[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Am uitat, vezi ca daca ceri revizie, o sa-ti ceara bani in plus, vreo 100 ron sau pe acolo, ia-l usor pe nenea ala si sigur o rezolvi
Pai sa-ti explic sa intelegi. Zici ca a fost incarcata de mai multe ori consecutiv, de aici rezulta ca s-a format gheata carbonica,banuiesc ca era toata inghetata cand ai luat-o dupa un ciclu de incarcare consecutiv. Acela care ti-a incarcat-o sigur stia, dar de...el a facut acelasi lucru, banuiesc ca a pus-o pe cantar, ti-a bagat la greutate si sa se incadreze la o presiune pana in 30(banuiesc). In momentul in care a inceput sa se incalzeasca, gheata a inceput sa se transforme, crescand presiunea. Acea supapa care s-a spart este de fapt o foita de cupru care rezista la 180 atm. Parerea mea este ca nu ai de ce sa-ti faci griji, fa totul ca la carte si nu vei avea probleme. Da ca zici ca-ti rasufla, te sfatuiesc sa te duci cu ea acolo la centru, sa-l rogi pe "nenea" ala sa iti desfaca si sa-ti bage niste banda de teflon ca sa nu ai pierderi pe la robinet. Iti schimba si siguranta aceea, iar cand o incarci, ca sa fii sigur ca nu ai probleme, te sfatuiesc sa o incarci pe la jumatate prima data, asa vei vedea acasa in timp cat iti creste presiunea, cat de mult, astfel la urmatoarele incarcari poti mari cantitatea bagata. Spor la treaba, nu are rost sa bati drumul degeaba pana la bucuresti.
Urmaresc toate topicurile, am vazut si topicul creat de el mai devreme parca la sectiunea plante.
Si eu ma confrunt cu ele, de aceea mi-am permis sa imi dau cu parerea. Eu de ex folosesc feropol+feropol24 si gama easylife saptamanal(profito,kalium-potasium,nitro,fosfo),uitasem si easycarbo zilnic+c02 din butelie; schimb saptamanal 50%apa, si continui fertilizarea. Sunt la a 4-a saptamana in care fertilizez astel, iar algele ba apar, ba incep sa se retraga, in ultimul timp cam stagneaza, deci nu ma deranjeaza(mie ce-i drept imi mai tre ceva plante sa ajung la ce-mi doresc) Cuantificabil.? nu cred ca se poate bate din palme si hop gata. De aceea am recomandat sa incerce putin rabdare
Eu cred ca atunci cand se vor indesi plantele tale, vei avea un acvariu bine plantat(deoarece si lumina este foarte puternica) si lasand in continuare fertilizarea care o alegi, algele iti vor disparea. Numai ca trebuie sa acorzi un timp mai mare in a vedea efectele, cred ca iti doresti prea repede sa ai un echilibru intre lumina ta, fertilizare si alge,acvariul este prea "tanar". Ar mai trebui sa vezi circulatia apei, s nu ai zone unde s nu ai curenti...acolo vei avea probleme chiar daca restul acavriului este curat.
Salut si bine ai venit. Ai grija ca dracena cred ca nu este planta de acvariu, poate pui o poza, eventual cauta pe google si te lamuresti.
Salut. Arata bine, co2 lti-air face apa si mai limpede, plantele mai frumoase, se va vedea in2,3 zile diferenta. Cat despre schimbul de apa, cred ca ar trebui sa-l maresti putin, sa mergi pe la 15-20litrii.
Metoda simpla este indicata de aco, este corecta, doar atat pot adauga: 1.cu un spray de geamuri, se sterge sa fie curat;
2. se stropeste cu acelasi sprey geamul sa fie umed, nu trebuie sa curga, este suficient sa fie stropit pe toata suprafata;
3. se dezlipeste folia de la un colt, si in timp ce o dezlipim pe toata, cu acelasi spray se stropeste folia care o aplicam, sa fie toata umeda;
4. se fixeaza folia cu grija, sa te incadrezi in chenar, apoi de la jumatate se incepe acea raschetare cu cardul si cu servetel,hartie igienica...ce aveti incet, nu trebuie apasat tare ca sa puteti scoate eventualele bule ramase
5.in cazul unei folii mai groase, a unui geam curbat, bule care persista daca nu ati lapast tare, se poate folosi un uscator de par.
Spor la treaba.
Intradevar jbl foloseste astfel de bureti in filtrele lor, dar nu numai jbl.
Nu te intelegem gresit, toti facem cum vrem si alocam timp si bani in functie de cum vrem si cum putem.Colegul ti-a raspuns la intrebare, intoxicare cu no2 sau nh4, dupa simptomele prezentate omul a zis ca nu scapa "nu mai are mult". Ca sa-ti raspund cum vrei tu, scurt si la obiect, referitor la ce este de facut ca sa scape, procedeaza asa: redu la 0 imediat nh4, no2, no3, oxigeneaza bine apa, cine stie, poate scapa. Daca nu poti face asta, poti urma sfatul cu eutanasierea. Si daca tot ne deranjam sa-ti raspundem, asa cum stim noi, mai povestim, mai deviem de la subiect, unii te mai critica, arata ca esti tu cel mai diplomat si treci peste.
Salut si bine ai venit. Pentru inceput citeste regulile la aceasta rubrica, te prezinti, vezi tu pe acolo ca scrie clar si citet. Daca vrei sa aflii cat mai multe, este foarte bine, poti incepe prin a citi despre ce te intereseaza, in principiu gasesti cu search la sectiunea dorita. Oricum, mi-ai luminat seara, m-ai binedispus cu intrarea ta in forta.
Desigur ca se poate mai bine decat in varianta standard, asa vin ele echipate, facute sa functioneze in specificatii. Bineinteles ca noi ne dorim mai mult, facem modificari, tindem sa marim cat mai mult filtrarea biologica, spre 5-10% din volumul acvariului. Insa nu cred ca imediat la nici o zi no2 a scazut la 0 si asta din cauza filrului instalat cu o seara mai devreme, cred ca alta este explicatia.
Nu vreau sa-l contrazic pe colegul stefanp, dar eu cred ca rolul buretilor grosieri este altul decat filtrarea mecanica, poate sunt cu o porozitate mai mare tocmai pentru a avea loc unde sa se dezvolte bacteriile, sa ma corecteze cineva daca gresesc. Nu toate filtrele contin medii de filttrare ceramice specifice filtrarii biologice, dar asta nu inseamna ca nu fac si filtrare biologica. Asa gandesc eu.
Nu te supara, dar nu inteleg de ce te supara adevarul. Banuiesc ca ai acelasi acvariu de 120 litrii. Daca este asa, sigur ai foarte multi pesti ca sa le fie bine....inainte aveai vreo 70 acum poate ne spui tu ce a ramas. Nu este frumos din partea ta sa ceri un sfat si tot tu sa te superi ca nu-ti convine raspunsul. Multi din cei care iti raspund poate nu sunt cunoscatorii absoluti, dar incearca sa te ajute, sa iti dea un sfat CONSTUCTIV, nu sa se afle in treaba. Cei cu vechime in "stat" nu ca nu citesc postul tau, dar nu cred ca ar avea ce altceva sa-ti zica, sfaturi la posturile tale gasesti suficiente raspunsuri pe forum. Cu toate astea, ti s-a raspuns, ca sa-ti fie mai usor.
Intradevar ai avut niste pesti rezistenti, poti continua asa si vei vedea in curand ce se intampla.Si intradevar, mai bine iti faci un jurnal unde sa postezi si bune si rele, le ai acolo si altadata daca vei avea nevoie,
Ai printre miile de pesti si o molly care cred ca i sa fete, te mai poti orienta si dupa aspectul ei din fata, sa fie rotund,ca un butoi ca sa fie mai plastic. Cred ca ai si ceva probleme cu ei, mi se pare ca unii au coditele franjuri, mai incearca sa donezi sau fa pasul catre petshop.
Ca sa incheiem cu o concluzie, logica lor: vine clientul cumpara pestele si plantele,a doua zi revine sa cumpere medicamente pentru pesti, solutii pentru alge si diverse produse pentru apa, insista sa revina cu inversunare pentru solutia miraculoasa pe care doar tu o stii. Dupa un timp, clientul revine sa cumpere un alt peste in locul celui mort, o alta planta ......ciclul se reia.
Este citit postul , poti incerca sa cauti in pagina home la rubrica pesti de apa dulce, vei gasi acolo informatia. Din mica mea experienta cu viviparii iti pot spune ca este un obicei ca inainte de fatare sa fie "cautata" pe la burta.
Cei de la aquatic nature au si nefertil, neutru. Acesta este mai ieftin, vreo 40 lei 5l. Cat despre lumina, daca vrei doar 2 sau 3 tuburi, cu cele t8 vei ajunge pe la vreo 60w cu 3 tuburi(lungimea tubului60). Cu 3 tuburi t5 mergi spre 80w la aceiasi lungime. Acum fa si tu un calcul la ce vrei, 160 litrii cu 80w vei putea sa faci acvariu frumos dar fara plante hard, 60w cam putin, dar suficient pentru anubias cred. Neoanele poti lua 2 plant grow si unul daylight. Vezi ca ai informatii cate vrei despre lumina si lungimea tuburilor t5 si t8, mai studiaza putin.
@naitsirc Bineinteles ca exemplele pozitive pot continua, dar la ce ne arde pe noi, ca sa zic asa , este cam greu sa dea cineva vreun exemplu. Avem un petshop mai mare si noi prin aucahn, salariatii au acvarii acasa, fac traininguri dar au un singur salariat care are cat de cat idee, adica stie sa te indrume ce tratamente sa cumperi pentru pesti si plante, dar tratezi doar efecul nu si cauza. Cat despre co2 si reductoare, electrovalva, sonda ph sau altele vorbesti cu ei limbi straine.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: