[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Acuma ma gindesc cum sa-l folosesc in sens invers - adica sa-l fac sa nu lase pH-u' sa scada .......[/quote:896d4798fd"]
Da' hotaraste-te suflete odata, ca ne bagi in ceata de tooot! Si ai sa platesti daune serioase cind se va lua lumea la ciufuleala din cauza domniei-tale - unul o sa vrea PH-metru, altul PH- controller, altul pe amindoua si atunci sa vad pe unde scoti camasa.
Sau AQEAL-mini.Destul de ieftin si foatre silentios.
florin27 wrote:Salut Cip,
Nu am foarte multa experienta in acvarii. Am pus si eu o intrebare pe aceasta tema, numai ca eu am facut deja acvariul si acum ma intreb daca e bun. :-)
La mine totul a plecat de la capac. Si daca tot mai ramanea silicon, am mai facut si un acvariu. Nu stiu ce intelegi prin panel, ma duce cu gandul la pal, materialul uzual pentru mobila. Daca e vorba de asta, sa stii ca nu e o solutie buna, se va umfla. Mi-e mi-a propus cineva ca-mi face capac din sticla pe care lipeste autocolant. Nu prea mi-a placut ideea, dar nu am gasit o solutie mai buna si in final mi l-am facut eu din sticla si am lipit autocolant pe el. As putea spune ca a iesit un capac ok. Eu iti recomand aceasta varianta, mai sunt unele idei pe forum, cum ar fi din parchet laminat.
Legat de dimensiuni, cred ca sunt ok. Eu as merge la o lungime de 1 m ca sa poti pune lampi de 90cm. La ambele variante, dupa calculale mele, ti-ar trebui geam de 6mm. Iti recomand sa-l asezi pe un izopren, si nu direct pe mobila. Si asigura-te ca mobila pe care-l pui nu se curbeaza absolut deloc la greutate mare (suiete pe ea). "Masa" intarita e foarte importanta, eu cu firma de mobila m-am tepuit, mi-au spus ca tine 200 de kg. De tinut o fi tinut, dar se curba.... A trebuit sa ciopartesc dulapul si sa bag in el o masa! Iti trebuie un blat gros, ca la mobila de bucatarie si cu mai multe puncte de sprijin, 6 picioare, sau ceva de genul asta.
Lumina: eu folosesc neoane obisnuite, cred ca e cea mai buna varianta daca alegi tuburi cu temperatura de culoare potrivita, in jur de 3000K, adica lumina calda, la Philips, indicativul este TLD830 (8 e numarul de nuante cromatice, si 30 inseamna 3000 K) E cea mai buna pentru plante.

Ce varianta ai ales pentru substrat? Eu am incercat mai multe, tind sa gred ca nisip mai fin dedesubt acoperit de un strat cu o granulatie un pic mai mare deasupra care sa permita acumularea substantelor nutritive e de preferat. Nu am gasit insa, o sita potrivita pentru a obtine startul cu granulatia mai mare. Pentru cel fin, folosesc o plasa de tantari.

Succese,
Florin

Daca imi permiti citeva observatii:
1. Capacul de panel nu prezinta nici un risc Vezi la galerie
2. Nisipul il poti lua de la o balastiera.
3. Iar pentru marimea acvariului, ii trebuie geam de 10, nu de 6, cum ii recomanzi tu. Tu ai folosit geam de 4 si te mai miri ca la un volum asa de mare se curbeaza,

Si ince ceva - daca nu ai capatat inca sperienta n condructia unui acvariu, nu mai da sfaturi, ca bagi oamenii in ceata!

Numai bine!
Se va sparge. din pacate. La un geam asa subtire, nici macar intarituri nu i-ai pus. Dupa cum ai vazut si singur, incepe sa se curbeze...
Incearca cu alta femela. Sau cu un alt mascul. Dar eu in locul tau, as baga in acvariu 2-3 femele. Si vezi ca toti trebuie hraniti si cu hrana vie.
Incearca cu metronidazol- asta in care suspecte zi ceva probleme inestinale. Si renunta la Algizitsi alte chimicale, ca fac mai mult rau decit bine.Mergi pe schimburi mai dese de apa ca sa le elimini mai repede. Nu e nevoie sa eviti rimele sau tubi daca le tratezi corespunzator inainte de a le administra. Si apoi, cred ca mai exista si alte mincaruri pe care scalarii le accepta. De altfel. se si recomanda diversificarea hranei.
aka47 wrote:Am testat si eu nisipul cu otet si este in regula...si ....arata superb....parca e o plaja cu nisip alb...

O " fi regula" 'daca arata verde - te poate scuti de Glossostigma elatinoides , unde mai pui ca face si mai face fata si testului cu otetul.. Dar e departe e aceasta....

Sorry...

Mai bine intrebati mai intii si apoi cumparati. E mai intelept. ca stiti vorba aia, nu tot ce zboara, se maninca
aka47 wrote:Se poate sa nu am dreptate ...dar eu zic ca melcii sunt de vina...poate si pe fondul unei carente in hranire. Mie imi toaca echinodorusii periodic...foame mare!!!! .....dar ce am observat e ca se dau mai rar la frunzele sanatoase , mai degraba prefera frunzele cu probleme.
Daca vrei sa scapi de melci ...solutia e Shnektol de la JBL (paraca asa se numeste)...dar are si alte implicatii...dar e de evitat.

Da-mi voie sa te contrazic! Si in ciuda zimbaretului pus, melcii nu au nici o vina - nu ataca plantele sanatoase. Carentele de oligoelemente fac ravagii ca si lipsa de lumina. Dar sunt probleme rezolvabile.
Daca nu din acela "colorat", ai toate sansele sa fie acceptabil. Dar mai bine luai dupa un santier...acela nu se "dizolva" cu siguranta.
cipx32 wrote:Am un acvariu de 180 l, si de o vreme nu mai reusesc sa scap de mucegaiul de pe plante, cu toate astea plantele se dezvolta in continuare, nu dau semne ca s-ar distruge, insa acvariul meu arata oribil.... stie cineva cum as putea sa scap de "mucegai"

Posibil lipsa de oligoelemente. Da' vorba lu' Porcu' - da detalii sau fa o poza unei plante sa vedem si noi ce si cum.
Si eu am avut o "biluta" de Clado care in citeva luni s-a intins frumos de tot pe o buturuga. Partea mai dificila e aceea ca trebuie mentinuta fara impuritti, pe care le aduna ca un magnet si tunsa cind o ia razna. In rest, nu e nimic complicat cu aceasta planta deosebita. Asa ca daca ii este acordata atentia meritata, va veti bucura de ceva deosebit in acvariu.
Mai bine te-ai limita cu o pereche de gurami pentru inceput. O sa zici ca la un acvariu asa de mare, nu merita... Atunci reprofilezata pe niste pesti mai pasnici.
BTW - tetrazonii nu iti plac? Sau neonii? Sunt superbi! La ei cei putin nu vei vedea batai, ciupituri, etc. Iar spectacolul e fantastic, garantat. In plus ca vei putea tine destuie pestisori pesti - de la 6 in sus - fara sa exagerezi, normal.

Axeaza-te mai intii pe plantarea acvariului cum se cuvine. Lasa pestii pe mai tirziu. Nu vei regreta. :-)

Si inca ceva - CURAJ - nu esti singurul care se lupta cu algele.
doru20 wrote:... si am inteles ca chiar daca se alearga , nu prea exista riscul de a se omori intre ei..daca mai doriti vreo informatie, anuntati-ma.multumesc de raspuns

Ba da...eu am patit-o cu Colisa Lalia. La care am renuntat urgent. :sic: Si erau perechi.
Cam mare amestecul din acvariul tau...Tine cont ca gurami sunt pesti calmi si linistiti, nu e bine sa ii tii cu guppy care ii amestesc cu fitiala lor continua.

De schimburile de apa, hrana, nu zici nimic? Da mai multe detalii, te rog.
fish_lover wrote:eu am 3 discusi micuti(4-7 cm) si se bat de la mancare .... e bine ?

Pai daca ii tii flaminzi, asa-ti trebuie!
Sandu wrote: .... Puteam sa iti dau un :ycard: ...si terminam discutia.

Lasa ca sunt eu mai generoasa. :redcard:... cu dragoste... Nu de alta, dar mi s-a luat de neghiobiile tale. smilie Oi fi copil, oi fi ditamai omul, nu ma intereseaza. Nesimtirea si impertinenta ta pe acest forum au luat sfirsit. Exista alte forumuri dotate cu din astia ca tine - pentru intelectuali adevarati :sic: - asa ca spor la cautare si dat in stamba.
Sandu wrote: ....sau poate iti foloseste acest LINK.

...nu-i foloseste...pe pariu...
siliconu` wrote:Ca sa nu mai deschid alt topic.Inca nu stiu cum se inmultesc pestii.Cum se inmultesc pestii, domnule?

Cu sila. Adica obligat fortat. Nu vor, le pui catuse. Asta pina prind "gustul", ca dupa aia nu mai ai treaba. :sic:

Ia nu va mai tot prostiti atita si cititi articolele de pe site, ca nu e mare efort intelectual.
Antoniot wrote:vand anubias unele au puii

Frumos iti sade, n-am ce zice. Ai avut sau ai plante bolnave si acum vrei sa scapi de ele. smilie
Tehnica asta de a scapa de nu-ti convine sa stii ca nu pacaleste pe nimeni care are putina experienta. Ceea ce ma mira e ca ai ajut curaj sa le mai cumperi dupa ce ai fost atentionat deja de vinzator ca au problema - asta fiind varianta ta.

Nu stii regula de aur ca plante sau pesti care nu sunt in perfecta stare de sanatate nu se cumpara??? Sau le-ai cumparat special sa pacalesti pe cei mai putini cunoscatori??? Urit, foarte urit din partea ta. smilie

Si ceea ce ma mira este faptul ca Anubiasul este o planta destul de rezistenta. De fertilizanti lichizi ai auzit? Sau de niste teste de apa?
S-ar putea ca singura solutie sa fie indepartarea manuala a algelor, cu frunze cu tot. Dezavantajele sunt ca ai ramine cu un acvariu cam golas si ca ar putea sa apara iar si iar, chiar daca introduci plante noi si sanatoase. Fa mai intii niste teste de apa, poate asa vei gasi raspunsul.

Plante cu crestere rapida ai? Cauta pe forum pt ca s-a mai discutat despre asta si vei vedea ca vor ajuta si ele.

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: