[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ce are scalarul meu ?  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
angelinna
Junior member
[Avatar]

IP:

salut
am doi scalari din care unul e bolnavior de ceva vreme. nu prea mai mananca, adica vine la masa dar nu poate manca, ia bobitele si le inghite apoi le scuipa, apoi le inghite din nou de cateva ori si tot asa. pe majoritatea le scuipa de tot, dar pe cateva le inghite. dintr-o masa de 5 minute cat stau eu langa acvariu sa le dau, ea inghite 3-4 bobite in total. de ieri nu mai inghite nimic deloc. in ultima saptamana a stat retrasa si doar cand se apropie cineva de acvariu vine imediat langa geam.
mancarea pe care le-o dau este mancarea aceea la punguta din piata, singura mancare pe care o mananca cu mare pofta. acum mai multa vreme am incercat cu mancare de firma in multe variante dar nici macar nu s-au atins. am incercat sa ii infometez si apoi sa le dau sea si tetra si nu am avut niciun rezultat. am ajuns sa le vand pentru ca nu aveam ce face cu ele. mancarea asta la punguta e singura mancare pe care o accepta. bineinteles si hrana vie, dar din aceea nu le mai dau de ceva vreme pentru ca au avut un episod de paraziti intestinali si a trebuit sa le fac tratamentul cu metronidazol.
iata ce am gasit in acvariu de dimineata. sunt sigura ca sunt de la ea, pentru ca maculul mananca foarte bine, e vioi, si mi se pare ca are fecale obisnuite. astea chiar m-au speriat. gogoloaiele alea par chiar bobitele de mancare invelite intr-un mucus, de parca nu le-ar putea digera. va rog mult, daca stie cineva ce ar putea sa aiba, ajutati-ma. vreau sa o vindec pt ca vreau sa dau perechea, acvariul meu e mic si nu o pot da bolnava. plus ca imi pare rau sa o vad asa necajita.
va multumesc
p.s. nu am introdus nimic nou in acvariu in ultima vreme, nu am schimbat nimic, nu am alti pest in afara de ei doi. singurele evenimente au fost ca am pus algizit de la tetra pentru alge verzi si ca mi-au murit trei neritine din cauze necunoscute.
image
image
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

angelinna wrote:nu prea mai mananca, adica vine la masa dar nu poate manca, ia bobitele si le inghite apoi le scuipa, apoi le inghite din nou de cateva ori si tot asa. pe majoritatea le scuipa de tot, dar pe cateva le inghite.

in ultima saptamana a stat retrasa si doar cand se apropie cineva de acvariu vine imediat langa geam.
Cu siguranta are probleme digestive.

angelinna wrote:mancarea pe care le-o dau este mancarea aceea la punguta din piata, singura mancare pe care o mananca cu mare pofta
Arunca mincarea aia la plic si n-o mai cumpara niciodata. Sint mari sanse sa fie deteriorata si toxica. Ar putea fi chiar sursa problemelor.

angelinna wrote:acum mai multa vreme am incercat cu mancare de firma in multe variante dar nici macar nu s-au atins. am incercat sa ii infometez si apoi sa le dau sea si tetra si nu am avut niciun rezultat.
Mai incearca granule Tetra - vezi sa nu fie expirate. E imposibil sa nu le accepte. Da-le muiate in apa din acvariu - o sa le accepte mai usor.
In maxim o saptamina o s-o haleasca.

Poze: smilie ... Poze cu plante
angelinna
Junior member
[Avatar]

IP:

[quote="Porcu'"]
Arunca mincarea aia la plic si n-o mai cumpara niciodata. Sint mari sanse sa fie deteriorata si toxica. Ar putea fi chiar sursa problemelor.[/quote:5e44d63c58"]
am zis ca fac asa de mai multe ori dar regimul nu a mers

[quote="Porcu'"]Mai incearca granule Tetra - vezi sa nu fie expirate. E imposibil sa nu le accepte. Da-le muiate in apa din acvariu - o sa le accepte mai usor.
In maxim o saptamina o s-o haleasca.[/quote:5e44d63c58"]
o sa mai incerc o data. am dat o cutie intreaga de TetraPrima. am cumaparat-o pentru ca semana cu granulele lor preferate si m-am gandit ca ii pacalesc. dar sunt mult prea smecheri pentru un truc asa de ieftin ca asta. daca nu le dau nimic o saptamana totusi nu le pun in pericol sanatatea?

totusi daca stie cineva un laxativ sau ceva care se pune in apa, pentru ca daca e sub forma de mancare nu il inghite. sau o chestie pentru deparazitare, pentru tranzit intestinal... trebuie sa existe ceva
multumesc
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

angelinna wrote:sunt mult prea smecheri pentru un truc asa de ieftin ca asta. daca nu le dau nimic o saptamana totusi nu le pun in pericol sanatatea?
Stiu ca-s foarte smecheri . Da' tu esti mai smechera si mai incapatinata decit ei, fii dura si nu ceda insistentelor domniilor lor. Nu patesc nimic daca nu maninca o saptamina ....... probabil ca foamea o sa-i faca sa uite de smecherii si-o sa manince ce vrei tu, nu ce vor ei .

angelinna wrote:totusi daca stie cineva un laxativ sau ceva care se pune in apa, pentru ca daca e sub forma de mancare nu il inghite
Se foloseste sulfat de magneziu (sare amara) de la farmacie - o lingurita la 20 litri. Incearca, poate ajuta. Cert e ca nu face rau.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

angelinna wrote: singurele evenimente au fost ca am pus algizit de la tetra pentru alge verzi si ca mi-au murit trei neritine din cauze necunoscute.

Imi pare rau ca nu am citit ce ai scris pana la capat, de prima oara. Daca intai ai pus Algizit si pe urma au murit neritinele nu mai e o moarte de cauza necunoscuta... ci anuntata Se intampla cu toate nevertebratele, inclusiv cu crevetii. Daca au murit inainte de terapia cu Agizit mai e de gandit de ce au patit-o.

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Incearca cu metronidazol- asta in care suspecte zi ceva probleme inestinale. Si renunta la Algizitsi alte chimicale, ca fac mai mult rau decit bine.Mergi pe schimburi mai dese de apa ca sa le elimini mai repede. Nu e nevoie sa eviti rimele sau tubi daca le tratezi corespunzator inainte de a le administra. Si apoi, cred ca mai exista si alte mincaruri pe care scalarii le accepta. De altfel. se si recomanda diversificarea hranei.

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: