| Message |
|
|
Oameni buni, nu va mai bateti joc de bietii pesti, ca nu sunt cobai de laborator. Daca vecinii va suporta cu manele date la maxim, pestii nu sunt si ei obligati sa faca asta. Mi se pare un lucru de bun simt. Despre cultura generala nu mai zic nimic, pentru ca nu stiu citi dintre voi cunosc acest termen.
Dar intelegeti macar un lucru - vreti acvariu, atunci ingrijiti-va de viata unor fiinte care sunt la mina voastra. 
|
 |
|
|
Zonze wrote:In primul rand vreau sa va multumesc pentru toate sfaturile care le-am gasit pe forum in legatura cu pestii si bolile lor. Asa am reusit (zic eu) sa identific cam ce fel de boala au, sau macar am identificat unele simptome de care a scris multa lume p-aici. Le-am dat tratamente dupa "retetele" forumului gen sare, cresterea temperaturii cu aprox. 2 grade, Baktopur, ContraSpot si in final situatia s-a stabilizat. Acum mai am doar 5 EROI care au supravietuit molimilor acvaristice. Ei sunt 2 guppy si 3 xipho.
Sper sa nu mai moara.
Ultimul medicament administrat a fost Baktopur Direct, 1/2 pastila pentru 27 litrii. Sper ca dozajul este corect deoarece nu am prospect, am cumparat doar o pastila si nu mi-a dat prospect la ea.
Va rog sa-mi spuneti si mie daca mai bag si cealalta jumatate de pastila in apa si dupa cate zile de la administrarea primei jumatati.
Multumiri anticipate
Zici ca ai tot citit pe aici despre boli si tratamente. Asta este foarte bine.  Dar nu ne spui si noua despre ce boala anume este vorba, ca sa nu ne dam cu parerea asa, la intimplare?  E cumva vorba drespre gris? 
|
 |
|
|
 Mai usurel cu off-topicul  Daca cineva e cu adevarat interesat de acvariu - discutii pe PM, va rog.
|
 |
|
|
kata wrote:Am gasit la cineva acest tabel cu boli la pesti. Sper sa fie de ajutor cuiva.
Si daca tot l-ai "gasit", nu era frumos sa zici si numele cartii si autorul? Nu cred ca ar fi deranjat pe nimeni.
|
 |
|
|
cza wrote:Azi l-am mutat intr-un acvariu mai mic(10l) si i-am pus verde de malachit(nsutu dc e bine) pls help sa nu fac vreo prostie mai mare ca oricum am facut destule!!!
Pai nu e bine. Mai bine ii puneai albastru de metil - e dezinfectant. Acum, ai macar gija sa aibe apa curata si filtrata in pemanenta, desi in 10l e cam greu...
|
 |
|
|
UzZzY wrote:.... dar sta pe fund singurul lucru care ma face sa cred ca traieste este ca isi misca branhiile. Pot sa-l ajut cu mai mult ? Il chinui daca il las sa traiasca ?Am nevoie de un sfat pls....
Daca isi misca branhiile, asta inseamna ca respira, deci traieste. Ce vrei sa ii faci mai mult? Lasa-l in pace, isi va reveni.
PS Poate ar fi mai bine sa pui un capac acvariului tau. 
|
 |
|
|
Araldq wrote: Stiu si eu destul de bine ce vorbesc, din intamplare...si te contrazici singura in ceea ce ai afirmat..mai intai se cruceste apoi antihistaminice..mhhh..ce sa mai inteleg de aici?
Antihistaminice am luat eu cind am avut alergie la purecii de balta. Si nu doctorul a afirmat asta, ci eu. Daca citeai mai cu atentie, ai fi inteles.
Araldq wrote: Oricum..ai o atitudine total neprofesionala, imi pare rau sa ti-o spun asa. Imi pare foarte rau sa vad ca asemenea cuvinte vin din partea unui membru al forumului, ce sa mai spun ca vin din partea unui administrator....sunt dezamagit...  (
Dezamagit de ce anume? Nu consider ca de cind sunt pe forum am dat dovada de neprofesionalism. Nu am debitat aiureli si nu am jignit pe nimeni. Am vorbit numai atunci cind stiam ce vorbesc, nu doar de dragul de a ma baga in seama. Ba mai mult, am tacut si am inghit o gramada de lucruri care nu mi-au mers chiar la suflet. Dar nu face nimic. Astept propunerea pentru dezadministrare. Sau poate ar fi chiar mai bine sa o fac eu insami. Multumesc pentru idee. 
|
 |
|
|
laviniu30 wrote:Buna seara tuturor.Va cer ajutorul intr-o problema. Am primit de 2 saptamani cadou un acvariu ( 40 l) dotat cu incalzitor si filtru in care am 3 pesti: 2 carasei si 1 sanitar. De doua zile am observat un comportament ciudat la unul dintre carasi. Aproape tot timpul sta retras intr-un colt (de sus) al bazinului , aproape lipit de filtru ( se plimba rar). Este mai inactiv decat celalalt. E oare bolnav? (nu am observat pete pe el , nici urme de sange, de inotat inoata normal - cand nu sta acolo nemiscat).
Sunt prea multi in 40l. Poate fi stresat, poate fi bolnav si nu ti-ai dat seama... Cel mai bine ar fi sa il separi si sa il tii citeva zile cu mazare fiarta si decojita. In al doilea rind, daca vrei sa ii pastrezi pe toti, fa rost de un acvariu pe masura lor, ca e pacat sa fie crescuti in conditii mizere.  Acum or fi ei puiuti, dar vor creste si la maturitate unul singur are nevoie de minim 50l apa.
|
 |
|
|
fish_lover wrote:exista posibilitatea sa te poti imbolnavii din cauza unui acvariu ....fie el foarte ingrijit,fie f murdar....ideea e ca pestii elimina anumite substante in apa ...iritante pentru om ....din apa ele se transforma in vapori si noi le inhalam ....cred ca un capac ne scapa de orice grija ...eu am un acvariu in camera care e acoperit ...am avut si neacoperit si nu erau probleme...cred ca depinde de metabolismul fiecaruia ..de imunitate la anumite substante ..etc .. 
Mai terminati ori cu prostiile ori terminati cu acvaristica. Crezi ca daca tii o pisica in casa si lasa par peste tot, e mai bine? Pestii traiesc in cel mai curat mediu posibil - apa. Dar daca aceata nu e schimbata, emana mirosuri neplacute si are o culoare dubioasa, cine e vinovatul oare?
Si daca va e asa de groaza de pesti, ce Dumnezeu mai cautati pe un forum dedicat lor??? Nu mai bine va reprofilati pe altceva? Cultivati flori, daca nu sunteti alergici la polen, luati-va tarantule, ca tot sunt la "moda", orice, dar lasat fiintele astea in pace!!!!
PS Azi am purtat o discutie cu un medic alergolog care a infirmat toate aceste zvonuri. Intimplator, si el este pasionat de acvaristica si are un acvariu superb de aproximativ 300l. Cind a auzit intrebarea mea, s-a crucit. Iar pentru cei cu alergii la hrana - antihistaminicele fac minuni. 
|
 |
|
|
Uite aici despre Melcii de acvariu. 
|
 |
|
|
l3n3a wrote:....dar la capitolul reactor parca m-ar tenta sa-l achizitionez pe cel de pe shop, acel Reactor M de la Aquamedic. De asta ce ziceti este  sau  . Multumesc!
E super OK!  Foloseste-l cu incredere! 
|
 |
|
|
Sandu wrote:
@canadezu poate ne spui tu temperatura de culoare la osram flora/36 W ca la noi "bajetii" de la osram nu au catadixit...
Da' chiar asa...poate la voi, in Canada, sunt mai destupati la minte si ofera informatii complete, nu ca la noi. Nu de alta, dar tocmai ne pregatim sa intram in lumea civilizata si anumite cunostiinte de baza ne cam lipsesc. :sic: 
|
 |
|
|
DrHyperLaur wrote:in 35 de litri poate fi tot timpul cu ochii pe ea daca nu s-ar ascunde...
(de aceea nu se tin masculii cu femelele ;) )
Smecheria in ceea ce priveste acvariile cu Anabatidae e cam asa - trebuie amenajate cu ascunzatori. Si in acest caz, se pot tine femelele impreuna cu masculii, fara probleme. Totul e ca acestea sa aibe unde sa se piteasca din calea "urgiei".
La tine presupun ca este exact pe dos - o planta nu ii ofera protectia de care are nevoie si mai ai si nebunaticii de xifo. Normal ca saraca nu mai stie de ea.
|
 |
|
|
Un acvariu bine intretinut, cu apa limpede si curata, cu pesti sanatosi si luind masurile profilactice cuvenite nu are ce probleme sa creeze. Problema poate aparea in schimb la capitolul hrana - cum ar fi purecii de balta uscati sau libelule - cum zicea viviparu'. Iar acvariile neacoperite nu fac decit sa aduca ceva mai multa umiditate in atmosfera. Eu am doua asemenea acvarii si nu mi s-a intimplat inca nimic.
Parca s-a mai discutat problema asta pe forum. 
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:
Care ne-ati blestemat acvariile  ?
Pai de, Marite Faraon...se mai intoarce roata...  ) Aia de i-ai "blestemat" or fi pus mina de la mina de vreun acatist ceva, si iacata rezultatul. :sic:
|
 |
|
|
b0gDaN3l wrote:Okey! La ce temperaturi tineti neonii(si ma refer la neon tetra) cu scalarii?
Acum voi cum ziceti ca e mai bine, un cardulet de neoni T cu 2 scalari dupa ce plantez bine acvariu sau scalarii cu o pereche de betta(sau macar mascul betta)
acvariu...
Citeste articolul despre NEONI.
Daca vrei sa tii neoni cu scalari, ai grija ca scalarii sa fie pui, iar neonii adulti. Altfel vei ramine fara neoni...s-au mai vazut cazuri nefericite.
Si nu te grabi sa bagi pestii acolo inainte de a planta bazinul cum trebuie. Au si ei nevoie de ascunzatori, mai ales scalarii care sunt pesti destul de sfiosi.  Lor le place "jungla", ceea ce la tine deocamdata nu prea e...
PS Nu te-am uitat cu plantele, dar pentru moment chiar nu am.  Asa ca iti recomand sa consulti Oferta de plante  Ai de unde alege. :-)
|
 |
|
|
Razvan M wrote:Poate tu ai si inotat cu ei...
Whatever, acuma 1 an am pus neonii, nu ca sa vad daca ii mananca.. pur si simplu scalarii mei pareau pasnici ...
Te rog sa te potolesti cu replici "destepte" ca cea de mai sus si nu numai. :ycard:
|
 |
|
|
cip wrote: chiar n-ati vaut pozele? sau poate n-aveti chef sa faceti aprecieri.
Nu mai fi asa suparatel, ca nu da bine deloc.
cip wrote: inca astept feed-back de la voi
Un acvariu nu arata nemaipomenit dupa 10 zile, asa ca rabdare.  Dupa parerea mea, e destul de slab plantat. Dar asta se rezolva in timp.
Articolul Despre estetica acvariului l-ai citit? Poate fi o sursa excelenta de inspiratie. :-)
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
c0rn3l wrote:m-am inregistrat abia ieri si aveam nevoie repede de raspunsuri asa ca nu am mai fost chiar asa de atent la regulament, promit ca o sa-l citesc cu atentie si nu o sa se mai intample  :-)
Faptul ca te-ai inregistrat ieri nu reprezinta o scuza. Nu e nimeni la dispozitia ta sa-ti dea, sa-ti faca, etc. Un "va rog" sau un "multumesc" fac casa buna cu politetea, o notiune de care multi dintre voi habar nu au ce vrea sa zica sau cu ce se maninca.
Suntem totusi intre oameni si ar trebui sa ne comportam ca atare, chiar daca vorbim despre pesti, ciini, pisici sau alte cele. Nu crezi??? 
|
 |
|
|