[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Ceva date despre acvariu nu ne dai? Dimensiuni, lumina, filtrare, hrana, plante, etc?...

Oricum sa-ti traiasaca si sa te bucuri de el! :-)
Da un Search, ca problema mai fost discutata Daca nu te descurci, atunci cere ajutor si ti se va oferi.
Vad ca esti nou pe aici, dar te vei obisnui, incet si cu rabdare. Si le mai vrei si pe toate odata. Nu se face asa. Nu te grabi, ca iti va parea rau de munca ta. Ia-o mai incetisor, documenteazate-te bine ce pesti vrei sa pui - poate nici nu au nevoie de acest timp de decor.

By the way, la ce specii te-ai gindit? :-)

Latter edit - poatul acesta l-ai vazut?
schlucky wrote:buturugile puse din greseala si uitate peste nopate in apa cu clor se vor mai putea pune in acv.?

NU!!! "Mucegaiul" acela va disparea cu ajutorul melcilor pomaceea. Iar buturugile acelea, cu toata parea de rau, va trebuie sa renunti la ele. Cine te-a invatat asa, rau a facut. Trebuiau doar fierte ore in sir cu apa cu sare - solutie saturata cu sare grunjoasa - din aceea folosita pentru muraturi - si apoi clatite cit se poate de bine cam 2 saptamini. Apa se schimba cam de 3-4 ori pe zi.
Da un Search si vei vedea "reteta".
Antoniot wrote:

citisem dar nu prea as vrea sa ma complic cu prepararea hranei, nu am experienta, mi ar trebui o sursa s o cumpar gata facuta, cam asa ceva.

Si daca nu ai experienta, de ce ai ales tocmai discusii? Nu e pacat sa-ti bati joc de un peste asa de frumos?
Citeste Cresterea discusilor.
Daca vreti sa faceti o "baita", dar nu in cada... Ma rog, exista preferinte si preferinte si oameni cu care nu te pui. Noi nu incercam decit sa dam un sfat bun, atit.
yoyo wrote:Dolly treaba cu securitul sta cam asa...

Ia citeste aici despre securit ce spune Madalin Dorobantiu. Dar, la urma urmei, e alegerea ta...
M-ai lasat fara grai...E cu adevarat superb! :bravo2: de 1.000 de ori!

PS Daca ai nevoie de o buturuga micuta, iti pot da eu cu mare placere. Atita doar ca trebuie decojita si fiarta.
Iar guppy sunt tare, tare frumusei. :-) Sa te bucuri de el.
Acvaristu'"]mi-am luat zilele astea sticla (float de 10mm) pentru noul meu acvariu de 290 l - 130*50*45;dupa Paste vine un acvarist mai priceput in lipit acvarii sa mi-l faca.Un tub de silicon mi-ajunge?? si care e mai bun?[/quote:858721fe03 wrote:

Felicitari! :bravo: :-) Cit despre silicon, s-a tot discutat pe forum. Ia citeste aici Silicon Den Braven vs. Bison, de exemplu.

Daca nu, da un Search.

PS Asteptam poze! :-)
Citeste si articolul de pe site Despre tuburile fluorescente.Nu strica mai multa informatie pentru un acvariu asa de maaareee! :-)

PS Tot la securit ai ramas?
Fie ca Domnul Isus sa va aiba in grija lui pe tuturor!

Iar iepurasul sa vina cu multe si de toate pentru fiecare, dupa bunatatea si frumusetea inimii si sufletului sau! :-)

Si fie ca LUMINA INVIERII sa ne aduca pace, liniste si bucurie in suflet, sa ne faca mai buni, sa ne umple de dragoste si intelepciune!

PASTE FERICIT !!!!
Tu vrei acvariu facut din securit? Cred ca glumesti....Poate ceda si la o simpla atingere.
Parca ai mai deschis un topic asemanator in care ti-am zis si eu exact acelasi lucru...
Atunci du-te in Obor si termina cu chat-ul, te rog. Daca vedeti ca nu e cineva interesat, de ce tot insistati atita, oameni buni?
Slava Domnului!
bobo250969 wrote:de o saptamina am o apa de balta (verzuie).acvariul are 500l,filtru extern 1200l/h,7 x36w lumina (aquarelle tld830,),Ce ar tb sa fac ?Schimburi dese de apa? Am uitat de pesti 33 neoni 12 ancistrusi si 10 tetre. Va rog o mina de ajutor..........!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vezi Album alge - Apa verde.
ady_cojocar wrote:Salutare
Am un acvariu de 80/46/30, filtru aquael3, un incalzitor Aquael de 100, substrat Sera 5 kg, pietris total substrat ~ 8 cm, ceva plantute anubis, 3 cioate...si cam atat, pus la ciclat.
As vrea sa pun ceva pesti cam dupa 3 saptamani atat ma inteles ca trebuie sa stea la ciclat...ceva 2 discus, vreo 20 neoni, 2 ancistrusi, si vreo 2 beta as vrea.
Ceva ideii sau poate sa refac ceva prin acvariu.....

Se impaca pestii de mai sus intre ei? sunt pre multi?
image
Multumesc

Buna! daca vrei un sfat, nu m-as complica cu 2 discusi, ca in mod sigur nu de vor simti bine - sunt pesti de cird si le trebuie spatiu, nu gluma.. Ancistrusiii merg, dar m-as axa pe Characidae -ai atitea varietati si sunt superbi colorati Ar fi pacat sa te chinui si tu si discusi.
Ba nu este deloc adevarat. Sunt o multime de plante pe care le poti tine cu carasii - ex Echinodorus, Anubias, Vallisneria, etc. Daca nu vrei sa le manince, atunci asigura-le o dieta bazata si pe hrana vegetala.
Baga mai bine Aquatan la fiecare schimb de apa. Nu albastraste apa decit pe moment, insa aceasta idee de a avea apa albastra in acvariu mi se pare stupida. Si nu te mai lua dupa auzite. smilie
cristi_ionescu_79 wrote:

e normal? (precizez ca tetrazonul asta e singurul cu acest comportament) ce-mi sugerati sa fac?

Sa nu-i faci nimic!!!! E un comportament perfect normal pentru un sumi care se odihneste. Citeste Despre puntius tetrazona si te vei lamuri.

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: