Message |
|
Florine stai linistit, iti garantez eu ca nu se sparge!!! Am si eu un acvariu cu dimensiunile aprope la fel ( mai mari umpic ) ca cele pe care le-ai dat tu si am STICLA DE 3 ! Bag eu mana in foc ca nu se intampla nimic cu acvariul. Acvariul asta il am de 2 ani si e in stare perfecta, fara intaritoare! Am vazut acvarii de 100l cu sticla de 6 ca sa-ti faci o idee. Oricum pentru siguranta ta poti sa pui si intaritoare. Intaritoarele se prind sus pe colturi sa faca legatura intre cei doi pereti. Singura posibilitate sa se intample ceva cu acvariul ar fi sa dezlipeasca siliconul, ceea ce se intampla doar daca siliconul este de foarte proasta calitate... Inca odata iti repet, poti sa dormi linistit, stai fara grija ca nu se intampla nimic cu acvariul!
PS: E in joc reputatia mea de acvarist daca asta te face sa te simti mai bine  !
|
 |
|
Niciun rezultat  ... Tot n-au depus, nu stiu ce sa le mai fac, am incercat toate metodele si ce-a cu geamul despartitor a esuat  . Femela ori sta pe fundul acvariului si nu misca ori fuge ca disperata. Masculul nu o musca, se poarta foarte frumuos cu ea, da ea zici ca e speriata de bombe. Daca nici azi nu depun cred ca am sa schimb femela... asta inseamna o noua femela care trebuie sa o tin inca 2 saptamani in alt acvariu, hranita cu hrana vie, deci am sa incerc o alta depunere peste trei sapt. In concluzie astazi e ultima sansa!
|
 |
|
Multumesc tuturor pentru sfaturi  ! Astazi am facut urmatoarele modificari: Am redus radical numarul plantelor din acvariul de depunere, am lasat doar cateva intr-un colt si la suprafata, am scos substratul si filtrul, paharul l-am inlocuit cu o bucata de polistiren si am bagat un ghiveci din ceramica pe post de refugiu pentru femela. Acvariul are capac, un bec de 15w si temperatura este constanta 28 grade C.
Acum astept sa vad daca iese ceva... Numai bine si o sa va tin la curent cu tot ce se intampla!
|
 |
|
Mersi mult baieti, am sa tin cont de ce mi-ati spus si revin curand cu amanunte. 
|
 |
|
O scurta descriere: Masculul splendens albastru volat foarte frumos, se afla la mine in acvariu cam de o luna, in care a fost hranit numai cu larve de tantari si tubi. Sta intr-un acvariu de 25l cu substrat si foarte multe plante, acvariul luminat de dimineata pana seara iar ca filtru am o pompa de aer cu burete. Femela tot splendens albastra o am cam de o luna jumate si se afla in acvariul comun in care se simte foarte bine si a crestul mult in acest timp. O hranesc tot cu larve de tantari, tubi si hrana granulata din cand in cand.
Problema este ca NU VOR SA DEPUNA!!! Pana acum am avut cred ca vreo 10 perechi dar nam reusit cu niciuna, dar de data asta nu ma mai las Very Happy. Cand ii pun impreuna in acvariul de depunere ( in care se afla masculul ) pe corpul femelei apar acele dungi verticale foarte intense. Bun pana aici OK. De aici incolo e problema: ori femela fuge cand masculul se apropie de ea, ori cand femela merge sub cuib, masculul vine langa ea, nu stie ce sa faca si o musca. NU stiu ce sa le mai fac, cum pot sa-i mai stimulez sa depuna? Masculul a construit sub paharul de plastic de la suprafata apei un cuib foarte mare, dar tot degeaba daca nu-l foloseste... Sad Prima data am crezut ca masculul e devina dar am vazut ca si el cateodata incearca sa stranga femela dar atunci fuge ea.
|
 |
|
Rezolvat!
|
 |
|
Vand acvariu 50l cu capac de sticla fara galerie de lumina , sticla nu este zgariata , capacul si partea din spate sunt facute din sticla low we ( mai inchisa la culoare ) , si acvariul de 25 l este aqua press cu capac si galerie de lumina. Acvariul mare este 2 mil iar cel mic 500 mii.
Astept oferte!
|
 |
|
Dau la schimb doi nigro , masculu are cam 6 cm si femela 4 , astept oferte...
|
 |
|
asa cum puneam dau vivipari pe betta in timisoara , pentru doritori dau mai multe detalii pe pm.
|
 |
|
 ha ha ha... Ce sa va spun ce ne intelem unul cu papagali altul cu pesti....  . Si nu uita sa te uiti la locatie deasta sunt facute , doar daca nu ai cumva un elicopter personal si ai degand sa il trimiti... 
|
 |
|
REZOLVAT  . rog un moderator sa inchida topicul
|
 |
|
Carasul a murit......  . Rog un moderator sa inchida topicul ... se declara topic close......
|
 |
|
ma inscriu si io .... :-P !!!!!
|
 |
|
dau doi sanitari de 15 cm pe o pereche sau doua de betta... :-) . Doritorii sa pofteasca pe topic. :p
|
 |
|
haideti va rog , mai multe detalii daca puteti de exempu cam cati pui as putea scoate la o tura, cu ce sa le hranesc in aceasta perioada , cu ce as putea hrani puii? 
|
 |
|
mersi razvan pentru sfaturi ... cred ca am sa mai cumpar cateva zebre.. DAr mentionez ca acvariul are numai 15 l ... SI ma intreb cate zebre ar mai incapea si daca ar mai incapea...  SI vreu sa -ti spun ca in acvariu nu am nici incalzitor nici aerator nici filtru...  din pacate. Acvariul nu l -am instalat de mult... Am niste plante de suprafatza nu am subtrat si am pus un paharel de plastic umpic taiat in care ma gandeam ca se vor putea ascunde sau chiar depune... SI m -ar interesa cum " o fac " :18: zebrele adica este o chestie pe care poti sa o vezi adica poti sa -ti dai seama cand se imperecheaza ca la betta sau nu... Ca sa stiu la ce sa ma astept nu de alta....  scuze pentru exprimarea cam stranie dar deocamdata sunt incepator in zebre am zis ca sunt primele mele zebre....
|
 |
|
 Salut am si eu doua zebre intr -un acvariu de 15 l le tinem in unul de 80 dar acum le -am mutatat cu speratnta ca ar putea sa depuna. Dar am o mare problema , nu stiu daca sunt pereche , ma gandesc ca pot sa fie doi masculi sau doua femele, deocamdata nu sau batatut niciodata , le am de vreo doua luni... le vedeam in acvariu mare ca se mai fugaresc dar nicidata nu sau batut ba chiar se inteleg foarte bine unde merge una merge si cea lalta...  . Unul este umpic mai mic si mai slab dar nu sunt sigur ca este mascul pentru ca diferentele nu sunt foarte mari .... daca ma puteti ajuta cu un sfat despre depunere sau diferenta dintre sexe va rog sa scrieti aici mersi... 
|
 |
|
Bta face parte din familia anabantidaelor poti sai pui fara probleme dupa un timp pe amindoi in acvariul comun... Dar de preferat ar fi sa pui in acel acvariu niste guarami albastri ieeri colisa... nimic altceva deobicei betta se inteleg cel mai bine cu acesti pesti.... 
|
 |
|
nu, nu, nu nati inteles daca este vorba de un incalzitor si il setezi de exempu la 26 de grade apa in acvariu este constanta la 26 de grade dar incalzitorul emana mai multa caldura decat daca ar fi 2 care emana mai putina caldura dar apa din acvariu este la fel si daca ai avea 1 sau daca ai avea 2 este acelasi lucru...
|
 |
|
nu nu nu..... Stati linistiti, nu va iau peste icior chiar deloc... Vorbesc foarte serios in legatura cu acel caras... Nu stiu de ce as putea glumi cu asa ceva...  . Si ca sa fiu mai clar am asa : 3 acvarii : unul de 100 l in care tin o pereche de guarami albastri , 2 coridoras , o pereche de zebre , si carasul auriu mare ( cu pata pe cap ) ( mersi mult pentru ca ati incercat sa ma ajutati dar din fericire pata s-a retras ). In al doilea acvariu de 80 l tin un sanitar negru ( nu stiu sigur cum se numeste ) si carasul alb mai mic ( cu punctele mici si albe ) , dar am auzit ca este o boala des intalnita la carasi ( banala ) asa ca nu mai imi fac griji...  . SI in cel deal treilea acvariu de 50 l tin numai vivipar ( guppy molly platy ).
|
 |
|