MARELE ALB wrote:Citat din Regulamentu' forumului:
Exprimati-va cat mai corect. Nu vi se cere sa nu aveti greseli gramaticale sau ortografice, dar incercati sa le evitati. Nu abuzati de smile-uri, de "k"-uri, de "sh"-uri, "tz"-uri, de majuscule sau de replici de 1-2 cuvinte (de genul "Cool", "lol"...etc.)
Te rog sa incerci sa scrii mai atent .
Regulamentele sunt scrise pentru a fi incalcate. Eu una fac abstractie de multa vreme de asemenea idiotenii. Sunt oameni care nu vor, nu pot, nu ii intereaseaza sa se exprime coerent si cu bun simt. MA - lupti pentru o cauza pierduta de mult timp. Si tu, ca si mine, suntem de moda veche... Inainte, cind vedeam cite o cratima lipsa, ma apucau toate alea rele... Acu...sa scrie si cu picioarele daca pot, ca ma lasa rece.
c0rn3l wrote:dati'mi shi mie nishte scheme ceva pentru capac de acvariu ca mi'ash face shi eu unul... sau orice altceva din care sa'mi dau seama cum sa mi' fac singur...
c0rn3l wrote:tocmai am facut rost de un acvariu de 85L... ma putetzi sfatui shi pe mine cu ce tre' sa'l ekipez... adik ce tip de neon sa fol (shi cati wati)... ce filtru, incalzitor shi alte kestii ce'mi mai trebuie...
Mai intii de toate, ar fi bine sa citesti Ciclul azotului. Te va feri de multe surprize neplacute.
negru wrote:salut,
am o rugaminte sa imi expicati si mie va rog comportamentul unui peste (plecostomus) marime aproximativ 20 cm. In acvariu (60l) am o piatra, pe care sta si o apara de ceilalti pesti (Xifo si carasei), chiar alergindu-i si pe unii lipind ventuza de ei. plantele de linga piatra sunt tot ale lui nu se poate apropia nici un peste, doar melcii se duc fara probleme acolo.
pls help
1. Pleco. Citeste articolul cu atentie si poate vei renunta la el -acvariul este mult prea mic.
2. Sper ca totusi nu vei asocia carasii cu xifo. In primul rind nu e loc pentru carasi in 60ll, iar daca mai adaugi si xifo, se va lasa cu bataie. :scrima:
1 ciugulit de betta, care dupa 2 sap i-a aparut ceva alb pe marginea cozii si a murit
1 caruia i sa ingustat coada apoi a murit
1 care intr-o noapte (inainte de culcare) l-am vazut linistit pe fund, a 2-a zi mancau sanitarii din el
1 care dupa doar 4 zile aceleasi sintome ca si cel de sus.
Nu stiu de ce patesc asta. Doar masculii. Nonii, rasobra nu au treaba.
Daca ai un betta in acvariu - atunci ai gasit si raspunsul. Coditele gupilor sunt mult prea atragatoare pentru el ca sa le rateze.
Patriche Horatiu wrote:pai acvariul are 80x40x50 cm,am 4 carasi aurii,2 sanitari de talie mare (culoare neagra cu burtica gri deschis ) si un peste rosu cam de 5 cm lungime.am termostat,in jur de 23-24*C si 4 filtre de aer.ceilalti se comporta normal.multumesc pentru sfaturi
Te rog sa continui discutia inceputa anterior aici. Nu e nevoie sa deschizi mai multe topicuri pentru acelasi subiect. Copiaza ce ai scris aici si apoi iti voi sterge eu topicul acesta, pentru ca nu se leaga de nimic.
danyel wrote: Iar de cate-va zile am vazut ca frunzele plantelor sunt practic mancate .Stii care ar putea fii cauza ca pe mine cel putin ma depaseste total
Melcii nu maninca plantele sanatoase. Se pare ca cele pe care le ai tu au ceva probleme. Cum stai cu lumina? Fertilizanti folosesti? Exista un deficit de substante nutritive pentru plante in acvariul tau si de aceea le pierzi.
lazarginel wrote:Nici o firma care produce tuburi fluorescente nu a reusit sa reproduca lumina naturala 100% cand soarele bate in acvariu este totusi altfel de lumina ne mai vorbind de intesitatea luminoasa
Referitor la observatiile lui Sandu ca lumina rosie stimuleaza coloritul plantelor sunt de acord in urma cu 2 ani am gasit un articol al unei universitati din U.S.A care avea studii recente in domeniul horticol si al plantelor de acvariu ca undele de lumina situate intre 580 si 740 nm stimuleaza plantele in mod evident in comparatie cu lungimile de unda pe spectru albastru 350 -450 nm deci lumina incepand de la portocaliu si pana la rosu intens ar stimula si fotisinteza si o substanta din clorofila plantei care ar acentua anumite culori ale plantei care in mod normal numai in mediul natural al plantei se gasesc iar lumina cu tenta albastra ar fi destul de putin semnificativa stiindu-se ca neoanele cu unda de lumina mai mult spre albastru ajuta si la crestera algelor intr-o proportie mai mare la fel si firma dennerle are acest punct de vedere si nu numai ei deci asteptam noi inventii in domeniul luminii de acvariu
Nu indraznesc sa contest cele afirmate de tine, dar nici n-am priceput o iota. Mai pune macar un punct, o virgula, ceva...a iesit doar o insiruire de cuvinte care nu are nici un sens. Repet, nu contest meritele in domeniul acvaristicii - e clar ca dai clasa multora, dar fii un pic mai coerent.
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic
The problematic instruction:
----------
==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm]
----------
Java backtrace for programmers:
----------
freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic
at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428)
at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199)
at freemarker.template.Template.process(Template.java:259)
at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262)
at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228)
at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233)
at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191)
at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433)
at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128)
at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102)
at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109)
at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366)
at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
Messages posted by Dolly
Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor