| Message |
|
|
cip wrote:nu vreau sa te fac sa iti schimbi parerea, da eu sunt cu characidele.
Characide??? Care din ei - guppy sau xipho?  Era vorba de un tub de neon...Asa se intimpla daca nu cititi cu atentie
Eu as pune acolo doar 5 guppy, 2 femele si un mascul de xipho. E de ajuns pentru inceput. Asta daca nu vrei characide, normal. :sic:
|
 |
|
|
b93dcr wrote:nu stiu unde e sectiunea vanzari
VINZARI
|
 |
|
|
b93dcr wrote:bine ,aveti si voi dreptate .am sa scriu mai corect k . asi vrea sa cumpar si eu un acvariu facut cam de 200 l sau de 160 l cine ma poate ajuta ? poate cineva la care nu-i mai trebuie sau stiu si eu .Orcum pretu sper sa nu fie lafel ca la magazin k, va multumesc
Daca te intereseaza un acvariu, posteaza te rog o cerere la sectiunea " Cumparari". Sau poti urmari zilnic sectiunea " Vinzari".
|
 |
|
|
b93dcr wrote:ajutatima pentru a imi salva pestisori vreau sa imi fac un acvariu de vro 200 l asi vrea sa imi spuna si mie cineva dimensiunile pentru un astfel da agvariu inaltimea asi vrea sa fie cam da 50 cm dar restul nu prea stiu pentru ca vreau sa iasa totul cala carte astept pana ascu miati fost de mare folos deacea am continuat sa apelez tot la dumneavoasta si nu la prieteni
Fi amabil si scrie mai pe romaneste, ca deja am obosit citindu-ti posturile. Un lucru este clar - poti sa-ti faci si un acvariu de 500l, ca toti impreuna nu merg. Ar fi mai bine sa te decizi ce pastrezi si ce nu, ca alftel vei avea aceleasi probleme in continuare. 
|
 |
|
|
Pai cine te puse sa te bagi direct la scalari, mai ales daca esti incepator?  Luai acvariu si dadeai scalarii. Nu era mult mai simplu?
Ei sunt pesti extrem de teritoriali si devin agresivi cu orice nou venit. Mai bine mai gindeste-te...
|
 |
|
|
Mincare - bucatele de castravete, morcov, spirulina speciala pentru pesti sau granule pentru sanitari. Le devoreaza. 
|
 |
|
|
gabi_efi wrote:acvariu 90l fara nisip cu 2 molly 5 xipho 10 carasi 4 crapi 5 sanitari si un ancistus.
-am folosit un filtru FAN2 cu filtrare mecanica si dupa cateva zile apa era
Mai bine ti se recomanda si o broasca testoasa, ca rezolva ea problema.  La cit s-a scris pe forumul asta despre carasi, ai fi putut sa-ti dai seama ca nu sunt pesti usor de intretinut. De crapi..ce sa ma mai zic.
Pastreaza doar molly si zipho, iar restul da-i cuiva care le poate oferi conditii decente, nu doar 90l.
|
 |
|
|
bogayman wrote:
Ca veni vorba: care ar fi acvariul minim pentru 3 carasi?
Unui caras matur ii trebuie cam 50l de apa pe putin. Asa ca socoteala devine destul de simpla. Si nu e de la mine citire, ci de la altii care indragessc nespus acesti pestisori. :-) Trebuie luat in considerare nu faptul ca e doar un puiut, ci faptul ca va creste si se va dezvolta cu totul altfel cind are spatiu la dispozitie. 
|
 |
|
|
Aqua-kid wrote:
Undei butonu edit? 
Cu parere de rau, dar asa ceva nu mai exista. Din vina unor utilizatori "binevoitori" care au determinat aceasta decizie. Daca vrei sa completezi/corectezi ceva, trimite un PM unui admistrator sau unui moderator. 
|
 |
|
|
@ Razvan M - Daca mai scoti inca o "perla" ce cele spuse inaite, vei primi "invitatia" sa faci nebuni unde ti se permite
Controleaza-ti limbajul si nu te mai da atoate stiutor, ca fiecare a avut deceptii la inceptul setarii unui acvariu. Sper ca am fost destul de calra. Daca ai o ideea constructiva, esti liber sa o dezvalui si altora, nu sa faci luma nebuna.
Pentru iesirea de mai inainte, uita ce primesti :ycard: - fara felicitari.
|
 |
|
|
Colorado wrote:Intre timp situatia s-a rezolvat...zic eu (am asteptat cu raspunsul pana acum sa vad daca mai apar si alte probleme): am mai suplimentat cu 2x30W (SunGLO + Power Glo), schimburi mai dese de apa (uneori si putina apa oxigenata), le-am bramburit programul de lumina. Acum situatia este stabila si normala. Oricum, sa traiasca si ancistrusii  .
Arata cumva asa?
