| Message |
|
|
LooSeR wrote:Salut !
pentru un acvariu cu dimensiuni de 150 - 200 x 50x50 ( variaza lungimea in functie de mobila ).
Ce recomandati Geam de 12 ? sau Pexiglas ?
Ce este mai rezistent ?
Pexiglasul cum se monteaza .. tot cu silicon ?
Ai grija ca plexiglasul se zgirie foarte usor....De ce nu il faci din sticla, ca toata lumea? Poate costa mai mult, dar nu stai cu teama ca in curind va fi numai dungi tot. 
|
 |
|
|
mg_cmt wrote:http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12056
cateva detalii: marime: 160l ; locatari : 12 discusi, 2 corydoras , 1 kuhli , 2 ancistrusi , 3 ramirezi, multi melci pomaceea pui; plante: ce se vede,
Ca ansamblu, e frumusel foc! :-)
Dar nu ai cam multi locatari pe acolo? 12 discusi in 160l?  + restul...
Oricum, ai dovedit ca " mititel" asa cum esti, ai ceva talent de acvarist! :-) :bravo2:
|
 |
|
|
RaresLuc wrote:Am sa deschid altul nou pe aceeas tema, daca nu e cu suparare...
Nu e, stai linistit! Sper din tot sufletul sa te ajute cineva. 
|
 |
|
|
Monique wrote:Da e interesant dar cred ca o sa am aceeasi problema cu cladophora cum am si cu microsorium, si anume aduna mizerie si cand vreau sa-l aspir - chiar si prin scuturare- se cam rupe.
Si inca ceva - stiu ca, creste extrem de greu, asa e?
Creste cam greu, dar nu se umple de mizerie. Daca o pastrezi in ghemulet, il iei si il storci. Daca il pui pe buturuga, o aspiri si pe ea. La inceput cu grija - pina se prinde, apoi fara teama. 
|
 |
|
|
radu_luchian wrote:Oki... in cazul acesta ma apuc de ea maine ca astazi m-am simtit rau toata ziua si nu mai rezist... Ultima chestie: cam cat trebuiie tinuta in apa? Ajunge o saptamana?
Imi pare rau ca nu te-ai simtit ok.  Cit despre buturuga, ar fii bine sa o lasi la clatit cam 2 saptamini si sa ii schimbi apa cit de des poti. 
|
 |
|
|
radu_luchian wrote:. Ar fi o problema daca as fierbe-o pe bucati: o data o jumatate apoi in aceeasi sesiune si cealalta jumatate? Si apoi sa o las la saturat in apa ?
Nu!!!  Dar cred ca ai vrut sa zici sa o lasi la clatit in apa...  Solutia in care o fierbi trebuie saturata cu sare, nu apa in care o clatesti. 
|
 |
|
|
Monique wrote:O sa ma interesez sa vad cum arata. .
Uita cam asa. :-) Iei ghemuletul, il desfaci cu mare grija si il intinzi pe buturuga. Apoi legi cu guta. 
|
 |
|
|
alina_g wrote:
PS. (Pentru administratori...)
Vreau ca sectiunea "boli-tratamente" din forumul vechi sa fie mutata in forma actuala a forumului!
Nu ti se pare ca esti cam imperativa? Si oricum, noi nu avem baza de date din vechiul forum, ci mosu sau g.g.. Macar va rog ai fi putut zice, era mai civilizat!!!!
Si inca ceva - nu uita ca cine a muncit la majoritatea bolilor nu ai fost tu. Macar putin respect si mai putine aere, ca presupun ca esti o lady...sau ma insel crunt??? 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Monique wrote:Ce planta ar merge in combinatie cu anubias???? Dar nu vreau muschi Java sau microsorium (am pus un topic nou la schimburi cu microsorium ). Mai am si marsilea dar asta e neutra zic eu.
Cladophora.  Asta daca ai o buturuga frumoasa. 
|
 |
|
|
radu_luchian wrote: sorry nu am anubias...
Si mai sunteti tare "aproape"...  Mai aruncati si voi un loc la locatie inainte de a va oferi sa donati sau sa faceti schimburi. 
|
 |
|
|
|
Eu zic ca nu. Ii sade mai bine in alta parte.
|
 |
|
|
iulius2005 wrote: (  ( acum 1 an si ceva am facut un acvariu de 100 L 55 h 40 l  ( azidimineata pe la 5:30 se sparse geamul de la fund. dreaq sa il ia ce o fi avut ca aveam zapada deaia sub el si geamul era de 8 mm . acum bagai toti pestii la gramada intr-un acvariu de 100 litrii aprox. am 15 scalari mari mari acolo , 2 sanitari maaaaaari (ca somnul ) 3 deia maro cu pete negre , peste 16 conconusi mari , 2 xifo , 20 mulinezi mari ... si nici nu mai stiu ce e acolo in saracul acvariu  ( am si o gramada de plantee am 2 lighiane mari pline cu plante , am muulte. cine e din craiova si vrea sa ia din pesti sau orice le las ieftine .. sau am mai zic ... piese de calculator .. vechi .. nu vreau scumpataturi .. ram , placa video , sau monitor ...
Atentie la limbaj, te rog.  Oricit ai fii de suparat, asta nu-ti da dreptul sa te folosesti si de injuraturi, ca nu suntem la usa cortului. Si puteai sa postezi unde trebuie - cei interesati il vor vedea oricum.
|
 |
|
|
schlucky wrote:
Dolly wrote:
schlucky wrote:buturugile puse din greseala si uitate peste nopate in apa cu clor se vor mai putea pune in acv.?
NU!!!  "Mucegaiul" acela va disparea cu ajutorul melcilor pomaceea.  Iar buturugile acelea, cu toata parea de rau, va trebuie sa renunti la ele.  Cine te-a invatat asa, rau a facut. Trebuiau doar fierte ore in sir cu apa cu sare - solutie saturata cu sare grunjoasa - din aceea folosita pentru muraturi - si apoi clatite cit se poate de bine cam 2 saptamini.  Apa se schimba cam de 3-4 ori pe zi.
Da un Search si vei vedea "reteta". 
vezi ca ai combinat 2 posturi a 2 membrii diferiti....eu nu eram cu "mucegaiul" ci doar cu clorul ....
buturugile au fost luate din comert acum aproape 5 ani , si totusi prelucrate dupa "reteta" de pe vechiul forum acvariu.ro .... acum cand l-am refacut ...i-am spus sotului sa le puna in galeata cu apa .... si el le-a pus in galeata care i-a fost cea mai aproape si in care era apa+clor unde pusem plantele .... asa ca abia a 2-a zi am obs. unde le-a pus
Nu am facut decit sa va raspund la amindoi odata. E vreo problema???  Am vazut ca sunteti 2 useri diferiti, dar am incercat sa va lamuresc pe amindoi. Fiecare poate sa-si extraga ce il intereseaza din raspunsul meu, daca acesta prezinta vreo importanta in ochii vostri.
Iar incepatorii ar fii bine sa citeasca mai mult si sa comenteze mai putin.
|
 |
|
|
Magda wrote:
Hmm, cred ca Angel vroia sa spuna ca nu a gasit nimic cu tema asta pe forum, nu ca nu a gasit butonul de search...
Sa-mi fie cu iertare, dar cind am dat eu Search am gasit pe putin 6 posturi referitoare la turba. Alta data sa se se exprime mai clar.
|
 |
|
|
guleag wrote:dimensiuni 120/40/50
lumina 1x30w Aqua-glo,1x30w Sun-glo , 2x18w TLD 830
CO2 butelie
Filtrare fluval 404
pesti 11 discusi , 2 ancistrusi
peste 5 melci pomancea
hrana mixtura de inima de vita,sera discus.tetra discus,grindal
plante:
Cryptocoryne
Echinodorus barthii(a aparut o tija in lateral..e vorba de vreo floare oare?  )
Echinodorus bleheri
Vallisneria nana
Vesicularia pe mopan
Rotala wallichii
Rotala sp. ''Nanjenshan''(cred ca asta e..vorbesc de cea din spatele mopanului)
Ludwigia inclinata
Anubias barteri var. nana
Anubias barteri var. nana 'Petite'
Hygrophila polysperma (cred ca asta e...e in tufele de vallineria...ele fiind cele mai inalte si cu frunza mai lata)
si un bulgare de Cladophora
Asa mai da! Prezentare completa! :-) :bravo2:
|
 |
|
|
Angel wrote:P.S. Am vrut sa dau un search pe aceasta tema, dar se pare ca pe forumul acesta nou nu mai exista...
SEARCH
Puteai sa nu te mai complici cu turba. Nisipul care se foloseste in constructii este foarte bun. Eventual - turba Potground, cum foloseste MA.
|
 |
|
|
zerillos wrote:inca ceva.... de trei saptamani pun SERA FLORENA pentru. plante (saptamanal) .... si asta conteaza.... o sa renunt o perioada....
Bine faci!  Nutrintii acestia in loc sa fie folositi de plante, profita algele din plin dupa urma lor.
Si acum, hai sa o luam metodic.
Xipho, molly si scalarii nu au ce cauta in acelasi acvariu. Nici macar nu ai spus numarul lor... Pastreaza ce iti place mai mult si pe restul ori ii dai, ori le faci un acvariu separat.
Redu-le portia de mincare, redu din orele de iluminat, fa schimburi mai mici si mai dese de apa (lasata la declorinat) renunta la frunzele deja atacate, curata geamurile cu o razuitoare sau magnet, baga pentru o vreme plante cu crestere rapida. Mai pune 3-4 ancistrusi, melci pomaceea sau chiar si cei mici si negri si vezi daca te ajuta Studiul comparativ al consumatorilor de alge 
|
 |
|
|
radu_luchian wrote:Am observat mai in 80 % din acvariile vazute niste pietre superbe. nu stiu compozitia chimica, dar sunt convins ca sunt 'ecologice'... Sunt pietre de genul celor care formeaza grote, pietre cu complicatii si gauri.... albe sau foarte deschise... daca are cineva idee la ce ma refer... va rog sa ma ajutati sa gasesc. Multumiri anticipate!  (de oferit la schimb nu stiu ce as putea oferi... poate ancistrusi 3-4 cm multi ) 
Mai bine cauta pietre de riu, le testezi cu otet sa nu fie calcaroase si apoi le poti lipi cu silicon.  Iar pietrele albe foarte deschis nu par chiar asa de naturale. Dau urit intr-un acvariu. Mai bine te-ai axa pe niste buturugi. Ai avantajul ca poti prinde muschi de Java, Cladophora, Anubias si in timp vor arata super. 
|
 |
|
|
schlucky wrote:
acum as avea nevoie de niste sfaturi in alegerea plantelor .... si anume ce plante pe langa cele recomandate de INTROS as mai putea cumpara sa nu fie extrem de pretentioase (caci mi-e teama inca de alge) as vrea sa pun cca. 5-10 feluri
Mai poti pune Echinodorus, citeva fire de Elodeea, Nucus, Vallisneria, Anubias nana pe o buturuga sau pe o piatra mai mare si necalcaroasa - pe aceasta din urma o legi cu guta pina se prinde. Si poti consulta site-ul www.tropica.com unde iti arata pozele si cerintele plantelor. 
|
 |
|
|