[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: little nemo
Forum Index » Profile for little nemo » Messages posted by little nemo
Message
Eu nu m-am referit la fundul acvariului cand am spus ca trebuie intarit , ci la lateralele mari ale vasului sau partea prin care te uiti in acvariu Am crezut ca ti-ai dat seama din moment ce ti-am zis ca lungimea baghetei de sticla trebuie sa fie de 84 cm , cu 1 cm mai scurta decat lungimea acvariului !!
Ai 2 posibilitati :
1) Te duci la geamgiu si ii rogi sa-ti taie 2 fasii (sau baghete) de geam de 5-6mm, late de aprox 4cm ,si lungi de 84cm , vii acasa golesti acvariul , umpli o seringa de silicon , pui un snur de silicon pe cantul baghetei cumparate de la geamgiu , si o asezi perpendicular pe fata interioara a bazinului la aproximativ 5mm de marginea superioara, dupa care repeti operatiunea si pentru cealalta fata. Bazinul trebuie golit pentru a putea fi aplecat pe fiecare fata pentru montarea baghetei (intaritoarelor ) si lasat suficient pentru a se intari siliconul
2)Tot la geamgiu , si ceri o bucata de geam cu dim de 36x10cm cu o grosime de 4mm pe care o lipesti pe gura acvariului , cam la mijlocul acestuia , cu silicon . Dar si pentru aceasta operatiune trebuie sa golesti acvariul pana cand fetele lui revin la forma initiala (sa dispara curbura )
Eu iti recomand prima varianta , e mai sanatoasa si ai sa poti folosi acvariul mult timp de acum inainte .
Spor la treaba!!
daca reusim sa ne intalnim sambata ...., ceva pesti iti voi putea da eu !!
din pacate nu am mai putut face mare lucru ,dupa ce aseara am inlaturat cu un ac ouale ce nu pareau in regula , azi cand am venit de la serviciu am constatat ca si restul oualelor aveau suprafata inalbita . . asta e, nu a fost sa fie, data viitoare am sa fiu mai atent , si poate voi avea mai mult noroc ;multumesc !!
deja am adaugat cateva picaturi de albastru de metil acum urmeaza sa intru la curatat , iar apa e din acvariul in care au depus in proportie de 60% ( deci folosita ) iar restul era acolo , pentru ca tineam niste pui de velifera , in nici un caz nu am pus apa direct de la robinet . MUtumesc !! Oricum sunt la prima intamplare de acest gen , pana acum singurele specii cu care am reusit cate ceva sunt viviparii (gupi xifo, molinezi ) si ceva gurami , asa ca va dati seama mi se pare un salt destul de zdravan !!
Cateva din ouale din marginea cuibului au o albeata fina pe deasupra lor , sa fie din cauza duritatii mari a apei ??. Am masurat-o si am ph=7si gh=12. E cam mare , nu ??,. Ce se mai poate face , sau daca se mai poate face ceva ???
din cate am citit in articolul despre ancistrus , masculul trebuie sa stea pe pe oua in scopul de a le ventila si a le indeparta pe cele nefecundate , de asta m-am aratat eu ingrijorat . Daca tu spui ca nu e nici o problema , atunci ok , oricum , cand am scos icrele din primul bazin le-am pus in ghiveciul plin cu apa dupa care le-am scos si depus in acvariul separat, chiar daca sa spunem ca au luat contact cu aerul , nu cred ca a fost pentru mai mult de 1-2 secunde . Vad ca nici acum la aproape 2 ore si jumatate de la mutare baietelul nu a iesit de dupa filtru . Preventiv am adaugat si 2-3 picaturi de albastru de metil . Am sa va tin la curent cu evolutia lucrurilor . Multumesc!!
cred ca am o mica problema ,... icrele nu sunt lipite de vasul de ceramica , asa cum am crezut la inceput , ci de fundul acvariului care e fara substrat . Am mutat intai masculul , si cu o paleta de tort am desprins usor icrele de fundul acvariului . Problema e acum ca icrele nu mai stau fixate de vasul de ceramica , si au fost aruncate afara din acesta , ca sa nu se mai intample accidente de genul asta am intors vasul cu gura in sus si am pus icrele inauntru . Mie teama ca am cam stresat masculul cu atatea operatiuni ,pentru ca-l vad acum ca sta ascuns in spatele filtrului . Mai sunt ceva sanse sa iasa ceva din icrele astea , sau imi poate da cineva ceva sfaturi ??
abia acum am vazut ca si jumbo a avut aceiasi problema . k , am sa-i mut impreuna cu apa din acvariul in care sunt ei acum
Azi dimineata am gasit intr-unul din acvarii un mascul de ancistrus ce statea fioros pe o gramajoara de icre aurii intr-un ghiveci de flori rasturnat . Ce sanse mai au icrele sa eclozeze daca am sa le mut separat intr-un acvariu mai mic ? Nu se strica sau se deterioreaza in contact cu aerul ? Asta pentru ca in acvariul in care sunt acum nu cred ca au vreo sansa , e un acvariu de aprox. 90l in care am mai multe specii (5 cory, 7-8 gupy, 1 guram , 2 synodontus, 3 molly si perechea de ancistrusi ). Am citit articolul despre ancistrus (cel de pe forum ) si stiu ca ar fi trebuit sa ii separ inainte , dar eu ma asteptam sa se intample marele eveniment , abia pe la primavara, tinand cont ca nu aveau nici temperatura si nici calitatea apei nu era pregatita !
Eu cred ca ma pot lauda cu un mic cadou ce l-am primit de la un prieten plecat afara , ..... dar nu seamana cu nimic din ceea ce ati descris voi aici, nu are nici o rotita si nici un fel de clapete , a costat 18 euro , are are un ecran de 5/1 cm si 7 butonase , cu specificatii in dreptul fiecaruia (week, hour min, .... etc ) made in china , se pricepe cineva sa-l seteze ??(in graba, prietenul a uitat sa puna si instructiunile de folosire, daca a avut ??) Nu am posibilitatea de al fotografia .
Prefer sa ignor apa ce provine din zapada sau ploaie , chiar daca situatia e putin mai roza decat in Medias , raman totusi suficiente substante care sa ma faca sa nu folosesc acest tip de apa . E totusi un combinat siderurgic , care emana suficient amoniac , dioxid de sulf si de azot , si o gramada de mai stiu eu substante .
Multam Rally , o sa vad de varianta propusa de tine !!
Ideea cu apa de ploaie sau de zapada, ar fi ea buna dar nu in zona Galatiului (din cauza Combinatului ). Apa aici are intre 10-14gh in functie de anotimp , si e apa de Dunare , am mai masurat si duritatea apei din localitatile apropiate Galatiului , si care nu folosesc apa de Dunare, in Focsani. Am crezut ca mi se termina flaconul cu reactiv , avea 25GH.
Citeam undeva ca Faraonului ii curge la robinet apa cu o duritate aproape 0 , de curiozitate , avem asa ceva si in Romania ?? Cred ca ideea cazanului de tuica va ramane , asta pana voi gasi o alta sursa
Ajutor!! PLEASE!! De data asta nici cu tratamentul cu triplaflavin nu a mers , si ceea ce e mai ingrijorator , abdomenul s-a umflat si mai rau Nu stiu ce tratament sa aplic sau daca exista unul . A mai intalnit cineva asa ceva ????
Am avut si eu acu vreo 2 ani niste (d)raci in acvariu si vreau sa-ti spun ca nu mi-as mai cumpara asa ceva ............... ,dupa ce i-am introdus in acvariu s-a dus naibii toata linistea ............ se comportau ca niste mini buldozere , iar cand se plictiseau de facut transee ,se urcau pe filtrul de burete de unde organizau o panda de iti era mai mare dragul , si sa vezi frumusete de scalar ciopartit sau gurami fara antene si bucati de guppy plutind prin acvariu ; ...... ce sa-ti spun ??? smilie
Cu ceva timp in urma am avut si eu o problema asemanatoare , dar am reusit sa o rezolv un pic altfel :am cumparat un flacon de hiperiol (se poate incerca si cu hipermanganat de potasiu, dozat cu atentie ), am decuplat tot ceea ce insemna filtru am adaugat solutia din flacon conform indicatiilor scrise pe acesta , dupa care am introdus in acvariu un furtun cu o piatra legata la o pompa de aer , si timp de 2 ore am lasat-o sa bolboroseasca (atentie toate filtrele sa le ai scoase din functiune ). Dupa 2 ore culoarea apei se shimba din alb-laptoasa intr-una maronie ; acum poti reporni filtrele , a duoa zi scimbi 20% din apa acvariului si in 2-3 zile apa va reveni la normal .
Salutare tuturor forumistilor , si bine v-am gasit! Sunt la prima postare si vreau sa expun o problema ; am un caras de aprox. 15 cm din luna mai , luat de la un prieten , si in luna august au aparut pe corpul pestelui niste pete de culoare neagra pe care am reusit sa le vindec cu sol. de triplaflavin . Problemmele abia acum incep , cand boala a recidivat cu o forma ceva mai grava , odata cu petele negre de pe corp au aparut si niste umflaturi pe corp si in jurul anusului . Una din umflaturi e mai mare si a impins solzii in exterior cu aspect de furuncul . Bolnavul traieste intr-un acvariu de 100l impreuna cu 2 ancistrusi cativa cory 4 gurami . Apa o schimb saptamanal 20-25%, iar filtrarea e cu un burete cu bule de aer si un filtru exterior . Hrana , troco 1 si crwomble si de 2-3 ori pe luna cu chironomide . Acum am incercat iar tratamentul cu triplaflavin , dar fara rezultat, poate stie cineva ce se mai poate face in situatia asta . A era sa uit , e singurul peste bolnav si numai in acest vas (mai am 5 vase mai mici )
Mii de multumiri !
 
Forum Index » Profile for little nemo » Messages posted by little nemo
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com