"Algele tufa
Au culoare neagra si colonizeaza substratul, pietrele si plantele. Eliminarea acestora se face inlaturind portiunile de substrat unde au aparut. Pestii mincatori de alge ca Guppy, Platy, Black Molly sau Crossocheilus kallopterus permit controlul asupra acestora. " Daca arata asa, platty si molly sunt destul de accesiblli, ca sa nu mai zic de guppy 
|
 |
|
|
Mai tunde din ele! Sunt frumoase, dar mie imi creaza o senzatie de sufocare....Pestii pe unde se mai plimba? O regula de baza e baza e ca in centrul bazinului sa fie ceva loc liber, destinat pestilor, iar ceva mai spate, ascunzatorilor. Si inca ceva - muta termometrul pe o laterala a bazinul, ca nu da bien deloc asezat frontal.
Date despere bazin , locatari, nimic?
In rest, felicitari! 
|
 |
|
|
Razvan M wrote:Ca tot acuma lucrez la primul proiect, vreau sa tin in 100 de Litri cam vreo 15 neoni .. Nu sunt multi parerea mea dar problema e ca nu stiu cum sa-i inmultesc, am inteles ca depun incre, okay.. sa zicem ca asa e .. dar cum imi dau seama cine a depus icrele ? .. ca fiind atat de multi.. isi mananca icrele ? ... sau le mananca altii din cardul lor ? ..
Spuneti-mi cum se face inmultirea pas cu pas.. in caz ca mi-au depus in acariu si sunt vreo 15 ..
Pot scoate pui din icrele alea sau nu prea am sanse ? ....
Esti pus pe fape mari, zau asa...Nu de alta, dar inmultirea neonilor nu este deloc usoara. Uite aici un aricol care te va lamuri ce si cum Despre Paracheirodon innesi. Succes! :-)
|
 |
|
|
blackangel0203 wrote:sunt din cluj si am vazut aici pe forum ca apa in cluj e foarte moale. as putea sa pun marmura in acvariu ca substrat sau afecteaza pestii?
Marmura???? Sa nu zici ca te-ai gindit si la cea alba...ar arata oribil.
De ce nu incerci sa cresti niste pesti care au nevoie de o apa mai moale - ar arata mai natural si mult mai frumos. Mai sunt atitia userii din Cluj si nu cred ca s-au gindit la o asemena nazbitie.  Si tine cond ca marmura poate fi si colturoasa, ceea ce ar putea duce la ranirea micutilor.
Apropos de marmura...asta imi aminteste de un fost user -extrem de " ambitios" si cu nenumarate clone  - care tinea discusi cu substrat de marmura...nefericitii...
Mia bine te-ai documenta la un pet-shop de specialitate sau chiar aici - la magazinul noastu virtual. Sigur vei gasi ceva corespunzator. 
|
 |
|
|
bogayman wrote:
Exact de acest motiv am pus postul. Sa vada toata lumea ca zicala "Pestele mare il inghite pe cel mic" ( asa mi-a zis Dalles intr-un post mai vechi  ) este adevarata.
Acum il cred. 
Si citi au fost pe linga Dalles care au tot zis chestia asta...
Dar de, Toma necredincosul si-a luat lectia. Sa speram ca acum veti da crezare si celor cu mai multa experienta si nu veti mai face doar asa, ca acavriu sa arate "bine! 
|
 |
|
|
Citeste Ciclul azotului mai intii de toate.
|
 |
|
|
guleag wrote:astazi am schimbat 30% apa ....si am adaugat un mopan tinut de mai bine de o saptamana in apa si cu schimburi zilnice
mopan nu mai elimina nimic colorat si apa parea buna la schimburi de la zi la zi..
dupa 5 ore de la schimbul apei am observat intre frunzele plantelor un fel de paienjenis.
in tufele de valisneria e jale mare
echinodorusul are pe marginea frunzelor doar...
stie cineva ce se intampla?
Melci ai in acvariu? Poate te vor scapa ei de problema asta.
|
 |
|
|
E normal ca pestii sa fie stresati cind se trezesc brusc cu o lumina puternica aparuta dintr-o data. Ia incercati varianta urmatoare - aprindeti un bec in apropierea acvariului, lasati-l citeva minute pina se dezmeticesc si apoi aprindeti si neoanele. 
|
 |
|
|
sorel777 wrote:Vezi ca pe acest site este si un magazin online. 
De existat, exista, dar nu inteleg de ce nu-l acceseaza prea multa lume.  Conditiile sunt super avantajoase, dispune de curierat rapid, nu trebuie sa umbli tot Bucurestiul pentru a gasi un produs. Si in plus, marfa este de cea mai buna calitate. 
|
 |
|
|
g.g wrote:
Nemo_acvatistu wrote:Ai pm...
Sorinel18_my=Nemo_acvatistu 
Iarasi????  Da' capoasa creatura mai esti... 
|
 |
|
|