[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
!!Ajutor cu plantele!!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
florin0_2001
Member
[Avatar]

IP:

Eu am luat niste pesti acum cativa ani de la Dl. Boloni si i-am spus ca am mai mult de mers ca stau in alt capat al bucurestiului. Si mi i-a pus intr-o punga ceva mai mare in care a bagat si oxigen dintr-o butelie. Daca a facut bine sau rau nu stiu. Cred ca rau nu a facut. Oricum stia dumealui ce stia. De cati ani se ocupa de pesti? De o viata.
Dan_McTudor
Member
[Avatar]

IP:

Horea wrote:
Nu sunt povesti, ci legende . Diferenta e ca ultimele au o samanta de adevar in ele. Poti transporta pestii si doua zile pe drum, in punga de polietilena cu fermoar, pe care o poti gasi la magazinele de menaj, pentru ca se folosesc la impachetat carne sau altele, pentru congelat.

De ce nu dati si voi cu ochiu' la topicuri deja prezente pe Forum ?! Asta de ex. http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=1716
[Yahoo!]
krang
Junior member

IP:

Va multumesc pentru informatii.Probabil ar trebui schimbat titlul cu 'ajutor cu plantele' in altceva si daca vreunul dintre administratori doreste cred ca ar fi mai bine.S-au discutat mai multe aspecte si sa nu inducem lumea in eroare.
Mai am o intrebare.Se recomanda introducerea in acvariu a apei filtrate.Eu am un filtru conectat la reteaua de apa si numai asa ceva am bagat in acvariu.Filtrul meu se numeste e-spring si daca dati un search pe google il puteti vedea si citii mai multe despre el(puteam sa va dau eu linkul dar nu stiu daca am voie).Ideea e ca producatorul spune ca apa este filtrata foarte eficient si se elimina total clorul din apa.Filtrarea se realizeaza prin 2 sisteme:carbune activ si lampa UV.Pana acum lasam apa la invechit 2-3 zile dar ma gandeam ca poate apa merge bagata direct in acvariu.Ce parere aveti?Ati folosit si voi astfel de filtre?
[Yahoo!] [MSN]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

MARELE ALB wrote:In primu' rind cerintele de pH ale pestilor tai sint diferite. Neonii si Ancistrusii vor apa acida, chestie insuportabila pentru vivipari.

Poze: smilie ... Poze cu plante
krang
Junior member

IP:

Nu pot face nici un fel de test al apei pentru ca nu se gaseste nimic in Craiova.Apa pe care o folosesc este apa Craiovei,presupun ca toti acvaristii de aici folosesc asa ceva.Ce ar fi modificat la apa mea este ca trece prin filtrul amintit mai sus.Mai concret:ce este de facut?La ce trebuie sa renunt avand in vedere ca nu stiu ce apa am,nu stiu pentru care este potrivita si nici un peste nu da semne de boala sau neadaptare.
[Yahoo!] [MSN]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

krang wrote:Mai concret:ce este de facut?La ce trebuie sa renunt avand in vedere ca nu stiu ce apa am,nu stiu pentru care este potrivita si nici un peste nu da semne de boala sau neadaptare.

Eu as pastra cory, Ancistrusu', neonu' si poate cardinalii ....... atit. Cind gasesti neoni, mai poti baga citiva.

Poze: smilie ... Poze cu plante
krang
Junior member

IP:

Despre apa filtrata ce parere aveti?Trebuie invechita sau nu?Ma gandeam la un mod elegant de a schimba apa,cu ajutorul unor furtunase,direct de la chiuveta.
[Yahoo!] [MSN]
razvan
Membru banat

IP:

daca ai posibilitatea sa asigur scurgerea "automata" si "aportul" de apa de la robinet, cu un debit extrem de mic (1 picatura pe secunda) poti sa pui linistit direct..
asta se numeste schimbatul apei la picatura.

pentru linistea sufletului tau, ai putea folosi o tentativa de vas tampon, care sa faca oaresce filtrare a apei de retea, din care sa se scurga apoi in acvariu.
krang
Junior member

IP:

Am inteles sistemul de schimb 'la picatura'.Altceva voiam sa spun:cand fac schimburi de apa sifonez substratul si apoi trebuie sa completez ce am scos.Aici ma gandeam sa bag apa de la retea care trece prin filtrul de care v-am zis...Cum cantitatea schimbata merge pana la 30l in cazul meu ma gandeam daca e sigura chestia...Producatorul filtrului(E-SPRING) garanteaza ca se extrage clorul in proportie de 100 % dar daca imi mor pestii sunt sigur ca nu intereseaza pe nimeni Eu voiam sa stiu daca a incercat cineva schimbarea apei cu apa filtrata de un sistem similar sau trebuie totusi invechita ?
[Yahoo!] [MSN]
florin0_2001
Member
[Avatar]

IP:

Pai in afara de clor mai e si problema temperaturii apei. Ea trebuie sa aiba o valoare cat mai apropiata de cea a apei din acvariu. Nu? Avantajul la picatura e ca schimbul facandu-se atat de lent, nu se simte.
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Apa e lasata la invechit numai la punerea in functiune a acvariului. In rest, e vorba numai de eliminarea clorului.
Daca filtrul de care vorbesti scoate clorul 100%, atunci apa aia poate fi turnata in acvariu imediat. Bineinteles, in anotimpul asta numai daca e suficient de calda, asa cum a zis si florin0_2001.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
krang
Junior member

IP:

Multumesc pentru raspunsuri.Am facut deja un schimb partial si nu par sa fie probleme cu pestii...Daca lucrurile raman asa o sa folosesc numai metoda asta...Filtrul scoate si apa calduta si gasesc o temperatura de echilibru astfel incat bag apa la atatea grade cate am in acvariu,respectiv 23-24.
[Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: