Message |
|
Too late... e mort...a murit acu 4 ore.. 
|
 |
|
Acum e pe fundul acvariului de carantina, tot cu burta in sus, nu se misca dlok, doar respira...nimeni nu stie nimic? nu stiu cu ce sa=l tratez...pls help
|
 |
|
Ma scuzati ca am postat aiurea, dar ma grabesc, deoarece n stiu ce sa fac, am un kuhli de 4-5 cm care de ieri dadea semne de moleseala, iar azi l-am gasit la suprafata cu burta in sus, dar viu inca, si nu are coloritul palid... ce sa fac? am nevoie de ajutorul vostru, eu in casa momentan am doar ALbastru de metil si Verde de malachit. Am citit intr-o carte ca poa sa fie aerofagie, si l-am scos, s-a zbatutu nitel, si dupa aia l=am bagat la loc. A innotat un pic pe la fund, pe urma tot deasupra. Daca ma poate ajuta cineva v-as fi foarte recunoscator..tin mult la el saracutul...
|
 |
|
Imi plac toti pestii, tocmai asta e, ca de asta m-am profilat pe gurami, ca sunt mai rezistenti....o sa incerc sa ii mentin in parametrii optimi pe cei pe care ii am deja...nu pot sa renunt la ei, m-am atasat de ei. sper din tot sufletul sa se fi creat un echilibru cat de cat in acvariu..ca sa nu mai moara din ei...cat despre plante, am avut pana aum cat de cat noroc sa am un acvariu plin de verdeatza...imi plac foarte mult guramii...mai repede renunt la restul de pesti...dar nici aceia nu mi-au facut nimik...nu, o sa ii monitorizez cat de cat... sa vad ce se intampla,,oricum mersi mult de sfaturi dolly! sa vad daca sunt in stare sa le selectez pe cele bune! 
|
 |
|
Nasol...off , nu stiu ce sa fac, ca nu as renunta la ei, ziua se alearga un pic (cand se intalnesc), dar pe urma sunt cat de cat pasnici...acvariul meu e plin d plante, si probabil ca nu se intalnesc des pt ca nu se vad, mai ales ca au ramas putini acum...ma gandeam sa nu ii enerveze si macropodusul , care e cel mai vechi peste al meu si nu vreau sa renunt la el  desi cred ca peste mai ursuz si mai retras nu am vazut(tocmai asta imi place la el  ).. ma gandeam sa ii fac rost de o femela, poate ii concentrez atentia asupra ei.. nu stiu daca e bine, dar o sa vad, sa ma mai informez de comportamentul lor..plante am : valisneria (multe), 3 echinodorusi(unul cu frunze late, si 2 cu frunze normale, lungi...imi scapa denumirea stiintifica), 2 fire de elodea, niste mushi de java, 1 fir de ludwigia, 1 de mirophillum...sunt in stare buna, am avut ceva probleme cu algele , dar am incercat sa renunt la plantele afectate..
|
 |
|
Schimburi de apa cam o data la 4 zile, 30 %, ca filtru am un simplu burete +pompa..., hrana uscata, am avut mai multe tipuri, si larve de chiro..., si dafnii, si fulgi, si tubifex, ..am variat-o cat de cat. Dar vad ca sunt foarte agitati...probabil din cauza speciilor diferite, desi eu cand i-am cumparat am incercat sa ii potrivesc cumva. Si acum, se alearga guramii intre ei ca disperatii...faza e ca mananca, nu au semne de boala, si am inteles ca chiar daca se alearga , nu prea exista riscul de a se omori intre ei..daca mai doriti vreo informatie, anuntati-ma.multumesc de raspuns
|
 |
|
Buna ziua! am deschis acest topic deoarece in decursul a 3 saptamani mi-au murit vreo 4 pesti( numai gurami: 2 trichogaster trichopterus var galbena (cred ca asa se cheama), 2 maromorati) si mai d mult, acum vreo 4 sapt si un mic macropodus , avea vreo 3 cm abia. In acvariu am ramas cu 1 macropodus mai mare,3 gurami albastrii, 3 molii negrii, 2 xifori(pereche), 2 guppy(pereche) , 2 sanitari mici albi, 1 hoplo, 1 ancistrus, 1 aymonian(parca asa se scrie), 1 kuhli... stiu ca sunt cam amestecati , dar faza e ca nu se bateau intre specii, se cam alergau intre ei guramii...erau si mici dar am impresia ca aveam doar 2 femele in (initial) 7 gurami, si acum am ramas doar cu masculi...temp e la 25 grade, este foarte plantat acvariul, are 120 l si luminat cu 3*20 neoane philips tld...pe toti ii gaseam dimineata morti, si observasem intr-o zi un fel ciudat de joc intre 2 dintre ei, stateau unul langa altul, cu capul la coada celuilalt si se ciupeau reciproc p solzii apropiati de coada...initial am crezut ca e vb de un joc reproductiv, dar se manifesta si intre 2 masculi, deci,...nu stiu...ma gandesc sa nu fie din cauza vreunui factor de mediu care sa le creeze o stare de agitatie..mai ales noaptea..Pestii morti nu aratau ciudat, erau lipsiti de pigmenti, si unora le lipseau bucati din stomac(cred ca din cauza sanitarilor)> daca aveti vreo idee ,va rog dati-mi si mie de stire. Acum pestii care au mai ramas se simt bine, dar se cam alearga masculii intre ei...mi-e frica sa nu raman in final doar cu unul...ar fi bine daca as baga cateva femele sa le tina de urat? va multumesc anticipat. La revedere
|
 |
|
File Name/URL Error Message
1. 1.jpg Impossible to move.
...si mai e ceva in limbaj html...nu stiu daca e de la mine sau de la forum..adica sa nu fie de la browserul meu.sunt curios cati au mai avut aceaasi problema.pls help! 
|
 |
|
Sorry daca nu postez unde trebuie, dar ma chinui de ceva timp sa uploadez niste poze in album , si nu reusesc, imi apar niste mesaje de eroare in script...rog adminii daca ma pot ajuta. va rog mult si ma scuzati de insistenta si naivitate...la revedere
|
 |
|
Scuzati-ma daca ati mai auzit intrebarea asta , eu am cautat raspunsul prin forum dar nu sunt lamurit complet: polistirenul fara straturi de rasina pe el sau ciment sau orice material elimina substante nocive? pt ca am o bucata de polistiren expandat sub forma de scorbura si vreau sa ii dau cu silicon si sa pun pietris pe ea, de fapt am facut asta deja, am vazut intr-un articol pe forum...dar nu am tratat-o cu nimic, trebuie sa aplic peste tot silicon,sa nu fie nici un spatiu prin care sa respire polistirenul? pt ca am ars-o cu lumanarea si este un pic neagra pe alocuri(mentionez ca nu am pus pietris pe toata suprafata). daca aveti informatii pls do tell me.sau postati-mi un link ceva. va multumesc!
|
 |
|
Am uitat sa scriu ca "plus diferenta".  Deci :" Schimb /...../ plus diferenta".
|
 |
|
m-ar interesa capacul de la acva 3 cu tot cu neoane,daca il dai separat.
|
 |
|
Schimb Aquael mini fan 1 cu ceva mai puternic, deoarece acum am un acvariu de 115 l si nu prea face fata...cine are un fan 2 sau altceva pls contactati-ma pe pm sau id: doru_nitzu.
|
 |
|
Rezolvat! (l-am cumparat chiar eu!).bine, confirmarea o sa o dea Mihai.
|
 |
|
ok,np.
|
 |
|
Sunt interesat de lampa, daca o vinzi separat pls pm me.bafta
|
 |
|
Rezolvat! rog adminii sa inchida topicul.
|
 |
|
Intr-adevar, nu e mare, dar eu stau in chirie, si inca nu m-am interesat la gazda sa ascult si parerea ei,...m-am raportat la dimensiuni!
Si da, intr-adevar, e in dormitor(garsoniera)  multumesc de primire. forumul asta e super bine realizat.
|
 |
|
Buna ziua ! sunt inca un incepator in ale acvaristicii, ma numesc Nitu Doru si sunt din Galati. Sunt student, si ca orice student in cautare de hobbyuri care sa ma mai scoata din rutina, mi-a revenit pasiunea pt pestisori...am mai avut acum vreo 4 ani acvariu, dar se pare ca atunci nu prea aveam timp de el...acum parca am mai mult timp..atunci nici nu aveam acces la net.anyway,nu vreau sa plictisesc pe nimeni, nici sa-mi iau vreun avertisment, eu am un acvariu de 22 l, 2 guppy, 2 molly, 2 xifori , si 2 Macropodus  stiu de incompatibilitate, dar am hotarat sa-mi fac un upgrade si sa-mi iau un bazin mai mare ,in jur de 70-80 l, poate chiar mai mare, pt paradisi(sunt un mare fan, intotdeauna mi-am dorit sa am asa ceva si cand m-am apucat prima data de acvaristica nu prea gaseam in orasul meu natal decat vivipari si zebre  ),asa ca o sa tin acvariul cel mic pt. vivipari si cel mare (sper sa fac rost de unul, am tot postat pe la Cumparari, chiar si la Vanzari, poate poate).
Sper ca nu v-a deranjat topicul, si astept informatii sau sfaturi in legatura cu Anabantidae si mai ales Macropodus Opercularis. la revedere!
|
 |
|
Eu l-as prefera fara capac, nu stiu cu cat se vinde unul cu capac din sticla, dar daca nu ai observat, eu sunt din Galati, si nu stiu cum o sa facem cu transportul.daca ai vreo idee si iti vine in minte si vreun pret, da-mi un mesaj pe privat. 
|
 |
|
|
|