| Message |
|
|
In bolul acela????  O sa se tot invirteasca pina ametesc....Mai bine renunta la recipientul respectiv in favoarea unui acvariu adevarat. 
|
 |
|
|
|
Ce te bagi tu in afacerea omului? El vrea 'femela xipho verde cu ocada neagra'....
|
 |
|
|
cotty wrote: salutare,....
salutare,....
Salutare....ce cunoscut imi pare numele tau...oare de pe alt forum?
cotty wrote: AM o intrebare : se poate ca neoni sa nu stea prea bine cu viviparii?,si va intreb cam ce filtrare am nevoie?
Da se poate ca neonii sa convietuiasaca cu viviparii.
Am un acvariu de 90 de L(substrat pietris marunt,plante ceva anubias,echinodorus pitic si ceva iarba, o buturuga, niste muschi care ma chinui sa il prind de buturuga si nu reusesc nici cum) Pesti :un banc de neoni si niste vivipari imi plac foarte mult viviparii ,am vreo 20 dintre gupy moli xipho si platy,am un coridoras si 2 ancestrusi.
Am avut inainte scalari s gurami dar nu i-am mai putut tine ca nu se alegea nici o pereche si se bateau prea rau intre ei si i-am despartit.Imi plac foarte mul speciile care le-am spus mai sus.Acvariul meu are capac de sticla pe sine si un neon de 50 .Pesti au lumina cam 14 ore pe zi.
AM o intrebare : se poate ca neoni sa nu stea prea bine cu viviparii?,si va intreb cam ce filtrare am nevoie?
Pot sta, dar nu in conditiile astea - parca ar fi la cazarma. Mai rareste din ei, ca nici tie nu ti-ar placea sa stai in camin cu inca alte 50 de persoane in camera.
cotty wrote:cu jet ce zicetzi?
Poti fi mai precis aleaca? te-ai gindit la vreo marca anume sau vreu o chinezarie "cu jet"?
|
 |
|
|
gabi_efi wrote:Am rezolvat problema cu apa....si-a revenit prin cresterea temperaturii au ..si am renuntat la molly xipho etc. am ramas doar cu carasii si crapii....
O alegere mai buna nici ca puteai face.  Sa-i stapinesti sanatos!
Si ca fapt divers, carasii sunt pesti de apa rece.
|
 |
|
|
gabi_efi wrote:
....ce trebuie facut...daca e sa renunt la ceva la carasi si crapi nu..  ..oricum sunt mici....si toata bucuria e sa-i vezi cum cresc...
Renunta la ambii. Aceste specii de dezvolta cel mai bine intr-un iaz sau helesteu. Iar in acvariu nu ii vei vedea crescind, ci chinuindu-se. Iar ca sa iti faci o idee, gindeste-te ca unui caras ii trebuie cel putin 50l apa...
Si eu am avut un caras auriu - o spelendoare...dar si cita mizerie facea. 
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:Un cartonas galben :ycard: pentru b93dcr. Cu toate c-a fost avertizat ca incalca regulamentu', nu doreste sa se conformeze regulilor forumului nostru  . Speram ca acest cartonas va avea ca rezultat schimbarea atitudinii lui b93dcr fata de noi.
Cartonasul :ycard: s-a definitivat intr-unul :redcard: Nu suntem bataia de joc a nimanui.  O fi "errare humanum est", dar " perseverare diabolicum".e cu siguranta 
|
 |
|
|
mikehorizon wrote:
Efect garantat=0 bucati. Este vorba de vreun castravete special?
Ei, castravete special....  - din comert, pardon, import, ca la ora asta, ai nostrii nu-s facuti inca.
|
 |
|
|
LooSeR wrote:Am gresit mult ... of asa sunt eu .. pana nu vad pe pilea mea nu ma las .. !
Alta data cind mai achizitionezi un peste, mai si informeaza-te despre cerintele lui. Daca ai fi facut asta de la inceput, ai fi stiut ca Jack Dempsey nu se tin in acvarii de 150l...Si nu e vina lor ca se dau cu capul de toti peretii si distrug tot ce le sta in cale - pur si simplu nu au spatiu de miscare, sunt stresati.
|
 |
|
|
octavian wrote:multumesc pentru sfaturi. si eu ca tetradonii vor face curatenie generala. este prima oara cand aud despre miscarea cu un castravete in minciog. sunt curios care este explicatia? de ce ar omori melcii?
Pai cine a zis ca-i omoara?  Din contra, sunt innebuniti dupa castravete, salata si se aduna gramada. Asa ii poti "recolta" mai usor. Asta daca nu preferi metoda "digitala" - adica cu minutele. :sic:
|
 |
|
|
Razvan M wrote: Lasand la o parte micile detalii (chiar foarte mici)
Acvariul este de nota 9.(9) (Pentru cei ce nu stiu 9.(9) se ia in considerare ca 10)
Hai sa bagi si tu un post in plus. nu strica, nu dauneaza, dar nu stiu ce experienta ai tu in ceea ce priveste africanii, incit sa mai dai si note. Nu stiu ce ma opreste sa-ti mai fac "cadou" un :ycard: Poate doar ca inca unul ca asta si "good bye"! Asa ca vezi ca mai scoti din tastatura. Si sa nu indraznesti un replay, ca atunci ti-ai pecetluit soarta definitiv.  Dca nu ti-e inca destul de clar, asa sunt eu, mai a  si nu e bine sa te pui.
@Titronix - superb acvariul.  :bravo2:
|
 |
|
|
octavian wrote:stiu ca s-a mai discutat pe forum despre aceste mici creaturi a caror rata de inmultire o depaseste cu mult pe cea a chinezilor. din pacate nu gasesc ceea ce ma interesa pe mine si atunci vin sa va intreb: care era modalitatea de a controla rata lor de inmultire? in afara de ciclidele afircane mari... eu am un acvariu cu neoni deci optiunile sunt restanse. parca niste sanitari se hraneau cu ei dar nu imi aduc aminte. ma puteti ajuta?
multumesc anitipat
De sanitari nu stiu. Dar poti pune seara o bucatica de castravete intr-un minciog. Efect garantat. Dimineata vei avea o "recolta" bogata. 
|
 |
|
|
florin0_2001 wrote:Dolly, nu cred ca LooSer ar face asta. Cred ca a incercat sa faca o gluma. Dupa cum a zis, are si un caine si o pisica, la care tine mult. Nu cred ca daca l-ar supara pisica ar da-o mancare la caine.
Din partea mea...sa faca ce doreste. Sfaturi si pareri i s-au dat, netul e la dispozitia tuturor, asa ca...Dumnezeu cu mila.
PS Glumele de genul asta eu nu le prea gust si nu am vrut decit sa-i dau un sfat bun, ca majoritatea de aici.
|
 |
|
|
LooSeR wrote:
O sa ii tin in jur de o saptamana de proba .. sa speram ca se comporta bine  daca nu .. imi pare rau pentru ei  ( daca ma supara mult ii fac felul prinicpal pentru motan )
Halal iubitor de animale.  Esti cumva din seria "nu faceti" ca ei? 
|
 |
|
|
LooSeR wrote:Nu prea vreau din magazin ca sunt cat de cat scumputze .. daca nu are nimeni o sa ajung sa iau din magazin.
Acvaristica e o pasiune costisitoare. Orice lucru bun,e si scump. Daca te zgircesti la o amarita de buturuga, ce vei face cu echipamentul, cu plantele, cu pestiii? Acolo sa vezi preturi. Ma rog..la tine noroc ca nu e cazul de plante...
|
 |
|
|
Bine ai venit!
LooSeR wrote:
Daca nu o sa intelegea bine o sa donez scalarii unui prieten !!
Asta daca vei mai avea ce dona....
|
 |
|
|
Piata Bucur Obor - gasesti de toate, inclusiv buturugi. 
|
 |
|
|
b93dcr wrote:LA VOI IN IASI ASA DE POFTICIOS SE RIDE MEREU ?? 
Adio, "prietene"! Ai exasperat un forum intreg. 
|
 |
|
|
b93dcr wrote:Dooly ,terog spune-mi si mie cum sa intru in rubrica cu cumparari si donari . cu vanzarile mam lamurit ,mersi
Eu nu mai spun nimic, imi pare rau. Am mentionat deja chestia asta pe undeva. Cine o ia in serios, bine, cine nu la fel. Si ti-as fi fost recunoscatoare daca nu mi-ai fi pocit numele, ca de "mielul" tau oricum nu am nevoie.
|
 |
|
|
scarabeul1984 wrote:Tu crezi ca motivul pentru care si-au schimbat culoarea este ca nu ii hranesc corespunzator???
Nici pe departe. Era doar raspunsul la una din intrebarile tale....Si cu siguranta ultimul pe care il voi mai da pe acest forum. De ce ? Ei bine pentru ca nu exista pic de bunacuviinta, pic de recunostinta, nimic.
Sa aveti parte de acvarii cit mai frumoase si pesti cit mai sanatosi, ca sa nu nu mai fiti nevoiti sa apelati la unii care habar n-au pic de acvaristica si se trezesc moderatori peste noapte, dind sfaturi complet aiurea si fara sens - asa ca mine. 
|
 |
|
|
andy_ostafi wrote::-) ce misto ar fi fost sa poti face un acvariu de 1m inaltime cu sticla de 10mm!
Ce "misto" ar fi fost sa fi avut si miinile atit de lungi....sau sa rogi un prieten sa-ti aspire substratul si sa-l curete de eventualele alge. 
|
 |
|
|