[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: krang
Forum Index » Profile for krang » Messages posted by krang
MUltumesc pentru lamuriri.E clar,pana nu testez apa aman cu CO2-ul si cum pe aici nu am vazut teste ...Referitor la melcii aceia,ai ceva poze sau poti sa ii descrii?O sa ajung in primavara si prin zona Portile de Fier si poate colectez cate ceva.Sunt intr-adevar eficienti contra algelor sau era doar o curiozitate?
Un AN NOU FERICIT si plin de realizari tuturor!
Interesant .. Pai si sunt astia melci minune?Consuma alge mai mult decat cei galbeni?Eu sunt f multumit de galbiorii astia pe care i-am bagat...toaca tot ce prind Si la mine prima iesire la pescuit va fi peste ceva timp,minim in februarie si nu cred ca gasesc melci pe temperatura aia.(ma gandesc ca stau si ei oarecum adapostiti)
Cate bule de CO2 ar trebui sa bag la 90 l apa,acvariul avand ceva plante dar de dimensiuni relativ mici?
PS:Nu mi-ati raspuns la intrebarea cu acoperitul acvariului cand nu e iluminat artificial so... reiauaca am lumina multa in camera in pauza de iluminat cu neoane acopar acvariul cu ceva?
Mda...iar mi-am luat tzapa!Ce sa fac acum?O pot lasa in acvariu pana incepe sa aiba probleme sau o scot imediat.
Nu mi-ati raspuns la intrebarea cu iluminatul.Cat timp mentin lumina stinsa in acvariu trebuie sa il acopar cu o carpa ceva inca sa fie intuneric bezna?Camera in care se gaseste acvariul e puternic luminata.
Am citit 'lista neagra' dar din pacate pozele nu pot fi vizualizate.
Da... asta este feriga: Trichomanes javanicum. Ar trebui sa stiu ceva special despre planta asta?
Dolly banuiam ca nu o sa imi moara pestii de la CO2 dar poate nici bine nu le face. Nu de alta dar nici de la tratamentul actual nu mi-au murit pestii dar prea bine nu cred ca le-a cazut (si-au mai pierdut pofta de mancare si parca nu mai sunt asa de vioi)
Aoleu la intrebarea cu feriga m-ai incuiat definitiv.Nici vanzatorul de la petshop nu a stiut sa imi zica mare lucru despre ea si nici poze nu am gasit inca pt. a putea sa imi dau seama despre ce planta este vorba.Planta chiar seamana cu feriga normala si are o culoare verde inchis.Radacinile sunt negre si puternice.Alga de la mine avea lungimi diferite,de la 1-2 mm pana la 1 cm si intr-adevar parea bine ancorata pe plante,chiar nu putea fi indepartata cu mana,dar culoarea pare maro.
Eh..dupa tratamentul cu apa oxigenata alga nu s-a extins deloc dar am pierdut cam toata iarba.Azi noapte se pare ca melcii mi-au ciopartit si 'ciuma baltii'(denumire aflata din petshop ).Ciuma baltii era si ea afectata de alga dar am sperat sa o salvez...acum nu prea mai are frunze intregi.Sa o pastrez cateva zile in acvariu?Are sanse sa isi revina?Parca si de pe anubias a mai disparut alga.Raman deocamdata la schimburi de apa zilnice si la mancare putina.Prin mancare putina eu inteleg o cantitate pe care pestii mei o consuma in aprox. 30 sec.Sper ca e OK si nu ii infometez prea rau.
O sa pun cat de curand niste poze.
CO2 nu face rau la pesti?Daca vad ca alga nu a disparut definitiv o sa incerc si metoda asta.
Multumesc pentru ajutor.Azi am renuntat(cu greu) la zebre si urmeaza sa mai dau si 3 guppy(o sa raman cu 3).E prea mare numarul si acum?
Am bagat azi si 4 melci(din aceia galbeni,am inteles ca sunt mari consumatori de alge).Am mai bagat si ceva plante:1 echinodorus,1 feriga de apa si inca 2 a carei denumire imi scapa.Iarba a cam murit toata dupa tratamentul cu apa oxigenata iar pestii par sa isi fi diminuat pofta de mancare(totusi nu am victime pana acum la tratament).Mai am si ceva melci mici si negrii(cred ca in jur de 10).Urmeaza intrebarile:
1)Trec pe program de iluminat de 10 ore pe zi(alternand orele bineinteles)?
2)Continui cu schimburi de apa zilnice?
3)Mai scad numarul pestilor?
4)Mai bag ceva melci ?

...........................................

Marele Alb ,Cladophora nu este o alga de culoare verde?Pentru ca daca este de culoarea verde nu cred ca am asa ceva in acvariu.Algele astea ale mele au o culoare maronie.
Dolly am citit cam toate articlolele pe care le-am gasit dar vreau sa adaptez programul strict pentru mine,adica problema este asa:nu am prea multe plante,alga nu este asa de extinsa(pe iarba alga creste rau de tot,pe anubias aproape aceeasi situatie,dar pe 'lamaita' afecteaza doar cateva frunze.
Am explicat de ce topicul nu apare la sectiunea alge.Daca consideri ca este mai potrivit acolo si poti sa il muti,te rog chiar.Eu l-am pus aici pentru ca am nevoie de mai multe sfaturi,sunt incepator si nu inteleg toate 'procedurile'.
Am pus intrebarile astea pentru ca vad ca parerile sunt impartite.AM totusi niste nelamuriri si o sa pun cateva intrebari.
1)Mentin lumina stinsa in acvariu.Trebuie sa si acopar acvariul pentru a nu permite luminii din camera sa intre?
2)AM pus apa oxigenata 3 zile.Ma opresc aici ,e suficient cu apa oxigenata?
3)Daca continui cu apa oxigenata nu risc sa imi deciclez acvariul?
4)Dupa cele 5-6 zile de intuneric trebuie sa incep un program de iluminare neregulat.Trebuie sa micsorez si nr. de wati?Sa raman cu 1 singur neon?
5)Daca raman cu 1 neon,care este mai potrivit?Aqua GLO sau Philips?
Va doresc 'Sarbatori Fericite' tuturor,multe icre in acvarii si sa vedeti alge doar in poze
Continuam serialul cu episodul 2:'ajutor cu algele'.Am decis sa expun aici problema pentru ca sunt un incepator si poate am nevoie sa mi se explice in termeni mai putini 'tehnici'.
Imi prezint acvariul din nou:aproximativ 90 l apa
substrat:nisip si pietris pe alocuri
decor:o buturga mopan cumparata de la un petshop,o constructie din pietre(pietrele sunt ok)
plante:nu le stiu denumirea stiintifica si am asa:2 lamaite,1 anubias nana,mai multe smocuri de iarba inalta,niste Pistia (o planta matura si vreo 3 pui) plante de suprafata(nu le stiu denumirea,sunt unele cu frunze destul de marunte si cu perisori pe ele).Plantele de suprafata imi ocupa cam 40 % din luciul de apa(nu radeti de denumire )
pesti:-5 xipho(2 masculi si 3 femele)
-5 zebre
-2 cardinali
-3 molly
-3 cory
-1 ancistrus
-6 guppy(2 o sa ii dau,sunt promisi deja)
-1 neon
-1 beta
O sa diminuez numarul lor cat de curand.Fie renunt la guppy,fie la zebre,fie la ambele specii,inca nu sunt sigur.
Iluminatul:un TLD si un AQUA GlO,de 18 respectiv 20 W
Schimburile de apa le fac la 7-10 zile si sifonez substratul de fiecare data.
Am avut cateva alge (nu le stiu denumirea) care imi invadau initial iarba si incet incet s-au extins si pe lamaita si pe unele tulpini ale plantelor de suprafata.Mai nou s-a extins si pe frunzele de anubias.Algele au o culoare maronie,sunt in forma de firicele de pana la 1 cm lungime.Am incercat initial sa le curat cu mana de pe plante si chiar am rupt frunzele care mi s-au parut rau invadate.O perioada a parut ca merge dar a fost o iluzie.IAr s-au extins.De azi am inceput un 'tratament' asa cum am inteles de la voi.Sper ca am inteles bine si ca nu imi omor pestii cu asta.Sa va spun cum am procedat si sa imi spuneti unde/daca gresesc si ce alte masuri ar trebui luate.
Ieri am schimbat cam 30-35 % din apa.Azi am oprit lumina si am schimbat 30 % apa.Am rupt firele invadate rau de alga si am aruncat din plantele de suprafata care erau invadate rau.Am incercat sa curat plantele dar alga asta pare bine infipta si imi e teama ca daca insist o sa ranesc plantele.Asa ca am lasat deocamdata in pace frunzele care nu sunt afectate asa de rau.
Am redus hranirea pestilor.Inainte ii hraneam de 2 ori pe zi,de azi vreau sa ii hranesc doar dimineata.Le-am dat o cantitate de hrana pe care au consumat-o in 30 de secunde si ma gandeam sa le mentin programul asta de hranire pana scap de problema.
Am introdus si apa oxigenata in acvariu si am incercat sa o distribui in zonele si pe plantele mai afectate.Am bagat 30 ml apa oxigenata.

Acum urmeaza intrebarile

1)Cate zile mentin lumina stinsa in acvariu?
2)Acvariul meu se afla intr-o camera destul de luminata ziua de la soare.Acvariul se afla dupa un colt unde soarele nu bate dar totusi lumina e multa.Ar trebui sa acopar pe zi acvariul cu ceva ca sa nu intre lumina naturala deloc?
3)Cate zile bag apa oxigenata ?
4)Cantitatea de apa oxigenata ramane zilnic aceeasi?
5)Schimburile m-am gandit sa le fac zilnice cu 30% apa statuta si sifonare .Este bine aici nu?
6)Este nevoie sa bag si alte substante daunatoare algelor in afara de apa oxigenata?
7)....alte sugestii....

Multumesc daca ati avut rabdare sa cititi totul si multumesc mai mult daca imi dati si niste sfaturi
Multumesc pentru raspunsuri.Am facut deja un schimb partial si nu par sa fie probleme cu pestii...Daca lucrurile raman asa o sa folosesc numai metoda asta...Filtrul scoate si apa calduta si gasesc o temperatura de echilibru astfel incat bag apa la atatea grade cate am in acvariu,respectiv 23-24.
Am inteles sistemul de schimb 'la picatura'.Altceva voiam sa spun:cand fac schimburi de apa sifonez substratul si apoi trebuie sa completez ce am scos.Aici ma gandeam sa bag apa de la retea care trece prin filtrul de care v-am zis...Cum cantitatea schimbata merge pana la 30l in cazul meu ma gandeam daca e sigura chestia...Producatorul filtrului(E-SPRING) garanteaza ca se extrage clorul in proportie de 100 % dar daca imi mor pestii sunt sigur ca nu intereseaza pe nimeni Eu voiam sa stiu daca a incercat cineva schimbarea apei cu apa filtrata de un sistem similar sau trebuie totusi invechita ?
Despre apa filtrata ce parere aveti?Trebuie invechita sau nu?Ma gandeam la un mod elegant de a schimba apa,cu ajutorul unor furtunase,direct de la chiuveta.
Nu pot face nici un fel de test al apei pentru ca nu se gaseste nimic in Craiova.Apa pe care o folosesc este apa Craiovei,presupun ca toti acvaristii de aici folosesc asa ceva.Ce ar fi modificat la apa mea este ca trece prin filtrul amintit mai sus.Mai concret:ce este de facut?La ce trebuie sa renunt avand in vedere ca nu stiu ce apa am,nu stiu pentru care este potrivita si nici un peste nu da semne de boala sau neadaptare.
Va multumesc pentru informatii.Probabil ar trebui schimbat titlul cu 'ajutor cu plantele' in altceva si daca vreunul dintre administratori doreste cred ca ar fi mai bine.S-au discutat mai multe aspecte si sa nu inducem lumea in eroare.
Mai am o intrebare.Se recomanda introducerea in acvariu a apei filtrate.Eu am un filtru conectat la reteaua de apa si numai asa ceva am bagat in acvariu.Filtrul meu se numeste e-spring si daca dati un search pe google il puteti vedea si citii mai multe despre el(puteam sa va dau eu linkul dar nu stiu daca am voie).Ideea e ca producatorul spune ca apa este filtrata foarte eficient si se elimina total clorul din apa.Filtrarea se realizeaza prin 2 sisteme:carbune activ si lampa UV.Pana acum lasam apa la invechit 2-3 zile dar ma gandeam ca poate apa merge bagata direct in acvariu.Ce parere aveti?Ati folosit si voi astfel de filtre?
MUltumesc pentru informatie Horea.Nu m-am simtit jignit neaparat,doar un pic luat peste picior.Nu este asta o problema,doar eu intrebasem ceva referitor la problemele care apar,nu la faptul ca am un kitch in sufragerie.
Mda...am prins faza cu testele NCAP(ca sa fiu si eu putin rautacios) E o problema de graba si cum scriu in graba mai mereu...e posibil sa mai apara 'exprimari' ...
De ce o luati asa si de ce sariti mereu la gatul omului?NU am spus eu ca am gasit vreo formula magica.Nu am spus ca voi elimina guppy.AM spus ca voi da 2 dintre ei(sunt promisi cuiva) si ca ma gandesc sa renunt la zebre.DIn totalul pestilor mei,daca mai scadem 7 imi rezulta un numar rezonabil si un spatiu suficient pentru cei ce raman.
Imi este imposibil sa ma hotarasc la o specie sau doua acum.
BTW: nu imi plac masinile nemtalailor si oricum comparatia nu mi se pare reusita.Vorbim de combinarea unor specii de pesti,creeati de natura,nu de om.Daca in natura gasim o diversitate de pesti care convietuiesc in habitaclul de 5 stele NCAP (iar sunt rau ) de ce sa nu gasim si in acvariu.Eu am intrebat ce probleme poate sa imi cauzeze combinatia de mai sus si in ce fel este afectata sanatatea pestisorilor.
Inca o probleme:mie imi plac foarte mult neonii dar cum in Craiova nu se gasesc(cred ca stiu toate petshopurile) si nici nu se pot inmultii datorita apei nu am ce sa fac.Daca as gasii neonii poate as renunta la guppy (la toti) dar asa...Nu stiu cati dintre voi sunt din Craiova dar ...diversitatea este 0 la capitolul pesti aici.
Daca am ocazia sa ajung la Bucuresti sau Sibiu cum pot sa transport niste neoni pana in Craiova(distanta este de vreo 220 km pt cei ce nu stiu) deci drumul ar putea dura si 4 ore.In afara pungilor mai mari,cu apa multa,se mai pot aplica si alte chestii?Auzisem de oxigen pur (din tub) bagat in punga...e pe bune sau sunt fantezii?
Pai cum spuneam,eu vad diversitatea ca pe ceva fascinant,pentru ca imi place sa vad ca pestii se comporta diferit.Poate in timp gusturile mi se vor schimba.Dar imi place sa vad porcusorii de cory cautand prin nisip toata ziua,ancistrusul cautand dupa alge si lipit mai tot timpul pe buturuga,zebrele inotand intr-o gasca bezmetica etc...De asemenea imi doresc sa reproduc un habitaclu cat mai aproape de 'adevar',din pacate dimensiunea acvariului nu imi permite sa il amenajez exact cum mi-as dori.Asta e,poate o sa imi fac altul mai mare dupa ce prind un pic de experienta.Daca nu sunt probleme de compatibilitate asta este acvariul pe care mi-l doresc.Singura chestie este ca nu vreau sa vad cafteli in acvariu sau probleme de genul asta.
Pai chestia e ca in Craiova nu am vazut pe niciunde trusele de testat Ph-ul si oricum pestii ii bagasem de ceva timp.Am vazut ca le merge bine...Lasand la o parte si chestia cu kitch-ul...ce alte probleme ar putea aparea?Mie vizual imi plac acvariile cu diversitate dar asta pana la urma e doar o problema de gust...Poate astea sunt gusturi de incepator,poate o sa ma rafinez pe parcurs
dar chiar imi plac acvariile cu diversitate.La calcule mi-a rezultat ca intr-adevar am acvariul suprapopulat dar nu in halul in care ma asteptam...adica nu depasesc cu asa mult limita...Probabil o sa renunt la zebre cat de curand dar chiar nu stiu ce sa fac cu ele...O sa incerc sa vb la petshopuri,sa vad dc le pot dona.Problema e ca nu stiu daca vor accepta pesti din surse 'nesigure'.
Dolly iti dai seama ca nu am intrat aici ca sa discut discutii.NU cred ca se apuca cineva sa posteze doar de dragul de a posta.Oricum,nu este prima problema pe care am avut-o...de restul m-am ocupat cum am putut,m-am documentat pe unde am putut si le-am rezolvat pe toate(e drept ca pe unele cu pierderi insemnate).Eu de compatibilitati nu am stiut mare lucru si oricum informatiile sunt contradictorii.Initial,eu informatiile le luam din pet-shopuri...Dupa ce am mai citit pe internet mi-am dat seama ca unele erau false.Ma rog...ideea e ca pana acum am mai crescut pesti:2 guppy intr-un borcan de muraturi acum vreo 8-9 ani,fara aerator,fara nimic si culmea e ca au trait 1 an,si probabil ca ar mai fi trait dar un eveniment nefericit le-a curmat viata
Alta problema ar fi ca in TOATE pet shopurile pe care le-am vizitat am vazut o aglomeratie in acvarii muuuuult mai mare decat la mine deci mi-am incarcat acvariul cu toate speciile care mi-au placut si care am inteles ca ar fi compatibile(informatii adunate din petshopuri).Hai sa va sperii...adica sa va spun cam ce contine acvariul meu:

-5 xipho(2 masculi si 3 femele)
-5 zebre
-2 cardinali
-3 molly
-3 cory
-1 ancistrus
-6 guppy(2 o sa ii dau,sunt promisi deja)
-1 neon
-1 beta

Problema este ca sunt intr-o mare dilema pt. ca imi plac f mult toate speciile si imi place si diversitatea in acvariu.Pana acum nu am avut probleme de compatibilitate,doar masculii de xipho se mai incaiera.Acvariul meu are cam 90-95 l apa,in functie de cat de mult il umplu.Spuneti-mi ce e gresit in 'formatiunea' de sus in afara faptului ca sunt prea multi Ar trebui sa elimin ceva specii 'incompatibile' chiar daca nu au fost probleme pana acum?Pestisorii mei sunt f sanatosi,vioi si au pofta de mancare tot timpul ...cresc bine si...pur si simplu nu imi vine sa renunt la nici unul.Hai ca am scris destul pt. moment si cred ca v-am plictisit deja.
Sa zicem ca am neon si xipho Am avut la inceput mai multi neoni dar au murit si a ramas unul singur care oricum nu are treaba cu xipho si nici xipho cu el La plante chiar habar nu am...Oricum,v-am mai spus,sunt incepataor,am un acvariu f f aglomerat si multe de invatat.
Apropos:stie cineva pe unde gasesc neoni in Craiova?
Am vazut ca fac ceva umbra.Eu m-am bucurat cand le-am vazut pt. ca speram ca pot sa le plantez in substrat.O sa le las la suprafata si o sa incerc sa le fixez oarecum ca sa creez un loc cu umbra.Curentul de suprafata format de filtru tinde sa imi adune toate plantele de suprafata la un loc si sa produca umbra pe o suprafata extinsa.Daca le pun mai rasfirate(in 2-3 locuri) lumina ajunge bine de tot si la fund.Acum,mai am o intrebare:cata lumina necesita cele 2 plante.La acvariul meu,care are aprox 90 l apa am 2 neoane:un TLD si un AQUA GlO,de 18 respectiv 20 W.E suficient pentru aceste plante de suprafata?Multumesc pentru raspunsuri.

Forum Index » Profile for krang » Messages posted by krang
Go to: