[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
intrebari cu privire la un nou setup  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
buryck
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut!

Am un acvariu de 160l (100x40x40) in care vreau sa fac un mix de soft si hard aquascaping.

Am adunat cateva radacini pe care le-am tratat si urmeaza sa caut si niste pietre, dar pe frigu asta...

Vreau niste sfaturi pentru lumina si substrat
Acvariul are capac facut de mine (pun poze cand il voi finisa) si lungimea tuburilor poate fi de maxim 75cm.
La substrat m-am gandit sa fie ceva de granulatie 2-3mm si de culoare neagra.

Pentru ca am o planta preferata, Anubias, aceasta va fi principala verdeata din acvariu. Asadar substratul nu trebuie sa fie ceva deosebit sau format din mai multe straturi
pentru ca anubias-ul va creste pe lemn. Ce substrat imi recomandati?!
Cat despre lumina de preferat sunt tuburile t5 dar pentru t8 am deja tot ce-mi trebuie, mai putin tuburile fluorescente ! Ce tuburi t8 (dar si t5 ca poate imi iau droser si tot ce trebuie) imi recomandati si cati Watti?

Multumesc!
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

sub substratul de pietris cu granulatie de 2-3 mm ai nevoie de substrat fertil daca vrei sa pui in el ceva plante.
cauta "substrat fertil" pe forum si vei gasi mai multe tipuri si argumente pro si contra pentru fiecare.

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut. Cred ca pentru lumina ar trebui sa te hotarasti cam ce vrei, pentru anubias nu iti trebuie t5. In functie de cum o sa-l vrei de plantat, poti pune mai multa sau mai putina lumina. Personal mi se pare cam scurt 75 cm la 100 cm lungimea acvariului s-ar putea sa cam ai umbre. Cate tuburi vrei sa pui? Cat despre substrat, poti alege de la Aquatic Nature sol black, au si fertil dar este mai scump
[ICQ]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

La Aquatic Nature Ferti Soil nu mai trebuie sa pui nimic sub el, in plus iti va stabiliza si ph'ul intre 6 si 7
[ICQ]
buryck
Junior member
[Avatar]

IP:

Da, e un pic cam scurt la 75cm, dar nu e grav... ca si in natura, nu peste tot e luminat la fel.
Vreau sa pun doua sau maxim trei neoane! Puterea o pot marii pe parcurs, pe mine ma intereseaza mai mult ce fel tub sa pun, si ce combinatie de tuburi trebuie sa fac.

Substratul Aquatic Nature Ferti Soil pe care mi l-ai recomandat pare foarte bun, dar si cam scump, la 100x40 imi trebuiesc cam 20l. Si cum am zis, planta principala va fi anubias ce nu are nevoie de substrat. Si sa dau 600 lei aproape degeaba...
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

pai daca nu vrei sa plantezi nimic altceva in afara de anubias pe lemn, atunci poti sa mergi doar pentru decor cu un strat mai subtire, si ajungi undeva pe la 8-10 litri, nu 20... depinde si ce decor vrei sa faci cu el... ca daca vrei dealuri si vai... no, intra mai mult...

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Cei de la aquatic nature au si nefertil, neutru. Acesta este mai ieftin, vreo 40 lei 5l. Cat despre lumina, daca vrei doar 2 sau 3 tuburi, cu cele t8 vei ajunge pe la vreo 60w cu 3 tuburi(lungimea tubului60). Cu 3 tuburi t5 mergi spre 80w la aceiasi lungime. Acum fa si tu un calcul la ce vrei, 160 litrii cu 80w vei putea sa faci acvariu frumos dar fara plante hard, 60w cam putin, dar suficient pentru anubias cred. Neoanele poti lua 2 plant grow si unul daylight. Vezi ca ai informatii cate vrei despre lumina si lungimea tuburilor t5 si t8, mai studiaza putin.
[ICQ]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: