[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alina_g
Forum Index » Profile for alina_g » Messages posted by alina_g
In general, pestii nou introdusi in acvariu mor pentru ca nu le faci corect acomodarea.
coralia_ wrote:LA saptamana SCHIMB APA cate 2-3litri.

Tre sa schimbi cate 5-6, nu 2-3...
1. Schimb de apa de 70%. Conditionezi cu sera AQUTAN.
2. Tratament cu sera baktopur direct - pastile + metronidazol. 1 lingurita de sare la 10 litri de apa.
3. Schimb de apa de 20 de litri, la 2 zile. Adaugi concentratia proportionala de pastile pentru apa pe care o schimbi.
Poate fi Columnaris si asta e de rau...
ciprian wrote:Acum sunt veseli si maninca toata ziua.

Ma cam indoiesc...

Iti recomand sa folosesti in mod regulat sera mineral salt si sera fishtamin.
3 carasi si 1 bettan
Sed fumos intr-un borcan
Cu pietris amenajat
Galben, rosu si ornat
Cu o planta de plastic
Ca si cum n-ar fi nimic...

Mare e bucuria stapanului la un astfel de decor...No? smilie

PS. Aviz amatorilor! :alright:
E bun filtrul asta? Malefikus, esti multumit de el ?
Care e temperatura la acre a crescut monstrul? :robot:
Cate acvarii ai?
Acvariul tau de 15 litri e complet echpat? Are aerare, filtrare, incalzitor? Lasi apa la declorinat inainte de schimb? Il hranesti cumva in exces? La cate zile faci schimburile de apa si in ce cantitate?
Poti sa te nelinistesti in cazul in care membrana dintre radii incepe sa se macine sau marginile rupturii devin albicioase si avanseaza in interiorul sanatos al cozii. Pana atunci poti sta linistit.
http://www.plantedtank.net/gallery.html
Fa un schimb de apa de 30%, nu mai adauga furazolidon, fixeaza incalzitorul la 26 pentru ca tu ai variatii de temperatura de la zi la noapte si conditioneaza apa cu sera aqutan.

De asemenea, fa schimburi de apa la 3 zile cate 30% o perioada. Sifoneaza bine substratul si spala filtrele si mediile filtrante in apa pe care o scoti din acvariu.

Sare grunjoasa, neiodata, adaugata treptat, in solutie, o lingurita la 10 litri.
MARELE ALB wrote: De fapt, sa crape toate acvariile la toti forumistii .

Io nu-s acasa si tocmai am aflat ca a crapat un acvariu. Din fericire, nu e ala de 400 l, ca era jale... )
Da, isi ridica branhiile.
Nu, temperatura ta nu e 26 constant.
E posibil, dar nu cred ca este vorba despre asta, mai ales ca spui ca respira ciudat.
Parerea mea este sa faci schimburi de apa de cate 25 de litri de doua ori pe saptamana. Conditioneaza apa cu sera aqutan.
Verdele de malachit nu este recomandat labirinticilor si sanitarilor. Am mai discutat asta.
Daca punea doar baktopurul direct, garantez ca nu ar fi avut pirderi.

Verdele de malachit cred ca este toxic pentru sanitari in orice cantitate ar fi adaugat.
De altfel, inainte de a trata un sistem cu verde de malachit, sanitarii se scot si se trateaza separat, in bazin spital, cu alta medicatie.

Am mai discutat ca doza indicata in prospect nu este calculata corect, drept pentru care, daca vreti neaparat tratament cu verde de malachit, se utilizeaza jumatate din doza indicata in prospect.

Forum Index » Profile for alina_g » Messages posted by alina_g
Go to: