| Message |
|
|
|
Te ai uitat ce consum are scula aia dennerle ? Eu de fel nu fac economie la nimic dar 25w pt un ventilator amarat mi se pare foarte mult.
|
 |
|
|
|
Gabriel multumesc pt aprecieri. M am batut ceva cu diatomele . I am dat o pauza cu trei zile fara lumina si au mai disparut. Am redus lumina la 65 la suta timp de 8 ore pe zi si se mentine binisor.
Angelfish cu goby asta am avut noroc. Gasisem si alti mancatori de nisip dar se faceau cam mari pt acvariul meu. Se pare ca acesta e cel mai mic si harnic nevoie mare.
Cum ma fac bine vreau sa dau curs invitatiei tale si impreuna cu fanta sa vin sa vad minunatia ta.
|
 |
|
|
|
Cu ventilatoarele eu cred ca daca iei surubelnita in mana si desfaci capacul o sa vezi ca trebuie sa scoti niste papuci doar si sa introduci pe cei de la noile ventilatoare.
Cu racirea ce sa zic, Pe cand aveam acvariu cu capac aveam si eu problema asta cu temperaturile mari. Daca renunti la capac si ai un aer conditionat in camera in care ai acvariul e nemaipomenit.
|
 |
|
|
De curand am mai primit un oaspete in micul meu reef. Este mic , cuminte si mananca nisip . A devenit favoritul meu.

|
 |
|
|
|
Vad ca intrebi ce acvariu sa iti iei. Parca acum cateva posturi
iti facusei comanda sau cam asa ceva . Cred ca intrebarea asta cu ce acvariu sa imi iau apare la fiecare cateva posturi. Cei de pe aici asa cum ti s a mai spus sunt oameni seriosi si atunci cand vad ca cineva acu vrea ceva si peste cinci minute vor altceva prefera sa se abtina pentru ca isi racesc gura de pomana.In rest spor la cumparaturi.
|
 |
|
|
Revin in jurnal dupa o perioada mai lunga cu multe peripetii si schimbari cele mai importante fiind rescape ul si lumina care este acum MAXPECT RAZOR NANO 16000K.
Trebuie sa spun ca nu as fi reusit prea multe in amenajare fara ajutorul lui Adrian (@fanta)pentru cei care il cunosc.
Momentan ma cam bantuie un pic diatomele din cauza pietrei uscate dar este ok. Am sa incerc si niste poze sa vad ce iese. Trebuie sa recunosc ca am avut ceva de munca pana am reusit sa fac pozele sub lumina lampii pe leduri. Recunosc la halide era mai usor.
M am chinuit putin da vad ca a mers
|
 |
|
|
|
Lampa s a dat. Se poate inchide. Multumesc.
|
 |
|
|
|
Hai ca se face anul de cand nu ai mai pus niste poze. Bla bla bal dar sa mai vedem si noi cate ceva.
|
 |
|
|
|
Daca acvariul este complet nu iti trebuie sump deoarece are un refugiu in spate. Vezi ce putere are pompa de recirculare pt ca functie de putere poate nu ai nevoie de pompa de valuri ;a im acvariu asa mic.
Pe lista de achizitie
Daca ai rabdare sa nu bagi nici o vietuitoare o perioada mai mare poti pune spartura de coral si piatra uscata dar cu aditie de bacterii.
Daca vrei mai repede nisip viu si piatra vie..
|
 |
|
|
|
Un acvariu marin nu se face troznind din degete decat daca ai foarte multi bani. Daca nu te gandesti de o suta de ori . Eu zica sa incepi cu skimmer pompe si altele. Dupa aceea acvariul ca sa il faci astfel incat sa iti incapa echipamentele. De abia la sfarsit lumina.
|
 |
|
|
|
Avand in vedere ca ti ar trebui macar 2 lampi ca asta si te ar costa cam 200 euro fara transport mi se pare cam scumpicica. Vezi ca sunt pe ebay o groaza de lampi. O sa fie cam greu sa te hotarasti.
|
 |
|
|
|
Eu cred ca acvariul care l a facut koala ( sa nu zica lumea ca il dau exemplu pe al meu desi sunt foarte asemanatoare ) este un model de acvariu mic care sa iti permita sa pui si pestisori si piatra vie si ceva corali si o anemona ca teren de joaca pt clowni. Dupa parerea mea la sarat canistra nu e foarte potrivita.
Si inca ceva. Un acvariu ca acesta marita facut din sticla ultraclara. In general nu sunt un adept al diy dar la acvariul acesta merg pe diy fata de cele de fabrica.
Asta e recomandarea mea. Decizie este a ta.
|
 |
|
|
|
Salut Andrei. Dennerle nu cred ca este o soloutie pt ce vrei tu. Va trebui sa tii in acvariu toate acareturile . Nu va arata prea bine cu toate alea in el. In plus o sa te incurce mereu cand vei vrea sa faci un scape ceva cu piatra .
Si eu am un all in one construit dupa Aquamedic Blenny. Si acvariul lui KOALA cred ca are ca sursa de inspiratie acelasi acvaru Aquamedic.
Inainte de toate eu zic sa iti cumperi pompe . skimmer si celelalte acareturi si pe urma sa te apuci de acvariu.
Eu zic sa te gandesti de o suta de ori inainte sa incepi.
Spor la treaba
|
 |
|
|
|
Vand lampa metal halide Giesemann Nova 2 , 70w impecabila. Pretul este de 100 euro.
Lampa va fi disponibila din data de 15 Aprilie 2014. Deoarece sunt cu piciorul in gips si nu ma pot deplasa , nu trimit in provincie
Cei care doresc sa o rezerve imi pot tirmite mesaj privat si le dau numarul de telefon.
Cei care vor sa o vada o pot face in zona Berceni - Brancoveanu dupa un telefon prealabil.
|
 |
|
|
|
Vand lampa metal halide Giesemann Nova 2 , 70w impecabila. Pretul este de 100 euro.
Pentru cine vrea sa o foloseasca la acvariu marin pot oferi si un bec IQUATICS de 70w ,20000 k folosit 2 luni la pretul de 50 lei.
Lampa va fi disponibila din data de 15 Aprilie 2014. Deoarece sunt cu piciorul in gips si nu ma pot deplasa , nu trimit in provincie
Cei care doresc sa o rezerve imi pot tirmite mesaj privat si le dau numarul de telefon.
Cei care vor sa o vada o pot face in zona Berceni - Brancoveanu dupa un telefon prealabil.
|
 |
|
|
|
Desigur Lucian . Am sa scriu cate ceva despre ea. Ca si comparatie o sa am lampa hqi de 70w.
|
 |
|
|
|
Lampa e pe drum asa ca topicul se poate inchide. Uneori si doar o parere este indeajuns ca sa te faca sa iei o decizie.
Multumesc.
|
 |
|
|
|
Am vazut lampa asta . Figureaza pe locul 1 in top 3 optiuni pt un nanoreef. Preturile sunt mai mici in state dar nu stiu cum e treaba cu vama cand ajunge aici.
Vad ca lampa este full spectru. Teoretic asta este un lucru bun insa am vazut lampi la care in zona in care este ledul verde predomina culoarea verde sau rosu in zona ledului rosu. Asta dadea un aspect urat acvariului . La tine cum este ?
|
 |
|
|
|
Salut.
Sunt posesorul unui acvariu cu un display cub de 45 cm . Momentan iluminarea este o lampa Giesemann mh de 70w cu un bec de 20000k IQUATICS. Imi place lumina halidelor dar lipseste acel albastru care da frumusetea acvariilor marine. Ma gandesc serios de ceva timp sa imi cumpar o lampa pe leduri . Zis si facut . Am inceput sa caut pe net dar sunt unele foarte scumpe de mii de euro altele chinezesti la care uneori calitatea este indoielnica. Sincer nu stiu ce sa aleg. Unele care imi placeau mult pe diverse site uri desigur nu trimit in Romania. Suma maxima alocata unei lampi cu leduri este de maxim 300 e,
Am postat aici pentru ca sper ca cei care au astfel de lampi sau se pricep sau ma rog au citit mai mult imi vor face o recomandare. Ma gandisem si la varianta diy dar cum acvariul este in sufragerie mi ar place sa arate si lampa cat de cat bine. Desi unii spun ca nu e asa eu sustin ca pretul produselor diy se apropie substantial de cele de fabrica si te intrebi daca merita sa iti faci tu ceva .
Cum poate avea importanta si aspectul asta pot spune ca vreau sa bag in acest acvariu lps si o anemona . Astept sfaturile si recomandarile voastre . Merci.
|
 |
|
|
|
Accept la schimb si piatra vie platforma sau un pietroi mai maricel .
Datorita unei fracturi la picior sunt blocat in casa asa ca doritorii vor trebui sa vina la mine in Berceni.
Sunt deschis si la alte propuneri asa ca nu ezitati sa imi faceti propuneri. Daca e ceva ce ma intereseaza ne intelegem.
|
 |
|
|