[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Taz
Forum Index » Profile for Taz » Messages posted by Taz
Nisipul de quartz se foloseste la filtrele de apa pt piscine , deci vezi la articolele pt piscine sau intreaba un angajat .Ca si culoare este alb-crem natural .
Jbl Topclean-ul are si ceva pt prefiltrare , bureti ceva ? sau daca nu , se pot pune , bureti sau perlon? mersi
Superb pur si simplu .
Posibil sa fie calcaros , trebuie sa-l testezi cu otet.
Mersi . Da sunt niste pesti super .Am avut multe specii dealungul anilor , insa astia sunt cei mai calmi , si culmea sunt si salbatici .
Poti baga linistit 10buc , daca sunt in banc mai mare nu sunt agresivi , si daca ai o filtrare cat de cat ,va fi ok cu pestii astia la 150l .
Daca nu o sa ai multi pesti , face fata fitrul pt filtrarea bio(umplut complet cu siporax sau matrix) , iar pt filtrarea mecanica bagi un filtru intern cu debit mai mare care face si recirculatie .
Sunt pastile care se dizolva mai lent , Tetra Wafer mix , Tetra PLecomin , JBL Novo pleco etc , arata pe cutii cory sau pleco , gasesti la orice petshop .
ps: sunt bune si pastilele cu spirulina
Salcie si stejar am avut in acvariu , sunt ok daca sunt bine uscate si tinute o vreme la inmuiat cu apa schimbata des.
Multa bafta cu discusii, sper ca de data asta sa fie totul ok.
Fa schimburi de apa dese dar mici si adauga un conditioner bun , Jbl Biotopol si baga si o pompa de aer la debit max sa-ti oxigeneze bine apa . Poate ai crescut brusc temp , pt tratamentul grisului , si a scazut rapid nivelul oxigenului .
Alti mancatori buni de alge sunt Farlowella si Sturiosoma daca gasesti .
Daca reduci din lumina , sa fie mai difuza , o sa fie mai activ , al meu se plimba destul de des , si venea la masa in timpul zilei , ba chiar era tupeist si dadea ceilalti pesti la o parte cu botul , ca sa ajunga la viermii rosii. Imi manca si din mana , ca un catelus
Scoarta aia este pt terarii , mai mult ca sigur va pluti indiferent ce ii faci
Pai de ce nu renunti la cele 2 fotolii si masa cu acvariul mic , acolo iti incape , eu personal am renuntat la biblioteca ca sa bag acvariul de 400l . bafta
ps. mai nou se poarta moda Feng shui , cat mai simplist , fara mobila multa si cu un acvariu imens
Nu stiu cum sta treaba la sarate , dar la acvariile de apa dulce , daca nisipul este fin si nu este miscat din cand in cand , se formeaza pungi de gaz ( cu miros de sulf) si am inteles ca pot fi toxice pestilor . Sper sa nu fie cazul la tine . Bafta
Multumesc
De curand am achizitionat un grup de 6 Corydoras Agassizii ;) :
image

Uploaded with ImageShack.us
image

image

image

Acvariu 54l , 60x30x30 Diversa cu capac Aquael 8w , fitru intern Hailea , incalzitor 25w Resun , substrat fertil Aquabasis 2,5l acoperit cu pietris natural din Hornbach , plante : anubias nana petite , ludwigia repens , valisneria , lilaeopsis brasiliensis etc , tot 150lei . valabil doar Sfantu Gheorghe sau Brasov , nu trimit in tara . contact pm . multumesc
Foarte faini scalarii , intotdeauna mi-au placut scalarii clasici .
Simplu : faci un mini sump , dintr-un acvariu mai mic pe care il pozitionezi in spate sau lateral , si folosesti filtrul pe post de pompa . vezi ca sunt multe posturi despre construirea unui sump . bafta cu proiectul

Forum Index » Profile for Taz » Messages posted by Taz
Go to: