[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cristi25
Forum Index » Profile for Cristi25 » Messages posted by Cristi25
Un mic sfat scoate plantele din acele pahare de plastic si planteazale in substrat.
In rest acvariul este frumos dar ar fi bine sa il mai plantezi ca sa fie locuri unde discusii
sa se ascunda sau sa acoperi spatele cu o folie.
Teoretic daca ar pune apa distilata ar putea sa echilibreze ph-ul dar trebe sa vada de kh-ul ala

Practic nici apa distilata nu e buna sa o pui ca nu are nici un mineral in ea ceea ce nu cred ca e buna.
Dar in cazul tau ar merge ca o sa o amesteci cu cea din acvariu.
Am auzit la cineva ca el baga apa plata in acvariu, si sincer nu stiu ce sa zic
cred ca este ok dar depinde si de cantitatile acvariului Oricum gasesti la metro/real/etc apa
plata la bidon de 5l si e cam 4 lei
Deja dati in ora de chimie... Totusi asteptam un test de KH
Deci as vrea sa te ajut dar eu nu inteleg ce vrei sa faci la filtru ala extern.
Adica ce faci tu cu tevi nu stiu eu as furtun la el.
Fundalu eu zic sa renunti ca numa te complici. => folie neagra/albastra cel mai simplu
kirucd wrote:Tina, nu mestereala omoara pestii, ci prea mult CO2

CORECT ! Si mai sunt multi care tot vad de chestia cu 1 bula pe secunda ! Nu faceti asa cv puneti putin si masurati
nivelul si dupa cresteti doza in functie de cat CO2 ai in acvariu.
Tie iti trebuie mai multa lumina daca vrei sa dezvolte plantele/pestii.
Deci stai nu schimba apa ca nu rezolvi nimic
Ai cumva un test permanent de CO2 ? Daca nu ai fa bine si cumpara unul.
Ia scade tu numarul ala de bule si incetati cu prostia asta 1/2/3 bule pe secunde, asta este
cea mai mare prostie ! Tu iti setezi numarul de bule in functie de acvariu si multe altele ! Eu am acvariu de 230l net
si nu bag co2 cat bagi tu ! Deci intelegi ce vreau sa zic ? Deci opreste CO2-ul acum si lasal fara pana maine ar trebui
sa se stabilizeze PH-ul. Si maine mai faci un test la ph si vezi cum e. Iar cu co2-ul incearca si baga 1 bula la 1 secunda nu sutime
si cumpara un test permanent co2 si vezi acolo cum tre sa fie sa ai totul ok.
Eu garantez ca ai ph-ul asa mare din cauza co2-ului. Si vezi ca ar trebui sa faci si un test de KH daca vrei sa sti ca biotopul e ok.
PH-CO2-KH astea 3 se leaga una pe alta daca una zboara se duc dracu celelalte.

Bafta si fa cum zic eu ca sigur asa e !
cat ai KH-ul ? Bagi cumva CO2 in acvariu ? Pietrele acelea au fost testate daca sunt calcaroase sau nu ?
Ar trebui sa pui mai multa lumina ca e foarte slab luminat !
Ce neon ai ? Sau ce sursa de lumina e acum ?
Deci am experimentat si o iesit ceva
Cam asa o iesit sper sa fie bine
Am folosit inele ceramice la fund apoi am pus un burete de filtru mai des iar deasupra acestuia o bucata de filtru des ca pasla ca sa sparga bulele de co2 marunt.

https://picasaweb.google.com/112990745543835223443/ReactorDIY?authkey=Gv1sRgCM63iMvUt_fSAg#5812144688955815074
Daca vrei folosestel ca este foarte bun daca nu pur si simplu scoatel vezi ca e lipit cu silicon se desface usor !
Eu am un Rio 240 si am lasat si acel filtru pana cand voi mai cumpara inca un filtru extern.
eu zic sa il faci mai adanc daca vrei sa bagi koi fish in el fal la 1m si poti sa extinzi si diametrul putin dute pe 2m
Eu daca as face un mini pond as face cv in genu asta 2m diametru si 1m adancime si bagi 2 koi fish si nai treaba.
image
Ciudat sa nu infloreasca sub apa ca doar nu e planta de suprafata... Oricum
daca ai mai multe cu bulbi lasa una la suprafata sa vezi ce se intampla
Slytherin wrote:Uite aici un link.

bociolan silviu mares wrote: linukl respectiv , ma duce in google .

Asta era si ideea !

Iar daca incerci sa scri culi pe google pur si simplu nu gasesc nimic nici macar o poza exacta a speciei !

Denumirea ?tiin?ific?: Pangio kuhlii
Nume comun: Kuhli Loach, culi Loach, Leapord anghil?, ochi fileu.
Sinonime: Acanthophthalmus kuhlii, Cobitis kuhlii
Distribu?ie: Indonezia
Dimensiunea maxim?: 4 inch
Îngrijire: Toti kuhli au nevoie de acvarii bine plantate ?i o mul?ime de ascunzisuri. Trebuie tinuti in grupuri de minim 3
Hr?nirea: Mananca orice, de la fulgi si granule la resturile care raman de la ceilalti pesti si alge
Parametrii de ap?: pH-ului: 6.2-6.8. Duritate: Mediu moale pentru mediu. Max dh: 10
Temperatura: (25,5 - 28ºC)
Eu am un Kuhli de 7 luni si l-am tinut cu Vivipari si puii lor, Scalari cu Beta mascul si nu au avut nici ei treaba cu el nici el cu ei. Din mica mea experienta, Kuhli este un peste compatibil si placut in acvaariu

ok mersi de informatii o sa ma apuc sa il fac ca am fost astazi pe la Baumax sa vad ce si
cum si cred ca cu 80 - 90 de lei in fac si mai iasa si BOBO o sa revin cu o poza ceva sa va
dati cu parerea daca a iesit bine ce mesteresc
Bun nu e problema pot sa il fac si singur mam gandit si la asta dar am o intrebare.
Eu umplu filtrul de apa maxim sau se pune apa pana la o limita anume ?
Am tot citit si multi spun ca trebuie sa il aerisesti tot la 24h ca se acumuleaza alte gaze
in el... este adevarat sau nu ? Eu mam gandit sa pun in el un burete de la un filtru si
ceva bile ceramice pe fund si sa bag apa in el pana sus dar nu stiu daca e ok.
Adica nu vreau sa il pun si sa ma trezesc noapte ca face bum sau curge sau alte nebunii.

Multumesc.
Stiti careva de unde as putea sa cumpar asa ceva ?

Sau puteti sa imi recomandati un reactor/difuzor care sa nu faca galagie deoarece am acvariul in camera in care dorm ! Acum folosesc un JBL proflora taifun p si se aude un zumzait care este destul de enervant !

image
image
Cumpar reactor CO2 !
nice !!!! gj man

Forum Index » Profile for Cristi25 » Messages posted by Cristi25
Go to: