Author |
Message |
krang
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/12/2005 22:43:20
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
krang
Junior member
IP:
|
In primul rand salutare tuturor acvaristilor.Dupa cum se vede sunt nou pe aici asa ca'Bine v-am gasit'.M-a prins si pe mine pasiunea asta si nu prea vrea sa ma lase.Sunt un maaaare incepator asa ca mai am nevoie de sfaturi.Mi-am amenajat acvariul de vreo 3 luni si ceva.AM pus pesti,plante,toate bune si frumoase.Ieri am gasit in Metro niste plante acvatice foarte frumoase si nu stiu ce sa fac.Pe ele nu scrie nici o denumire,nu au ceva detalii de intretinere,pretentii(scrie decat ca au nevoie de lumina puternica dar nu se recomanda expunerea directa la soare).Angajatii de acolo nu au stiut ce sa imi zica,doar si-au dat cu presupusul ca ar fi vorba de plante potrivite pentru acvariu.Nu stiu denumirea plantelor asa ca o sa atasez niste poze,poate ma ajuta si pe mine cineva.Pare a fi vorba de niste plante de suprafata.Acum,intrebarea mea:pot sa le plantez in substrat sau in ceva ghivece?Daca le pun in ghivece ce pamant sa folosesc?Multumesc si astept nerabdator raspunsul  !!
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=random&cat=12163&pos=-3708
si
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=494&pos=0
|
|
 |
Intros
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/12/2005 08:25:50
|
Intros
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/51c4f63240439a9c5a819.jpg)
IP:
|
Ambele sunt plante de suprafata, plutitoare, Pistia si Eichornia (cunoscuta ca zambila de apa). Nu le planta in substrat. A doua creste mare. Ai grija ca fac umbra sub ele, daca ai plante in substrat.
|
Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei. |
|
 |
krang
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/12/2005 18:13:18
|
krang
Junior member
IP:
|
Am vazut ca fac ceva umbra.Eu m-am bucurat cand le-am vazut pt. ca speram ca pot sa le plantez in substrat.O sa le las la suprafata si o sa incerc sa le fixez oarecum ca sa creez un loc cu umbra.Curentul de suprafata format de filtru tinde sa imi adune toate plantele de suprafata la un loc si sa produca umbra pe o suprafata extinsa.Daca le pun mai rasfirate(in 2-3 locuri) lumina ajunge bine de tot si la fund.Acum,mai am o intrebare:cata lumina necesita cele 2 plante.La acvariul meu,care are aprox 90 l apa am 2 neoane:un TLD si un AQUA GlO,de 18 respectiv 20 W.E suficient pentru aceste plante de suprafata?Multumesc pentru raspunsuri.
|
|
 |
Dan_McTudor
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/12/2005 18:20:01
|
Dan_McTudor
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/981005637436871704582e.gif)
IP:
|
Mai, tu ai neoni si xipho cumva ?!  Imi bag si eu coada, ca de.... :lamer:
|
|
 |
Intros
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/12/2005 19:30:46
|
Intros
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/51c4f63240439a9c5a819.jpg)
IP:
|
38W / 90 litri sunt cam putini pentru restul plantelor de substrat. Pentru cele de suprafata, fiind mai aproape de neoane e mai simplu. Ele mai profita si de lumina ambientala daca nu sunt sub capac si ai ceva lumina in camera. Zambila (Eichornia crassipes) este in natura extrem de invaziva si considerata un adevarat intrus ecologic in multe tari. Face flori frumoase, albastre si placut mirositoare, dar si niste "plete" sub apa (radacini), care cred ca nu iti vor place.
|
Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei. |
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/12/2005 19:37:21
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
De ce nu plantezi bazinul din abundenta? Sunt plante mult mai frumoase si mai spectaculoase decit pistia.
PS INTROS stie el ceva.. :-)
|
|
 |
krang
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/12/2005 03:30:41
|
krang
Junior member
IP:
|
Sa zicem ca am neon si xipho  Am avut la inceput mai multi neoni dar au murit si a ramas unul singur care oricum nu are treaba cu xipho si nici xipho cu el  La plante chiar habar nu am...Oricum,v-am mai spus,sunt incepataor,am un acvariu f f aglomerat si multe de invatat.
Apropos:stie cineva pe unde gasesc neoni in Craiova?
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/12/2005 08:09:57
|
Dolly
Dust in the wind
IP:
|
krang wrote:...Oricum,v-am mai spus,sunt incepataor,am un acvariu f f aglomerat si multe de invatat.
Bun, esti incepator si noi suntem dornici sa te ajutam cit si cum putem.
Intrebarea care se pune acum este : vrei cu adevarat sa inveti si sa urmeze sfaturile care ti se vor da? Nu de alta, dar macar sa stim cum stam.
|
|
 |
krang
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/12/2005 12:37:32
|
krang
Junior member
IP:
|
Dolly iti dai seama ca nu am intrat aici ca sa discut discutii.NU cred ca se apuca cineva sa posteze doar de dragul de a posta.Oricum,nu este prima problema pe care am avut-o...de restul m-am ocupat cum am putut,m-am documentat pe unde am putut si le-am rezolvat pe toate(e drept ca pe unele cu pierderi insemnate).Eu de compatibilitati nu am stiut mare lucru si oricum informatiile sunt contradictorii.Initial,eu informatiile le luam din pet-shopuri...Dupa ce am mai citit pe internet mi-am dat seama ca unele erau false.Ma rog...ideea e ca pana acum am mai crescut pesti:2 guppy intr-un borcan de muraturi acum vreo 8-9 ani,fara aerator,fara nimic si culmea e ca au trait 1 an,si probabil ca ar mai fi trait dar un eveniment nefericit le-a curmat viata
Alta problema ar fi ca in TOATE pet shopurile pe care le-am vizitat am vazut o aglomeratie in acvarii muuuuult mai mare decat la mine deci mi-am incarcat acvariul cu toate speciile care mi-au placut si care am inteles ca ar fi compatibile(informatii adunate din petshopuri).Hai sa va sperii...adica sa va spun cam ce contine acvariul meu:
-5 xipho(2 masculi si 3 femele)
-5 zebre
-2 cardinali
-3 molly
-3 cory
-1 ancistrus
-6 guppy(2 o sa ii dau,sunt promisi deja)
-1 neon
-1 beta
Problema este ca sunt intr-o mare dilema pt. ca imi plac f mult toate speciile si imi place si diversitatea in acvariu.Pana acum nu am avut probleme de compatibilitate,doar masculii de xipho se mai incaiera.Acvariul meu are cam 90-95 l apa,in functie de cat de mult il umplu.Spuneti-mi ce e gresit in 'formatiunea' de sus in afara faptului ca sunt prea multi  Ar trebui sa elimin ceva specii 'incompatibile' chiar daca nu au fost probleme pana acum?Pestisorii mei sunt f sanatosi,vioi si au pofta de mancare tot timpul  ...cresc bine si...pur si simplu nu imi vine sa renunt la nici unul.Hai ca am scris destul pt. moment si cred ca v-am plictisit deja.
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/12/2005 12:52:29
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
In primu' rind cerintele de pH ale pestilor tai sint diferite. Neonii si Ancistrusii vor apa acida, chestie insuportabila pentru vivipari. Asta lasind la o parte kistch-ul unei astfel de combinatii.
Uita de informatiile din PetShopuri. Sint date din interes.
Pentru ca ti-ai dat seama ca-s prea multi, rezolva problema.
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/12/2005 13:06:40
|
Dolly
Dust in the wind
IP:
|
krang wrote:NU cred ca se apuca cineva sa posteze doar de dragul de a posta.
Ba da, din pacate.  De asta te-am si intrebat. Eu zic sa citesti mai intii articolele de pe site, unde vei gasi si despre unii din pestii tai. Si te vei lamuri ce e bine si ce nu e bine in bazinul tau si despre compatibilitate. Daca ai intrebari, te asteptam.
Dar mai intii de toate, nu ezita sa folosesti cu incredere butonul Search, pentru ca ai sa gasesti raspunsuri la multe din intrebarile tale.
|
|
 |
krang
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/12/2005 14:16:22
|
krang
Junior member
IP:
|
Pai chestia e ca in Craiova nu am vazut pe niciunde trusele de testat Ph-ul si oricum pestii ii bagasem de ceva timp.Am vazut ca le merge bine...Lasand la o parte si chestia cu kitch-ul...ce alte probleme ar putea aparea?Mie vizual imi plac acvariile cu diversitate dar asta pana la urma e doar o problema de gust...Poate astea sunt gusturi de incepator,poate o sa ma rafinez pe parcurs
dar chiar imi plac acvariile cu diversitate.La calcule mi-a rezultat ca intr-adevar am acvariul suprapopulat dar nu in halul in care ma asteptam...adica nu depasesc cu asa mult limita...Probabil o sa renunt la zebre cat de curand dar chiar nu stiu ce sa fac cu ele...O sa incerc sa vb la petshopuri,sa vad dc le pot dona.Problema e ca nu stiu daca vor accepta pesti din surse 'nesigure'.
|
|
 |
Dalles
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/12/2005 15:11:44
|
Dalles
Membru banat
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1159073745442bfa6389ccc.jpg)
IP:
|
N-ai grija, daca sunt gratis or sa ti le ia de nici n-o sa ai timp sa-ti iei "pa, la revedere" de la ele. Probabil ca le vor pune intr-un acvariu de carantina.
Problema la acvariile cu diversitate e ca put a "stransura". Un acvariu trebuie sa aiba o tematica, altfel nu-ti ofera nici o placere sa-l privesti.
E ca atunci cand faci colectii aiurea, sa zicem de timbre: un clasor cu marci postale de toate soiurile (flori, avioane, animale, personalitati,... ) e haotic.
Sau, daca vrei, e ca si cand te-ai duce la o petrecere imbracat de la mai multe case de moda deodata: pantaloni Versace, jacheta Buckle, camasa Timberland, pantofi Rockport, raglan Ralph Lauren, palarie Derby si manusi Gucci. O sa faci impresie, cu siguranta, dar nu cea pe care o doresti tu.
|
[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url] |
|
 |
krang
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/12/2005 18:03:27
|
krang
Junior member
IP:
|
Pai cum spuneam,eu vad diversitatea ca pe ceva fascinant,pentru ca imi place sa vad ca pestii se comporta diferit.Poate in timp gusturile mi se vor schimba.Dar imi place sa vad porcusorii de cory cautand prin nisip toata ziua,ancistrusul cautand dupa alge si lipit mai tot timpul pe buturuga,zebrele inotand intr-o gasca bezmetica  etc...De asemenea imi doresc sa reproduc un habitaclu cat mai aproape de 'adevar',din pacate dimensiunea acvariului nu imi permite sa il amenajez exact cum mi-as dori.Asta e,poate o sa imi fac altul mai mare dupa ce prind un pic de experienta.Daca nu sunt probleme de compatibilitate asta este acvariul pe care mi-l doresc.Singura chestie este ca nu vreau sa vad cafteli in acvariu sau probleme de genul asta.
|
|
 |
razvan
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/12/2005 18:10:40
|
razvan
Membru banat
IP:
|
ai putea realiza mai multe HABITA(T-CL??)URI mai mici in care sa realizezi ceeace-ti doresti . un acvariu de.. , alt acvariu de... toate de aceeas dimensiune. puse intr-un raft ...
chestia asta n-am vazut-o chiar la numeni "care se respecta" doar prin magazine...
si apropo de habitacluri ( aici e rautate pe fatza ;) ) vezi cite stele ia la testele n'cup (alea cu bushala de zid ;) )
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/12/2005 19:04:24
|
Dolly
Dust in the wind
IP:
|
krang wrote:Pai cum spuneam,eu vad diversitatea ca pe ceva fascinant,pentru ca imi place sa vad ca pestii se comporta diferit.Poate in timp gusturile mi se vor schimba.Dar imi place sa vad porcusorii de cory cautand prin nisip toata ziua,ancistrusul cautand dupa alge si lipit mai tot timpul pe buturuga,zebrele inotand intr-o gasca bezmetica  etc...De asemenea imi doresc sa reproduc un habitaclu cat mai aproape de 'adevar',din pacate dimensiunea acvariului nu imi permite sa il amenajez exact cum mi-as dori.Asta e,poate o sa imi fac altul mai mare dupa ce prind un pic de experienta.Daca nu sunt probleme de compatibilitate asta este acvariul pe care mi-l doresc.Singura chestie este ca nu vreau sa vad cafteli in acvariu sau probleme de genul asta.
Si ce trebuie sa intelegem de aici? Ca acvariul va ramine neschimbat, cu exceptia guppylor pe care ii dai? Zici ca le merge bine? Sunt veseli, fericiti si zglobii?
Atunci ai descoperit formula magica, cu un bazin in care ai numeroase specii de pesti care "se compota diferit" .
Perfect.
Noi te mai putem ajuta cu ceva?....
|
|
 |
Horea
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/12/2005 20:53:59
|
Horea
Member
IP:
|
krang wrote:Pai cum spuneam,eu vad diversitatea ca pe ceva fascinant,pentru ca imi place sa vad ca pestii se comporta diferit.Poate in timp gusturile mi se vor schimba...
Poate astea sunt gusturi de incepator,poate o sa ma rafinez pe parcurs
Sunt un maaaare incepator asa ca mai am nevoie de sfaturi.
Cum eu sunt din categoria ' avansat pana la calcaiul broastei' , nu ma rabda sufletul sa nu zic si eu ceva,,, Nu ca ar avea cine stie ce valoare, dar e un post in plus si se socoteste  ...
Ti-a fost dat un exemplu , legat de vestimentatie. Eu iti dau unul legat de masina : e treba ta daca iti place sa-ti pui perdelute de nylon la un Mercedes si sa-i trantesti un vultur mare galben-negru pe capota. Si sa-ti mai spun ceva , legat de domeniul foto : pozele alb-negru reusite sunt cotate deasupra celor color.
Sunt convins ca timpul va aduce 'cresteri de nivel' , dar eu, ca un ardelean adevarat, iti spun ca o Feteasca alba , de Jidvei , calitativ e mult deasupra la ceea ce se vinde ca sampanie Angelli.
Nu vreau sa-ti schimb eu, acum si aici, 'orientarile' personale, dar daca intri pe acvarii de vis/galerie foto , vei constata ca simplitatea e ideea de baza  .
Diversitatea pe care o vrei tu nu va rezista in timp, in functie de deplasarea echilibrului spre o parte sau alta, o parte din pesti iti vor pieri. Probabil vei cumpara altii, ca sa acoperi 'lipsa'. (Am trecut prin asta, si stiu cum e.) Mai multe acvarii , ar fi o solutie...Desi, cu timpul sunt convins ca 'ti se va pune pata" pe o specie...
|
|
 |
krang
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/12/2005 12:38:20
|
krang
Junior member
IP:
|
Mda...am prins faza cu testele NCAP(ca sa fiu si eu putin rautacios)  E o problema de graba si cum scriu in graba mai mereu...e posibil sa mai apara 'exprimari' ...
De ce o luati asa si de ce sariti mereu la gatul omului?NU am spus eu ca am gasit vreo formula magica.Nu am spus ca voi elimina guppy.AM spus ca voi da 2 dintre ei(sunt promisi cuiva) si ca ma gandesc sa renunt la zebre.DIn totalul pestilor mei,daca mai scadem 7 imi rezulta un numar rezonabil si un spatiu suficient pentru cei ce raman.
Imi este imposibil sa ma hotarasc la o specie sau doua acum.
BTW: nu imi plac masinile nemtalailor si oricum comparatia nu mi se pare reusita.Vorbim de combinarea unor specii de pesti,creeati de natura,nu de om.Daca in natura gasim o diversitate de pesti care convietuiesc in habitaclul de 5 stele NCAP (iar sunt rau  ) de ce sa nu gasim si in acvariu.Eu am intrebat ce probleme poate sa imi cauzeze combinatia de mai sus si in ce fel este afectata sanatatea pestisorilor.
Inca o probleme:mie imi plac foarte mult neonii dar cum in Craiova nu se gasesc(cred ca stiu toate petshopurile) si nici nu se pot inmultii datorita apei nu am ce sa fac.Daca as gasii neonii poate as renunta la guppy (la toti) dar asa...Nu stiu cati dintre voi sunt din Craiova dar ...diversitatea este 0 la capitolul pesti aici.
Daca am ocazia sa ajung la Bucuresti sau Sibiu cum pot sa transport niste neoni pana in Craiova(distanta este de vreo 220 km pt cei ce nu stiu) deci drumul ar putea dura si 4 ore.In afara pungilor mai mari,cu apa multa,se mai pot aplica si alte chestii?Auzisem de oxigen pur (din tub) bagat in punga...e pe bune sau sunt fantezii?
|
|
 |
Horea
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/12/2005 12:03:00
|
Horea
Member
IP:
|
krang wrote: Daca am ocazia sa ajung la Bucuresti sau Sibiu cum pot sa transport niste neoni pana in Craiova(distanta este de vreo 220 km pentru cei ce nu stiu) deci drumul ar putea dura si 4 ore.In afara pungilor mai mari,cu apa multa,se mai pot aplica si alte chestii?Auzisem de oxigen pur (din tub) bagat in punga...e pe bune sau sunt fantezii?
Nu sunt povesti, ci legende  . Diferenta e ca ultimele au o samanta de adevar in ele. Poti transporta pestii si doua zile pe drum, in punga de polietilena cu fermoar, pe care o poti gasi la magazinele de menaj, pentru ca se folosesc la impachetat carne sau altele, pentru congelat. De preferinta de dimensiuni mai mari, si pusa intr-o cutie cu capac, pentru protejare. Trebuie sa iti mai iei cu tine o para de cauciuc ( de la orice farmacie), furtun de plastic si o piatra de aerare. Din jumatate de ora in jumatate de ora mai pompezi cateva minute aer in punga cu apa si pesti. Nu e nevoie de mancare, chiar daca va trebui sa-i aduci cu masina de la Hamburg. Oricum vor fi prea stresati ( pestii  , si tu la granite, din cauza certificatului de sanatate  )
De ce o luati asa si de ce sariti mereu la gatul omului?
Tu nu crezi in democratie ? Libertatile prevazute in Constitutie sunt pentru toti. Tu ai dreptul sa iti spui opiniile si ceea ce ai facut, si consideri ca nimeni n-ar trebui sa se supere din cauza asta. Corect  .
DAR ! Democratia nu consta , in cadrul relatiilor intre cetateni, in relatii unidirectionale. La fel avem si noi ceilalti dreptul sa ne exprimam opinia, si o facem fara sa avem intentia de a jigni pe nimeni ( doar e scris in Regulament, nu ?) . Doar tu ne-ai cerut-o  . Se mai intampla, chiar des, sa nu fim de aceeasi parere cu totii, dar nimeni nu vrea  sau  .
P.S. Gasesti sigur neoni in Sibiu.
|
|
 |
krang
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/12/2005 12:46:53
|
krang
Junior member
IP:
|
MUltumesc pentru informatie Horea.Nu m-am simtit jignit neaparat,doar un pic luat peste picior.Nu este asta o problema,doar eu intrebasem ceva referitor la problemele care apar,nu la faptul ca am un kitch in sufragerie.
|
|
 |
|