[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Valentina  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
NightOwner
Membru de baza

IP:

Valentina Tinei , 28 ani , Bucuresti.
Am un acvariu de aprox 110 - 120 L cu geamul din fatza curbat
Pesti : 11 Neoni , 5 Scalari , 4 Gourami , 3 Colisa Lalia roial red (1 f , 2 m) , Poecilia velifera (1 m , 1 f) 2 zebre , un molly , 1 guppy
Plante: Cabomba , Vallisneria , Anacharis si inca o planta care am descoperit ca e dracaena si mi-a fost vanduta ca planta de acvariu :-)
Experienta de acvarista .... :-) cam 2 ani.
Pana sa descopar acest forum , am capatat experianta " din mers" si de la prieteni dar ... am citit aici o groaza de lucruri noi si interesante si sper sa ma ajutati in continuare asa cum ati facut-o si pana acum.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Ziua buna si bine ai venit printre noi

Sa stii ca daca stai putin la taclale cu noi acvariul ala se va schimba in bine. Ca intotdeauna e loc de mai bine, nu?

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
NightOwner
Membru de baza

IP:

UPGRADE:

Acvariu Resun BL1800F , aproximativ 650 L
Lumina 8xT5 80W Osarm 865 4 buc , Osram 830 2 Buc , Aqua Medic Plant Grow (rosii) 2 buc .
Filtrare: Biologica: Eheim 2180 Professionel 3 Thermo , Filtrare Mecanica: JBL E1500 plin ochi cu perlon
CO2 presurizat butelie , Controller PH Jbl Proflora, Reactor CO2 DIY din filtru de apa cu bioballs.
Plante: Covor HC si lilaeopsis , multa Blyxa , Cioate cu moss , Althernathera ,cabomba red ...si mai sunt darnu le stiu denumirea :-)
Fertilizare: substrat jbl aquabasis , ferropol, ferropol 24, ferrotabs , macro: Easy Life NO3 , PO4 , K si Easy Carbo
Pesti : 8 Discusi peste 14 cm pigeon blood , blue diamond ,marlboro red , 10 rasbora , 6 cory panda , multi creveti red cherry, melci anentome helena

[Thumb - Bucure?ti-20121115-00052.jpg]

[Thumb - Bucure?ti-20121116-00056.jpg]

[Thumb - Bucure?ti-20121115-00053.jpg]

Cristi25
Member
[Avatar]

IP:

Un mic sfat scoate plantele din acele pahare de plastic si planteazale in substrat.
In rest acvariul este frumos dar ar fi bine sa il mai plantezi ca sa fie locuri unde discusii
sa se ascunda sau sa acoperi spatele cu o folie.

<-//-> Jurnal Discus 240 litri <-//->
<-//-> Jurnal Nano Shrimp Paradise <-//->
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut. Nebunie bazinul asta, insa am si eu o intrebare: de ce canistra plina cu perlon? Canistele nu sunt pentru filtrare mecanica, parerea este cam unanima. Plus ca trebuie sa o desfaci des, se va colmata repede, iar filtrare mecanica tot nu o sa ai.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/11/2012 19:55:37

[ICQ]
ioanis
Member
[Avatar]

IP:

se pare ca HC -ul tau e de fapt HM.prea a luat-o in sus.in rest bazinul are potential.sa te bucuri de el.

http://www.flickr.com/photos/60563080@N04/8091362882/in/photostream/
NightOwner
Membru de baza

IP:

ioanis wrote:se pare ca HC -ul tau e de fapt HM.prea a luat-o in sus.in rest bazinul are potential.sa te bucuri de el.

E luat din Hornbach, pe el scria HC , si eu m-am mirat ca a luat-o in sus ... posibil sa fie HM.
NightOwner
Membru de baza

IP:

Creative wrote:Un mic sfat scoate plantele din acele pahare de plastic si planteazale in substrat.
In rest acvariul este frumos dar ar fi bine sa il mai plantezi ca sa fie locuri unde discusii
sa se ascunda sau sa acoperi spatele cu o folie.

Inca aveam mazga alba pe vitza de vie. Dupa ce s-a dus mazga , am legat moss-ul de ciotul de vitza. Este plantat suficient acum , o sa revin cu poze pe masura ce se dezvolta. Autocolant nu pot sa-i pun pe spate , vreau sa fie vizibil si dinspre bucatarie si dinspre sufragerie, jumatate din acvariu e pus in dreptul arcadei ;-)

This message was edited 1 time. Last update was at 21/11/2012 12:38:14

NightOwner
Membru de baza

IP:

narcis wrote:Salut. Nebunie bazinul asta, insa am si eu o intrebare: de ce canistra plina cu perlon? Canistele nu sunt pentru filtrare mecanica, parerea este cam unanima. Plus ca trebuie sa o desfaci des, se va colmata repede, iar filtrare mecanica tot nu o sa ai.

Pai, am pus perlon pentru filtrare mecanica, ce altceva sa pun in canistra ? De ce nu e bun perlonul ?
Filtrare biologica am suficienta ..
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Perlonul nu este mediu filtrant mecanic. Nu in adevaratul sens al cuvantului. Este folosit pentru retinerea microparticulelor din apa si la curatarea ei dupa ce prajesti apa verde sau infuzorii cu UV-ul.

Filtrare mecanica faci cu inele ceramice, perlonul pe langa ca-ti omoara debitul filtrului necesita interventie des. Poti sa-l inlocuiesti fara probleme cu inele si bureti. Daca vrei neaparat, in primul sertar poti sa pui perlon in loc de bureti.
NightOwner
Membru de baza

IP:

daniel12 wrote:Perlonul nu este mediu filtrant mecanic. Nu in adevaratul sens al cuvantului. Este folosit pentru retinerea microparticulelor din apa si la curatarea ei dupa ce prajesti apa verde sau infuzorii cu UV-ul.

Filtrare mecanica faci cu inele ceramice, perlonul pe langa ca-ti omoara debitul filtrului necesita interventie des. Poti sa-l inlocuiesti fara probleme cu inele si bureti. Daca vrei neaparat, in primul sertar poti sa pui perlon in loc de bureti.

Eu m-am gandit ca inelele ceramice nu pot retine particulele fff mici din cauza asta am pus perlon. Perlonul il schimb cam la 2 sapt, nu ma deranjeaza un debit mai scazut pt ca eheimul compenseaza excelent. Defapt eheimul ar putea face fata singur fara probleme.
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Banuiesc ca stii partea cu bacteriile care in absenta oxigenului schimba pe chimiosinteza si baga in apa un pic de otrava.

Debitul incet, combinat cu mediul predispus la colmatare sunt o reteta numai buna pentru un dezastru, e nevoie doar de o pana de curent.

Tu stii mai bine, eu n-am avut pana acum o canistra plina doar cu perlon, nu a fost nevoie
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Incerca sa vezi si parerea celor cu foarte multa experienta in asa ceva, sunt destule topicuri mai vechi, foloseste cu incredere functia search. Cu toate ca ma repet, cam toti au cazut de acord ca aceste canistre nu sunt utile la filtrarea mecanica. Cat despre canistra plina cu perlon....primul strat va opri mizeria, restul este nefolositor. Eu as schimba cu primul sertar inele ceramice pentru filtarea mecanica, restul pentru biologica. La sorb poti folosi daca vrei niste perlon, care il schimbi saptamanal sau il speli, la alegere.
[ICQ]
NightOwner
Membru de baza

IP:

Problema este ca am asa:

1. canistra eheim 2180 prof3 thermo 1700l/h , cu un volum de 25L. In sertarul de jos are inele ceramice Eheim Mech , urmatorul sertar Eheim substrat pro biomedium, urmatorul plin cu eheim biomech, apoi vine un pad din perlon si ultimul sertar cu buretii standard ai filtrului.

2. canistra jbl e1501 , nu am neaparata nevoie de el pt ca eheimul este suficient la 650 L dar vreau sa faca doar filtrare mecanica si sa-mi asigure o apa cristal fara particule in suspensie. In sertarul de jos are inelele ceramice standard cu care vine filtrul, in urmatoarele sertare doar perlon si in ultimul sertar buretii standard cu care a venit filtrul. Tot de acest filtru mai am conectat un Sera flore CO2 active reactor 500.

cum pot sa configurez filtrele astea 2 astfel incat sa-mi asigure o filtrare biologica si mecanica optima !?
Voi cum le-ati configura ?
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

O apa cristal se optine cu canistrele pline de material filtrant biologic, eventual poti pune burete la sorbul filtrelor atat.
Cel mai bun material biologic este ADA Bio Rio

This message was edited 2 times. Last update was at 22/11/2012 19:38:42

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
NightOwner
Membru de baza

IP:

Antoniot wrote:O apa cristal se optine cu canistrele pline de material filtrant biologic, eventual poti pune burete la sorbul filtrelor atat.
Cel mai bun material biologic este ADA Bio Rio

ai avut dreptate, am inlocuit tot perlonul cu eheim substrat pro (BioRio e aberant de scump) si am o apa superba acum.
Multumesc.

Forum Index » Despre noi
Go to: