@Intros: Cu siguranta imi place mai mult ca cel intitulat primavara.
Nu te complimentez de pomana chiar mi se pare ca are o conceptie mai buna, este mai unitar, esti in progres
Ai cateva plante si aici ma refer la Vesicularia dubiana de pe radacina, sau Didiplis diandra care sunt realmente de concurs.
Inteleg ca in parte acvariul este dedicat prolificilor mei creveti

si iti multumesc pentru asta. Ei, deduc ca la randul lor au fost extrem de multumiti...de vreme ce au devenit prolifici
Sa-ti traiasca si sa se inmulteasca
@altii:
Acvariul este o reusita, daca vreti un model (desi sunt convins ca nu asta si-a propus Intros), un exemplu ca, nu-i musai sa poti face ceva placut ochiului doar daca faci mari investitii...insa mai tai din plante, din nivel, eu zic chiar din satisfactii...chestie de optica.
Nu intamplator banuiesc ca a renutat la Glosso, odata cu CO2-ul ca sa dau un exemplu.
Acuma depinde din ce unghi gandesti problema... eu cred ca ar fi dat bine acolo planta, un altul poa` sa zica ...da` dar am economisit tot ce inseamna banii pentru CO2...
Toti ne invartim in jurul gologanilor...Intros nu a facut-o insa din chitrosenie si chiar va rog sa reflectati la asta si la menirea unei pasiuni care daca exista cu adevarat ne indeamna la progres, la explorare, la ceva nou si asta chiar daca uneori implica sacrificii financiare.
El s-a jucat cu acvariu asta dupa ce proba de maturitate a fost data insa pe un acvariu dotat tehnic
top de la la substrat pana la controller care i-a permis sa tina alte plante cu care nu s-ar fi putut in veci juca in conditiile de austeritate enuntate mai sus.
Altfel spus, pe vremuri exista un banc genial care iti categorisea modurile de facut dragoste :18: .
Cea mai tare dupa parerea mea era dragostea filozofului, care avea cu cine, avea cu ce, avea unde, dar isi punea vesnic problema...
da de ce?
Cam asa si cu acvariile austere...taman acum cand avem de toate ca sa iasa ceva cu adevarat deosebit...
Stiu insa ca nici limitarea financiara nu e ok.
Chestia asta cu gologanii din pacate ne limiteaza pe toti si ne trezeste la realitate...totul este insa ca dura realitate sa nu ne faca sa ajungem la a ne bate joc de plante. Ori din pacate cei care spun ca plantele nu au de fapt nevoie de aia, aia si aiailalta cam spre asta se indreapta.
Totusi fiindca vine cat de curand iarna, dar si fiindca am ambitia ca daca tot ati aflat ca se pot face acvarii minunate respectand niste reguli si niste standarde de la care eu nu m-am abatut in prezentarile mele am gandit sa aflati din aceiasi sursa (je Jean 25 dddaaa ani :-) )ca se poate si mai ieftin decat pana acum...mai exact aproape moka. Cred ca asta-i idealul romanului la ora actula o acvaristica din mokangeala dupa cum bine zicea si George intrun alt topic.
Nu ca as avea ceva cu ideia in sine ...dar nu dusa la extrem, la lege absoluta care sa-mi guverneze pasiunea, eu fiind unul dintre cei care depilda in materie de plante am donat ani buni de zile si inca ocazional o mai fac la prieteni.
Va prezint o idee de acvariu, iar Intros daca are timp, inclinatie artistica de sezon ar putea sa vi-l exemplifice pe forum.
Acvariul se v-a intitula firesc Iarna

si promit ca va devenii un model chiar si pentru un taliban daca ar dorii sa se apuce de acvaristica plantata.
Nu e nevoie de nimic....sau aproape nimic asta-i avantajul
acvariului aproape moka.
Un acvariu mic cat un ibric :-) , o radacina interesanta si doar Vesicularia dubiana.
Pentru ca suntem artisti si e vorba de acvariu intitulat Iarna voi propune doar
Christmas Moss.
Deci asta-i oferta mea de iarna pentru toti chitrosii pamantului

: apa, lemn si un boschet. Oare o fi indeajuns de ieftin pentru unii???
Avantaje:
-nu are nevoie de CO2 neaparat
-nu are nevoie de fertilizare in mod special
-nu are nevoie de lumini deosebite
-nu are nevoie de substrat
-nu are nevoie de caldura deosebita
...sper sa nu va intristez prea tare, stiu acum ca o sa va bag la cheltuieli, dar are nevoie de apa
Aoleu acum realizez are nevoie de apa fara clor

, pentru ca vroiam sa va invit sa populati acvariul.
Acum vine marea cheltuiala: cateva Characidae si creveti extrem de utitli pentru moss.Cam asta-i tot. Simplu si uneori de efect.
Defapt pentru parlitii pamantului se poate si fara ...fara ce vreti voi, fara Characidae sau fara creveti, de fapt si fara Java ci doar cu apa...harbar nu aveti ce univers exista intr-o picatura de apa

...dar asta-i pentru episodul urmator cand o sa prezint acvariul breloc
Gata, chiar am terminat.
Uite asa am atins idealuri demne de a fi urmate chiar si de Hagi Tudose, pacat ca a mierlit-o, ca daca nu, sigur ar fi dorit si el un astfel de acvariu care i-ar fi tinut pisica in casa cu ochii dupa pesti si astfel nu ar mai fi deschis nici usa ca sa ii iasa afara caldura odata cu ea
Macar stiu ca ati aflat tot de la mine ce inseamna si acvariul ideal al mocangiului.
Am vazut astfel de acvarii, unele destul de reusite (depinde de radacina daca era expresiva sau nu

) dar mai mult decat o imagine de efect acum nu mai am ce sa zic ...si trec la dezavantaje.
Mai bine nu.