salut
am doi scalari din care unul e bolnavior de ceva vreme. nu prea mai mananca, adica vine la masa dar nu poate manca, ia bobitele si le inghite apoi le scuipa, apoi le inghite din nou de cateva ori si tot asa. pe majoritatea le scuipa de tot, dar pe cateva le inghite. dintr-o masa de 5 minute cat stau eu langa acvariu sa le dau, ea inghite 3-4 bobite in total. de ieri nu mai inghite nimic deloc. in ultima saptamana a stat retrasa si doar cand se apropie cineva de acvariu vine imediat langa geam.
mancarea pe care le-o dau este mancarea aceea la punguta din piata, singura mancare pe care o mananca cu mare pofta. acum mai multa vreme am incercat cu mancare de firma in multe variante dar nici macar nu s-au atins. am incercat sa ii infometez si apoi sa le dau sea si tetra si nu am avut niciun rezultat. am ajuns sa le vand pentru ca nu aveam ce face cu ele. mancarea asta la punguta e singura mancare pe care o accepta. bineinteles si hrana vie, dar din aceea nu le mai dau de ceva vreme pentru ca au avut un episod de paraziti intestinali si a trebuit sa le fac tratamentul cu metronidazol.
iata ce am gasit in acvariu de dimineata. sunt sigura ca sunt de la ea, pentru ca maculul mananca foarte bine, e vioi, si mi se pare ca are fecale obisnuite. astea chiar m-au speriat. gogoloaiele alea par chiar bobitele de mancare invelite intr-un mucus, de parca nu le-ar putea digera. va rog mult, daca stie cineva ce ar putea sa aiba, ajutati-ma. vreau sa o vindec pt ca vreau sa dau perechea, acvariul meu e mic si nu o pot da bolnava. plus ca imi pare rau sa o vad asa necajita.
va multumesc
p.s. nu am introdus nimic nou in acvariu in ultima vreme, nu am schimbat nimic, nu am alti pest in afara de ei doi. singurele evenimente au fost ca am pus algizit de la tetra pentru alge verzi si ca mi-au murit trei neritine din cauze necunoscute.