[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Taz
Forum Index » Profile for Taz » Messages posted by Taz
Pt echinodorusi cel mai simplu , pui pietris normal si la baza plantei la radacini , pui cate o bila fertilizanta Jbl . Sau daca vrei substrat fertil Jbl Aquabasis este cel mai bun , dintre cele mai ieftine , si il acoperi cu pietris natural granulatie 2-3mm.
Ia-ti un acvariu Juwel , si gata , are sticla de calitate , aproape ca cea ultraclara , finisaje exceptionale, tot ce vrei. Asa te chinui cu sticla , slefuit , lipit, etc , iesi mai scump si poate nici nu iese cum vrei .parerea mea
Vand urmatorii pesti:
4 geophagus altifrons ~15cm , superb colorati = 300lei rezervati
3 ramirezi bolivieni adulti , f frumosi = 30lei rezervati
6 corydoras agassizii salbatici = 100lei rezervati
6 corydoras panda = 30lei rezervati
1 pereche scalari clasici adulti , pereche confirmata =50lei vanduti
5 red eye tetra + 4 hemigramus ocellifer = 30lei
Toate lemnele din acvariu sunt de vanzare , majoritatea sunt mangrove si mopani. rezervat
Doar pt Sf.Gheorghe sau Brasov , nu trimit in tara pe vremea asta . astept oferte pe pm .multumesc
poze gasiti aici :
http://imageshack.us/g/1/9833985/

Cu o masina de slefuit manuala , cu smirghel de duritate mica p120, p180 .eu asa am procedat mai demult
sunt multe plante care rezista fara co2: anubias , microsorum , moss-uri , echinodorusi, criptocoryne , miriophyllum , cabomba etc , ai de unde alege. ps: cumpara de pe forum , sunt mai ieftine si crescute bine , nu ca cele de la petshop, scumpe si pline de alge.
Iar ca pesti daca vrei ceva mare si frumos , ia niste scalari , 6-8 pui , si ramai cu 1-2 perechi la maturitate .
Daca zici ca lasi 7cm sus atunci poti pune acolo neoanele si deasupra pui 2 coli de sticla acoperite cu autocolant , asa nu-ti mai trebuie capac. Sper ca ti-ai facut o idee despre ce zic.
Am monitor de 22' si tot nu se vede complet )
Dupa ce vand toti pestii , voi scoate la vanzare acvariul si echipamentele.
Din pacate renunt momentan , deoarece urmeaza sa plec si eu pe alte taramuri si nu stiu cand ma intorc , sau daca ma mai intorc definitiv, imi este greu dupa ce am crescut pestii astia ani de zile si le-am oferit conditii ideale , dar inghit in sec si trec mai departe.
Oricum esti binevenit la un pahar de vorba . te astept
Mai adaug 3l de siporax nou , cu 60lei. Toate lemnele din acvariu , aprox 12buc , majoritatea de 35-40cm mangrove si cativa mopani cu 150lei (in total au costat aprox 300lei)
Vand urmatorii pesti:
4 geophagus altifrons ~15cm , superb colorati = 300lei
3 ramirezi bolivieni adulti , f frumosi = 30lei
6 corydoras agassizii salbatici = 100lei
6 corydoras panda = 30lei
1 pereche scalari clasici adulti , pereche confirmata =50lei
5 red eye tetra + 4 hemigramus ocellifer = 30lei
Toate lemnele din acvariu sunt de vanzare , majoritatea sunt mangrove si mopani.
Doar pt Sf.Gheorghe sau Brasov , nu trimit in tara pe vremea asta . astept oferte pe pm .multumesc
poze gasiti aici :
http://imageshack.us/g/1/9833985/
daca iti permit furtunele , baga furtunul de "In" , (cu un burete tras peste el ) direct in acvariu , fara cot , asa nu-ti va trage aer , fa asta macar pana rezolvi cu lipitul intariturii .atentie furtunul sa-l prinzi bine de sticla cu ventuzele , deoarece este mai maleabil decat cotul , si sa nu-ti sara din loc. multa bafta si sper sa treci cu bine de asta
Dar de ce nu-ti faci singur un acvariu mai mare? Cumperi sticla si silicon , iar instructiuni gasesti pe forum , nu este asa de greu , si iesi mult mai ieftin , in plus clarias nu au nevoie de inaltime mare , deci poti folosi o sticla mai subtire , deci mai ieftina . In schimb sa le asiguri o buna filtrare si schimburi dese de apa. Nu are rost sa renunti la pestii tai favoriti doar din cauza asta . bafta
Intradevar incredibil , acum are propria lui jungla in casa , super .
Dan este un tip super si de incredere , am luat pesti de multe ori de la el , si totul a fost ok , dar momentan a spus ca nu poate face import de pesti datorita conditiilor meteo , dupa cum a spus si Severus .
De la Hornbach , s-au incurcat pestii intre ei prin Germania , in loc de Schzwartzi au trimis Agassizi , mai scumpi si salbatici , asta e ,norocul meu , si noroc ca stiam cate ceva despre cory si mi-am dat seama ca nu este o specie comuna (banuiam ca sunt Ambiacus , seamana mult cu Agassizi) , in nici un caz ce scria pe acvariu .
ps : sunt in Bv , si sterbai ,trillineatus , paleatus , aeneus , nanus , schzwartzi , majoritatea in Hornbach .
Mai cauta , imposibil sa nu gasesti ,nu o sa-ti para rau , sunt niste pesti super .
Lemnul este Mopan si este din Africa si are mult tanin , cel mai bine il tii intr-o galeata cu apa si schimbi apa zilnic , timp de vreo luna , eventual bagi si un mic filtru intern in galeata umplut doar cu carbon activ, care va absorbi o parte din tanin .
Nope , nu se vad
Foarte fain .

Forum Index » Profile for Taz » Messages posted by Taz
Go to: