| Message |
|
|
 Eu am creveti in acvariu si se simt foarte bine si cresc de minune, marimea maxima la care ajung este 3-4 cm....  Succes sper sa gasesti...
|
 |
|
|
Pai carsul are vreo 10 cm , varsta nu o stiu sigur pt ca am primit carasul acum 3 zile .... Eu nu cred ca incepe sa se dezvolte acea "casca" pt ca la marimea sa trebuia sa o aiba ( cred ) ....  . Si cand a inceput sa ii creasca chestea aia alba ( acum o saptamana ) asa am auzit nu era la mine in acvariu asa ca nu l -a afectat ceva din acvariul meu ..... Parca acuma incepe sa se mai micsoreze chestea aia ( este pozitionata intre ochi ).... Acum il tin intrun acvariu de 100 l cu substrat destul de mic ca granulatie ( 0,3 cm ) ....  . Am multe plante s foarte putzini pesti ( 6)  . Sper sa ma putetzi ajuta merci mult... :-P
|
 |
|
|
De cateva zile in coace carasul mia facut o pata mare alba pe cap ...........  . Nu stiu ce poate fii, dar e umpic umflata (pata) Parca e u un strat de grasime alba.... va rog urgent sa veniti cu propuneri cum as putea sa-l ajut... 
|
 |
|
|
Am si eu o intrebare in legatura cu cu intalnirile acelea , intrebarea mea este daca pot veni si eu?........  . Cu toate ca n -am mai fost niciodata... Si nu prea imi place sa vin asa neinvitat...  , asa ca am decis sa va intreb daca pot veni si unii asa ca mine...
|
 |
|
|
eu ce stiu, din experienta mea foarte vaga cu tetrazonele depun foarte usor... Mie miau depus intrun acvariu de 10 l. Peste o sapt am gasit larve dau nu au supravietuit , ce e drept nici nu prea leam dat importanta...  . Si in legatura cu hranirea stiu ca le plac foarte mult puii de vivipari ....  . Eu am facut o greseala fatala am tinut in acvariu cu tetrazone vreo 60 pui de guppy. A doua zi nu am mai gasit nici unul...  . Succes 
|
 |
|
|
oooooooooooooffffffffff........ ce ciuda mie.......  . Chiar aveam nevoie de niste plante pentru unele acvarii.... azi am mai cumparat niste tennelus..  . Dar daca cumva mai ai ofarte de acest gen nu ezita sa vb cu mine... Si plante de vanzare nu ai?

|
 |
|
|
salut.......
as fii interesat de chestia cu plantele bineinteles daca mai e valabila........
 . Si daca mai e valabila cand putem sa ne intalnim......?
eu as zice daca potzi ca maine ar fii grozav trebuie numai sa lamurim unde..... 
|
 |
|
|
Salut....  . Tot in legatura cu punctele albe de pe inotatoare la caras.... a mai trecut inca 2 saptamaini si tot la fel....  . Sunt niste puncte mici albe pe coada mai mult , nu cred ca este ichtioza pt ca nu are puncte albe si pe corp... Am incercat si tratamentul cu sare , am ridicat temperatura dar tot degeaba. Acum il tin intr-un acvariu de 30 l bine plantat si sol cu granulatie de 0,2 cm. va rog nu ezitati sa va spuneti parerea despre acest lucru, si cum as putea sal tratez... merci mult 
|
 |
|
|
sunt guarami albastri, si vrei sa dai si tu mai multe detali despre chestia cu 18 nu am inteles nimic...
Annotated by betta: Cum n-ai inteles ca doar ai postat aici .
|
 |
|
|
In acest timp trebuie supraveghiati cam tot timpul cand vezi ca femela are burta foarte mare... scoti masculul si il pui in celalalt acvariu. Cand a terminat de depus, imediat pui si masculul care trebie sa verse lapti peste icre. Dupa ce a terminat masculul la varast acel lichid alb mazgos trebuie separati amandoi carsii apoi in acvariul comun... in acvariul in care ai icrele temperatura trebiue sa fie de 25 de grade in nici un caz mai mica... succes 
|
 |
|
|
chestia cu apasatul pe burta e abureala....  . Diferenta dintre mascul si femela e ca mascul la maturitate face niste puncte albe pe aripioarele din fata iar femela nu. Si chestia cu imperecheatul este asa:
1. In primul rand carsii trebuie sa fie maturi 12 cm aprox.
2. Separi din acvariu o femela si un mascul care se fugaresc intre ei...
3. Ii pui intrun acvariu de minim 50 l.
4. Apa in acvariul in care iai separat trebuie sa fie mai calda cu vreo 2 grade .
5. Sa ai plante naturale multe.
6. Si in tot acest timp trebuie hraniti cu hrana vie si mazare fiarta si decojita.
 SUCCES  credema si eu fac tot asa cu carasii mei si in tot deauna reuseste  .
|
 |
|
|
 . OK Ok . Nu stiu dc ma considerati toti junior...  . Numai pentru ca asa scrie acolo... ei sa stiti ca nu sunt junior... Am 18 ani si imi dau seama ca ma cam luati peste picior din pricina acestui lucru . Si nu ai dreptate faraonule, am 12 clase ... :x . Si recunosc ca sunt si eu vinovat ca nu scriu corect dar asa scriu eu pe forumuri ... va trebui sa va obisnuiti cu ideea ... si totusi va deranjeaza chiar asa tare lucrul acesta... Oameni buni acesta e un seit de ACVARISTCA , nu de gramatica asa ca mai bine veniti si voi cu idei despre acvaristica in loc sami faceti mie observatii ... :p . Oricum am sa scriu corect de acum in colo  . pls scuze daca am vb cam urat dar ... se mai intampla.  sper sa nu va suarati dar a trebiut sa va spun... 
|
 |
|
|
ho ho ho in sfarsit unul cu carsei bine ai venit in clubul meu...  . Eu acum cresc carasei si mancare le dau asa: hrana vie ( purici ) , fulgi vitaminizati... ( mancarea principala ) si cea mai recomandata verdeatza la propiu ( mazare fiarta si decojita o data la 3 zile , salata... ) aaa... si inca ceva daca vrei mai multe informatii despre acesti pesti spune si tu marimea lor ... sau contacteazama la idul: busted_boy01@yahoo.com  .
|
 |
|
|
|
intradevar chestia cu algele eee... super adevarata.
|
 |
|
|
eu as zice ca ai nevoie pentru noapte de un beculet miut , nu neaparat neon...  . si sfatul meu eee.... sa lipesti o plansa cu desene pt pesti pe geamul acvariului expus la geam ca sa eviti abundenta algelor.. 
|
 |
|
|
Am si eu o nelamurire despre mperecherea la guarami nu prea stiu multe despre acest lucru pentru ca nu am crescut niciodata guarami. Aceasta pereche am primito si as fi interesat sai reproduc. masculul are cam 8 cm si femela 6-7 cm. temperatura de 25 grade... as vrea sa aflu mai multe informatii despre cum se reproduc acesti pesti... ms 
|
 |
|
|
dupa cate zici tu despre pesti nu prea ai nevoie de aerator... pesti putini .. acvariu mare...  . Dar ai incalzitor cu termostat la pestii care iai enumerat tu ( neonii ) in special au mare nevoie de o temperatura intre 25 si 30 de grade...  succes 
|
 |
|
|
bine ai venit iti spun si eu.....  . Si eu tot aqa el as recomande pentru ca si eu tot filtre de acest gen folosesc........ Si da si tu mai multe detalii despre acvariu.... ce pesti ai vrea sa cresti, ce plante , ce substrt poate te ajutam si noi la unele lucruri succes si sfatul meu eee sati faci un acvariu olandez ( cu multe plante si cu pesti putini, mici si colorati ) deobicei acestea arata cel mai bine dar sunt si greu de intretinut.  succes 
|
 |
|
|
si eu am avut un timp o astfel de problema........ dar nu incerca de data asta trtamentul cu sare, credema mai rau le faci.....  . marirea cantitatii de hrana vie si apa curata in permanenta. Acestea au fost solutiile cu care am scapat de aceasta problema..  . Succes 
|
 |
|
|
nu te speria se intampla des chestia asta la carasi...........  . Cel mai probabil e din cauza ca a luat o gura de aer in timp ce manca hrana de la suprafata apei....  . Singura solutie pentru rezolvarea acestei problemi este hranitul cu mazare fiarta si decojita o data la 3 zile...... ai incredere tratamentul reuseste in cele mai multe cazuri  . sper ca tiam fost de folos...... 
|
 |
|
|