Da un Search si vei vedea "reteta".
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/04/2006 08:27:27
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
radu_luchian wrote:In legatura cu buturugile gasite in comert (lemnele 'pietrificate')... sunt mai bune decat cele preparate acasa oare?
Nu prea cred ca-s pietrificate. E doar un lemn mai tare. Sint la fel de bune si alea preparate acasa daca o faci corect  .
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
Radu Luchian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/04/2006 15:36:57
|
Radu Luchian
Membru de baza
IP:
|
Oke, dar in legatura cu tipul lemnului... stiu ca nu sunt bune cele rasinoase, dar cum este cu buturugile de nuc? La urme urmei contin si ele iod nuh? Nu prezinta o problema pentru biotop?
|
|
 |
schlucky
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/04/2006 19:41:33
|
schlucky
Junior member
IP:
|
Dolly wrote:
schlucky wrote:buturugile puse din greseala si uitate peste nopate in apa cu clor se vor mai putea pune in acv.?
NU!!!  "Mucegaiul" acela va disparea cu ajutorul melcilor pomaceea.  Iar buturugile acelea, cu toata parea de rau, va trebuie sa renunti la ele.  Cine te-a invatat asa, rau a facut. Trebuiau doar fierte ore in sir cu apa cu sare - solutie saturata cu sare grunjoasa - din aceea folosita pentru muraturi - si apoi clatite cit se poate de bine cam 2 saptamini.  Apa se schimba cam de 3-4 ori pe zi.
vezi ca ai combinat 2 posturi a 2 membrii diferiti....eu nu eram cu "mucegaiul" ci doar cu clorul ....
buturugile au fost luate din comert acum aproape 5 ani , si totusi prelucrate dupa "reteta" de pe vechiul forum acvariu.ro .... acum cand l-am refacut ...i-am spus sotului sa le puna in galeata cu apa .... si el le-a pus in galeata care i-a fost cea mai aproape si in care era apa+clor unde pusem plantele .... asa ca abia a 2-a zi am obs. unde le-a pus
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/04/2006 10:14:24
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
schlucky wrote:
Dolly wrote:
vezi ca ai combinat 2 posturi a 2 membrii diferiti....eu nu eram cu "mucegaiul" ci doar cu clorul ....
buturugile au fost luate din comert acum aproape 5 ani , si totusi prelucrate dupa "reteta" de pe vechiul forum acvariu.ro .... acum cand l-am refacut ...i-am spus sotului sa le puna in galeata cu apa .... si el le-a pus in galeata care i-a fost cea mai aproape si in care era apa+clor unde pusem plantele .... asa ca abia a 2-a zi am obs. unde le-a pus
Nu am facut decit sa va raspund la amindoi odata. E vreo problema???  Am vazut ca sunteti 2 useri diferiti, dar am incercat sa va lamuresc pe amindoi. Fiecare poate sa-si extraga ce il intereseaza din raspunsul meu, daca acesta prezinta vreo importanta in ochii vostri.
Iar incepatorii ar fii bine sa citeasca mai mult si sa comenteze mai putin.
|
|
 |
|