[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Salut. Plantele nu strica calitatea apei, scuze de cacofonie, din contra, aduc beneficii majore intr-un bazin. Plantele artificiale din contra, depinde de materialul din care au fost facute, pot lasa in apa diverse substante, iar daca vei vrea sa tina pasiunea mai mult de 1 luna, o sa vezi ca o sa renunti singur la ele. Treci si pe la rubrica "Despre noi" si citeste si regulamentul, te va ajuta in viitor. O seara placuta, Narcis.
Cred ca o sa dureze mai mult pana se cicleaza bazinul, dar pana atunci ai timp sa studiezi mai mult.
Eu as incepe, daca tot am ajuns aici, prin a citi cat mai mult despre ceea ce ma intereseaza, vei gasi informatiile necesare sa iesi din "umbra". Cat despre bomba, cauta reteta dalles pe forum. Ca instalatie este mai simplu, iti trebuie un per de 2l, dai o gaura in dop, un furtun ,o valva antiretur. Reactorul poti sa-l faci dintr-un filtru de tigara, co2 poti sa bagi o data cu plantele. Nu te sfatuiesc sa bagi pesti pana nu se cicleaza acvariul, in cazul in care nu ai facut-o deja. In privinta bulelor/secunda, o bomba da aproximativ 1bula/sec, dar sunt variabile care pot face sa creasca sau sa scada. O astfel de bomba te tine cam 20 zile, aroximativ.
Salut Dorin si bine ai venit.
Buna Alexandra sibine ai venit. Deschide un topic la coltul incepatorului si o sa primesti mai multe sfaturi, dezbatem acolo mai pe indelete. Cam multe 4 bule/sec si nu lasa totusi gelatina sa dea in clocot, dar poate ma insel si merge si asa.
Asa suntem noi astia mai tineri, ne avantam repede, dar ne place sa ne si informam. Exact cum am spus mai devreme, din cauza conditiilor din care provine, aceasta planta isi intinde radacinile si in substart, pentru a se hrani suficient pentru a putea rezista periaodelor mai grele. Normal ca ca face un salt in momentul in care mai da de o sursa suplimentara de hrana. Eu cand am cumparat acvariul am luat si un anubias. Vanzatorul mi-a zis ca sunt norocos daca ii dau 2 funze pe an......prostii. Saptamana trecuta a trebuit sa-l tai, am dat o bucata de vreo 25 cm, nu am tinut cont cate frunze are, dar avea destule, toata planta data era crescuta ulterior. Tin sa mentionez ca radacinile tind sa se extinda, cauta si substratul , insa eu personal l-am scos saptamanal la curatenie, asa ca nu a apucat sa is faca ramificatiile in substrat.
In bazinele noastre, de obicei unde incercam sa le cream conditii excelente de dezvoltare,peste ceea ce gasesc ele in natura sau cel putin la fel, anubiasul se va dezvolta si va avea o crestere deosebita cand va da de o sursa suplimentara de hrana,in momentul in care se harneste aditional si din substrat.
@scificuss Va Multumesc pentru amabilitatea de care ati dat dovada, cand aveti timp si dispozitia necesara va astept si cu cateva poze chiar sunt curios cum ati plantat, mai invatam si noi de la "batrani". Cu stima, Narcis.
Frumoasa, o asteptam sa se inmulteasca si sa o vedem si pe la noi(in acvariu) .
Am inteles, asa este si la mine, credeam ca il aveti direct pe substrat, eram curios. Intradevar isi intinde radacinile si in substrat, daca i se permite, cauta sa se fixeze si sa atraga nutrienti. Bineinteles ca se va dezvolta mai bine cel care are si radacini in substrat, deoarece se hraneste si din fertilizarea in masa apei si din substratul fertil. Dar de aici pana la legatura lui stransa cu substartul, parerea mea, este cale lunga. Cu stima, Narcis.
Salut. Ar fi bine sa incepi sa citesti cateva topicuri cap coada, sa vezi cam cum se face un acvariu stabil. Dupa ce ai citit, o sa ti se para mult mai usor, nu vei mai avea atatea necunoscute. Ce pot eu sa fac este doar sa-ti dau cateva sfaturi despre pasii pe care ai avea sa-i faci la tine in bazin: scapa de suprapopulare, pesti aceia chiar daca sunt mici, nu le va fi bine; apa o schimbi des pentru ca ai multi pesti, nu ai un bazin stabil, chimia apei va fi in curand imposibil de suportata de pesti. Cat despre fertilizare, deocamdata nu, intai aprofundeaza putin despre substrat, necesitatea lui, apoi cauti cam ce plante ti-ar place, sa se potriveasca cu bazinul tau; nu folosi acel carbune activ, nu este indicat decat in anumita cazuri i bazinele cu apa dulce. Spor la citit si eventual uita-te la primul acvariu al userului "lup cosmin", vei vedea ca si la el ca si la altii dureaza ceva pana realizezi ce trebuie sa faci ca sa ai rezultate frumoase. O zi buna, Narcis.
Intradevar, s-a puncatat foarte bine, 2 masculi intr-un acvariu asa de mic, unul va avea de suferit. Tine-l pe cel dominant, scapa de celalalt. In alta odine de idei, ai un acvariu excesiv de populat, nu putin peste medie ci foarte aglomerat. Pestii tai nu se simt bine, nici nu mai e nevoie de poze, pana nu scapi de suprapopulare o sa stai sa postezi la probleme, Si eu am avut aceatsa problema cu suprapopularea, dar a inteles ca nu voi reusi sa dau inainte daca nu fac ce trebuie, in plus starea lor iti cam zice ce sa faci daca ai ochi sa vezi. Ia vezi cum tine "inotatoarele", vei constata ca ai un inceput de fungus, posibil finrot.
@ stefanp Ar cam fi cazul sa renunti si tu la un mascul, parerea mea. Si in acavriul meu avea loc al 2-lea mascul, plantat intens, insa nu-l scapa din ochi decat la masa, in rest il cauta prin toate cotloanele, asa ca am renuntat la el desi era preferatul meu, l-am pastrat pe cel dominant.
Salut si bine ai venit. Cam multi pestici, spor la citit.
Salut si bine ai venit.
@scificuss Daca tot a apucat sa va iasa porumbelul din gura, dati-ne si noua mai multe informatii despre legatura anubiasului cu substratul, am cautat ceva timp si nu am gasit .
Mai baiatule, de unde ideea asta a ta impamantenita ca noi astilalti suntem votantii lui dragos, il cunosc pe el la fel de mult ca si pe tine. Insa doar impotriva ATITUDINII tale de "Intelectual" am ceva, pur si simplu nu imi place cum tratezi tu alti colegi de pe forum.
Poate ca isi vor spune parerea si cei care te cunosc fizic, poate nu; poate vor sterge cu buretele si vor aplana inca o data conflictele iscate de tine, de cand ai inceput sa postezi s-a stricat linistea forumului. Eu personal o sa evit sa mai citesc postarile tale pe viitor, atat cat vor mai fi.
Acei "altii" apreciaza la fel de mult atitudinea moderata, atunci cand este cazul, nu si acum, nu poti dicta tu ce si cum vrei iar supusii sa se incline, cat despre erijarea in moderator tocmai ai dat dovada existentei. Cat despre gramatica limbii romane, cauta sa ti-o insusesti ca ai mari lacune. Aici ar merge si un vechi proverb romanesc, insa ma indoiesc ca l-ai intelege.
Exact ce spuneam, nu se va opri niciodata, are galceva in sange, jigneste precum respira, ii place sa instige, sa zgandare, dar sa cada mereu in picioare, un fel de "hopa mitica". Pacat ca i se permite acest lucru, strica mult imaginea forumului. Cu siguranta mai sunt si altii care gandesc ca mine, dar nu vor sa fie terfeliti de acest user.
Din pacate se pare ca moderatorii acestui forum nu vor sa vada ca de cand a inceput sa posteze acest Adrian, are o deosebita placere sa jigneasca asa cum crede el de cuviinta, orice membru al forumului care are ceva de obiectat sau nu este de acord cu opinia lui. O astfel de persoana este de obicei, indubitabil, fara caracter, va insulta in continuare pe oricine ii va da o replica. Bineinteles ca nu se va opri niciodata, indiferent cat l-ar ruga moderatorii sa nu o faca. Nu aveam de gand sa-i raspund la jignirile aduse, mai mult ca sigur va face acelasi lucru si acum, dar se poate ignora.
As mai avea o propunere pentru moderatorii acestui forum, sa incerce sa faca un poll sa vada opinia celorlalti membrii ai forumului despre comportamentul acestui membru.
Si inca ceva, cati xifo ai in acvariu, in ce procent, sa nu se transforme .
Fii mai explicit, ce inseamna sa acest ajutor?
Vrei sa stii ce plante se potrivesc, vrei sa cumperi, sa le primesti?
Cauta pentru inceput plante care se intretin usor, cu crestere rapida, sa nu creasca inalte si sa nu aibe frunze mari. Ar mai fi trebuit sa dai ceva detalii despre lumina care o ai si calitatea ei
De cand ai pestii? Substratul se curata la fiecare schimb saptamanal de apa.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: