| Message |
|
|
|
Lasa Ionut ca data viitoare cand vii pe la mine luam o carte cu nume si il botezam noi cumva. I am fi taiat si buricul daca nu te mutai din cartier.
|
 |
|
|
|
Singura chestie nasoala la berghia este ciclul destul de scurt de viata ca in rest numai de bine. Era bine sa fi avut mai multe si sa le fi dat drumul si in sump. Multi uita ca si in sump se pot dezvolta aiptasiile.
Tine ne la curent cu activitatea ei. De fapt cu rezultatele muncii pt ca ea umbla mai mult noaptea.
|
 |
|
|
|
O sa dau gaura in care sa intre un cot cu diametru exterior de 12mm. Furtunurile reactorului sunt de 12/16.
Daca aveti idee pe unde gasesc coturi de 12 mm lasati si voi un comentariu.
Astazi anemona a luat o la picior prin acvariu. Unde credeti ca era ? Pe gramada de macroalge rosii Era ceva de genul capra sus pe urs si ursul sus pe autobuz. Nu imi ichipuiam ca se poate ancora si de macroalgele rosii.
|
 |
|
|
|
Sper sa prind o comanda comuna pe aquaristic.net sa iau partea care trebuie gaurita ca sa am de rezerva in caz ca lucrurile nu merg cum trebuie.
|
 |
|
|
|
Ca trebuie sa cumpar o pompa noua mi a fost clar din prima. Acum problema este cum sa fac sa bag out ul reactorului in skimmer. O sa desfac maine skimmerul poate inteleg mai bine cum functioneaza desi speranta sa cuplez furtunul in el este destul de mica.
In privinta debitului din reactor cred ca o sa iau biopallet urile si o sa testez cu pompa de recirculare Eheim undeva intr o galeata sa vad care este debitul care invarte bilutele.
Multumesc pt raspunsurile rapide si la obiect de pana acum.
|
 |
|
|
|
OK . Partea nasoala la mine este ca va trebui sa pun out ul reactorului langa skimmer pentru ca skimmerul meu nu are pompa in afara ci inauntru. Este vorba despte Tunze 9004 skimmer
Skimmerul acesta este conceput sa traga apa pe sus dorindu se ca in acest fel sa faca si surface skimming. Este ok in apropierea intrarii sau trebuie neaparat inauntru ?
|
 |
|
|
|
Hai ca la cata aparatura aveti voi la acvarii mai aveti putin si lansati acvariile spre luna sau spre Marte ca tot spun astia ca ar fi apa pe Marte.
Angelfish sa iti traiasca mandarinul . Poate mai bagi inca unul sa se antreneze cu acesta la mancat congelete. Poate astfel vor fi mai multi mandarini romani cum spune Fanta.
|
 |
|
|
|
Astazi mi am luat un reactor Two Little Fishies PhosBan Reactor 150 pentru a l folosi pe post de reactor de biopallets. Toate bune si frumoase pana acum dar sincer nu am nici o idee ce capacitate ar trebui sa aibe pompa care sa imi aginte mingiutele. Nu va ganditi la prosttii.
Ma gandeam sa fac urmatoarea smecherie. In ultimul compartiment al refugiului am pompa de recirculare un Eheim 1002 cu debit 150- 1000 l/h. Este asezata pe fundul compartimentului de unde trage apa care ajunge printr un funtun de 16/22 in display. Acum pompa este reglata la aprox 800 l/h. Reactorul are sistem de prindere in afara acvariului si ma gandeam sa pun pompa Eheim sa bage apa in reactor care sa agite biopallets urile iar iesirea din reactor sa o conectez la iesirea in display.
Ce ziceti o fi mult sau putin 800 l/h debitul pompei ? Asta ca sa nu mai bag inca o pompa separat pentu reactor si automat inca o sursa de caldura .
Orice comentariu este binevenit.
|
 |
|
|
|
Me too
|
 |
|
|
|
Andrei sa stii ca si eu mi as fi dorit o CATALINA GOBBY dar cand am citit ca este un peste pentru ape mai reci m am potolit. La mine bate aerul conditionat spre acvariu lampa este cu leduri la 25 cm de suprafata apei si nu am capac. Sper ca intelegi ca vreau sa spun. Spor si sa ne spui cum o duc .
|
 |
|
|
|
La dimensiunile acvariului iti trebuie cam 20 litri de live sand pentru a obtine o grosime de 4- 5 cm.
|
 |
|
|
|
Multumesc. Momentan sper sa definitivez cu hardware ul si pe urma sa incep sa mai pun corali. Sunt in cumpana , pe de o parte as prefera sa fac economi si sa fac un reactor de biopallets cum mi a aratat koala in poze iar pe de alta parte mi as lua un reactor phosban Two Little Fishies Phosban 150 Reactor si sa il montez sub stand ceva gen filtru extern dar cu pompa in refugiu.
Acum ca tu ai dat anemona sper poate ma lipesc de koala cand o ,, fata ,, red bubble ul lui.. Apropo koala merci pt edit ,
Pana acum la mine zoanthus ii s au cam topit si sincer parca nu prea imi mai venea sa cumpar altii. Ca o fi coincidenta sau nu de cand nu mai am halidele si am leduri am doi polipi rataciti de palythoa care vad ca se deschid si le merge bine.
Si cum ideile imi vin parca asa impletite asa pun si intrebarile . koala ce debit mi ar trebui la reactorul acela care mi l ai aratat tu ?
|
 |
|
|
Astazi am incercat si un filmulet cu savoniera mea. Nu e prea grozav dar dupa pozibilitati.
Daca la poze a mers se pare ca la video nu merge html ul. Oricum cine vrea sa il vada il gaseste la link ul din semnatura.
by koala: Putem sa punem linkul direct: https://www.flickr.com/photos/40284891@N03/14319964075/
|
 |
|
|
|
Cristi solutia ta este buna cu plasa de tantari. Sper ca mai figurez pe lista ta cu red bubble anemone cand mai scoti ceva la vanzare. Dragos dimensiunile nu sunt prea generoase. Amprenta este de 7,5 x 10 cm iar inaltimea este de 36 cm . In acest moment am un reactor de denitrate dar se pare ca nu prea face fata. Cautand o solutie ca sa nu mai dozez nopox zilnic ( nu intotdeauna am timp sau mai uit sa fac dozarea ) am gasit draciile astea de mai sus si m am gandit ca poate merg si la mine.
|
 |
|
|
|
Asta este o optiune cu siguranta si chiar una ieftina . Ma gandeam la un gratarel ceva deasupra eisirii pompei care sa impiedice biopallet urile sa patrunda in pompa in situatia opririi curentului sau opririi in caz de mentenanta de rutina. De asemenea si un gratarel sa nu iasa pe sus .
Nu am nici o experienta in ce priveste biopallet urile. Nu stiu cat de usoare sunt si cam ce diametru au . M ar interesa si un brand mai bun care se gaseste pe la noi .
|
 |
|
|
De ceva timp ma bate gandul unui mini reactor de biopallets pe care sa il pun intr unul din compertimentele din refugiu. Dupa cautari pe google am gasit vreo doua modele de nano reactoare pe care le fac cine altii decat americanii. La prima vedere se preteaza pentru diy dar lucrulrile nu sunt asa simple . Reactoarele sunt din plexiglass. Din cate vad dealer ii nu dau decat bucati mari de teava rotunda sau patrate de plexi. A doua problema ar fi cu lipitul capacelor care am citit ca nu merg chiar cu orice adeziv . Partea mai simpla ar fi cumpararea pompei
@Dragos am vazut ca esti tatal diy aici pe forum . Daca ai vreo indrumare sau sfat in ce priveste cosntruirea dracoveniei asteia un sfat ar fi binevenit. Atasez si niste poze cu ce am gasit pe net. Astept sfaturi si de la ceilalti membri de pe forum care se pricep. Merci.
|
 |
|
|
|
Ma intereseaza la schimb pt pompele de valuri urmatoarele
blue star polyps
gsp
un cap de euphillia de preferat hammer
Daca aveti si alte propuneri de lps sunt binevenite. Mai puntin kenya si xenia.
|
 |
|
|
|
@koala . Am citit mai multe articole in ce priveste diatomele. In privinta silicatilor nu stiu daca trebuie sa imi fac griji. Folosesc apa de osmoza iar osmozorul are cam un an de zile. de cand l am cumparat. Am consumat sa zic aproximativ 1000 litri de apa in acest timp. Schimburile de apa le fac saptamanal 10 litri . Valorile nutrientilor sunt cam asa NO3 5 - TEST Jbl - am inceput sa dozez Nopox Po4 - 0 - TEST JBL SI SALIFERT Calciu - 430-440 ppm TEST SALIFERT KH - 9,5 - 10 TEST SALIFERT. PH - 8 TEST JBL . La asta nu bag mana in foc in ce priveste acuratetea. Am scris toate asttea incercand sa gasesc sursa care stimuleaza diatomele. Din ce citisem fosfatii , silicatii si in oarecare masura nitratii alaturi de lumina ar fi cauza. Am incercat sa iau prin eliminare si m am oprit la lumina. Aici era toata contradictia . Acum o sa continui administrarea de nopox si o sa incerc sa am rabdare cu alga asta desi e urata si ma irita sa o vad in acvariu. Acum ma apuc sa vad ce zic si ce de pe reefcentral. Edit. La naiba. Cei de pe reefcentral spun ca nu au treaba cu nitratii si fosfatii. Nus cum dreaq nimeresc mereu articole contradictorii.
|
 |
|
|
|
@fanta asta cu acvariul tau care sta la mine e in maaare masura cum spui tu.
Pana acum am avut noroc la pesti dar se pare ca am intrat intr o pasa proasta. In acvariul de apa dulce nu mi a murit decat un peste dupa ce l am adus din shop.
La apa sarata treaba sta cam asa . Un dottyback a sarit si l am gasit uscat. Nu aveam plasa deasupra acvariului. Al doilea a fost primul gobby ul care a fost apatic si l am gasit mort dupa 2 zile.
Cel mai mult m am necajit cand cel de al doilea gobby care manca si nu avea nici o treaba si care imi curatise ce mai ramasese din diatome a murit . Dupa o saptamana am observat ca nu prea mai manca. M am gandit ca nu o avea sursa de hrana asa ca am oprit pompele si am pus ceva brine shrimp la intrarea in locul in care salasluia el . A mancat putin . Am facut asa zilnic dar inevitabilul s a produs.
Ceilalti pesti nu au nimic si sunt mancaciosi si vioi nevoie mare . Am fost tare suparat si nu cred ca o sa mai bag vreun peste curand. Pacat ca era un pestisor deosebit iar mancatorii astia de nisip sunt foarte haiosi.
Acum ca nu mai este au inceput sa reapara diatomele care ma dispera.
Articolele de pe net in ce priveste diatomele sunt contradictorii. Unii spun ca se dezvolta mult in lumina puternica altii ca nu le place lumina puternica . Draq sa mai inteleaga ceva .. Stiu ca e normal sa apara atunci cand adaugi ceva piatra uscata dar parca nu am multa rabdare cu ele.
|
 |
|
|
|
Andrei ai cumva acvariul plin de corali duri care mananca calciu la greu si ai observat ca flamanzesc ? Pentru ce iti trebuie reactor de calciu sau pompa de dozare ? Sarea are in ea tot ce trebuie iar tu nu ai nici un coral pana acum.
Nu te inteleg. Ti ai luat un acvariu amarat fara refugiu sau sump in care vor sta inghesuite toate echipamentele la vedere si vrei electronica de ultima generatie. Cand va trebui sa bagi pestii o sa te trezesti ca stau pe fund neavand loc de echipamente.
|
 |
|
|