[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: naitsirc
Forum Index » Profile for naitsirc » Messages posted by naitsirc
Pentru cei doi amici de mai sus: Dati-mi voie sa nu cobor mai jos alaturi de voi, caci cu siguranta ma intreceti in diletantism, infatuare si lipsa crasa de cultura a dialogului.
Punct.
Pentru popescu.cristian10 si Alexandru25: eu stiam ca pe acest forum se promoveaza profesionalismul si excelenta in detrimentul carpacelii. Probabil nu stiu eu bine si s-au schimbat regulile.

Pentru barbar: Sfatul meu ultim e sa te informezi despre fiecare specie (e plin internetul de informatii) si sa decizi ce e mai bine pentru pestii tai, ca sa te bucuri cat mai mult de ei.
popescu.cristian10 wrote:sal,eu zic ca nu ai chiar asa multi pesti,daca faci rost de un filtru mai performant si faci schimburi mai dese de apa si verifici apa mai des eu zic ca e ok,sa ai grija de apa sa fie curata.filtru e baza,eu iti recomand de la fluval,eu sunt foarte multumit.bafta si ape lipezi.

Poti sa imi spui si mie pe ce calcule te bazezi cand spui ca nu sunt chiar asa de multi? Dupa ce criteriu nu sunt chiar asa de multi?
Cand ai un acvariu de 100 litri in care tii pesti care necesita 150 litri, as zice si eu ca nu sunt chiar asa de multi... Dar cand ai in el pesti care necesita 350-380 litri (la un calcul aprox.), tie ti se par ca nu sunt chiar asa de multi??? Pentru aceste afirmatii exagerate ai nevoie de argumente ca sa fi credibil, amice.
La ce densitate de populatie ai acolo cred ca ar trebui sa schimbi 25% cam la 3-4 zile pana cand ii mai raresti... asta ca sa nu intervina decese sau imbolnaviri.
Pe langa necesarul de apa pentru fiecare peste, mai trebuie sa tii cont si de particularitatile fiecarei specii in parte. Cateva exemple:
- neonii sunt pesti de grup si e recomandat sa fie minim 10 impreuna
- pentru xipho si molly e recomandat sa ai 1 mascul la 3 femele
- corry sunt pesti de grup si e recomandat sa tii minim 5.
- Betta mascul nu se tine impreuna cu femela decat atunci cand masculul face cuib pentru depunere si cand femela e pregatita pentru imperechere. Dupa depunere se despart imediat din nou, masculul avand grija singur de cuib. Altfel risti ca masculul sa iti omoare femela.
- etc.

Deci deciziile sa le iei si tinand cont de aceste aspecte. Adica e mai bine sa donezi anumite specii cu totul, decat sa le injumatatesti pe toate
Iuhuuu... ce de pesti in numai 100 de litri de apa... prea multi
Masculul Betta nu se tine impreuna cu femelele, ci intr-un acvariu separat.
Cred ca un prim pas ar fi sa te uiti pe aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page sa faci niste calcule si sa alegi cu ce pesti ramai si de care incerci sa scapi prin vanzari/donatii.
Ar mai trebui sa ne spui de cand ai acvariul, cat de des si cata apa schimbi, cum si cata mancare dai la pesti... ca sa incercam sa prevenim unele "accidente".

In rest... bine ai venit!
Si, ape limpezi!
Primul post trebuia sa fie in sectiunea "Despre noi".
Daca te referi la Betta, ar trebui sa ne spui daca e mascul sau femela. Femela nu e asa de agresiva cu ceilalti pesti ca si masculul.
Daca e mascul, poate fi tinut impreuna cu anumiti pesti in anumite conditii.
Da-ne cateva detalii despre acvariul tau la sectiunea "Despre noi" si o sa ne dam cu parerea daca o sa poti sa tii in el un Betta cu alti pesti sau nu.
Foarte frumos.
Nu prea am vazut Spade Tail pana acum asa frumos. Doar ceva pe un albastru spalacit. (Ma refer la petshop-uri din Romania, nu la ce este pe internet)
viulian wrote:Va trebui sa iti comanzi si rezerva aceea de la JBL pentru indicator.

Da, am comandat si rezerva si am mai luat si niste easy carbo ca sa mi se merite transportul... Ca nici easy carbo nu gasesc in Oradea smilie
Vezi aici http://www.nevertebrate.ro/Chiller-Resun-CL-600 daca iti convine pretul
In industria alimentara (am lucrat 8 ani aici si stiu ce vorbesc) sunt solutii acide care se folosesc pentru desfundat tevile. Dupa o baie acida urmeaza una bazica, apoi una cu ph neutru si apoi apa. Dar astea se folosesc la tevi de inox. Nu sunt sigur ca tevile de plastic ar rezista la baia acida... Dar se poate incerca
Mie mi-a placut chimia intotdeauna si mi-ar place sa ma joc sa imi fac eu o solutie de kh-4 dar acest indicator permanent de CO2 l-am cumparat in special pentru sotia mea, care nu iubeste deloc chimia... Dar atunci cand sunt plecat pentru o perioada mai lunga sa poata distinge niste culori si sa decupleze aditia de gaz cand e prea mult, ca sa nu patesc ca si acum o saptamana. Deci imi trebuie ceva KISS (Keep It Simple & Stupid)
Astept sa imi vina produsul si sa vad ce va scrie in instructiunile lui, si voi respecta atunci ce scrie acolo.
viulian wrote:Aici e manualul: http://www.jbl.de/en/download/7596/Gebrauchsanleitungen/JBL_Test-Set_CO2-ph-Permanent.pdf

Spun intr-adevar (pe la pagina 12) ca trebuie 1.5ml de apa de acvariu si de la 2 la 4 picaturi din solutia lor magica: "Remove the transparent lid from the bottom part and, using the syringe provided, fill with 1.5ml of aquarium water."

Recomandarea mea e sa faci ce zic ei. Dragos (kirucd) are dreptate cand spune ca nu trebuie apa de acvariu in momentul in care folosesti ca 'reagent' solutia de la un test simplu de PH. Atunci e important sa ai o apa cu caracteristici cunoscute ca sa poti sa interpretezi culorile de la PH si sa deduci concentratia de CO2.
Insa solutia celor de la JBL e posibil sa fie o variatie a asa ceva (cu toate ca se lauda ca masoara in acelasi timp si CO2 si PH). Totusi pentru inceput as merge pe recomandarea lor (eu am un alt fel de indicator de la o alta firma, mai mic, si trebuie vreo 10 picaturi din solutia de la ei si atat, fara apa de acvariu - asa ca nu pun apa de acvariu).

Va trebui sa iti comanzi si rezerva aceea de la JBL pentru indicator.

Inteleg Iulian logica ta, dar citeste si aici ce zic Val si Porcu: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/8130.page
Inteleg si logica lor.
Ceea ce nu stiu daca de acum 3 ani s-a mai schimbat ceva in acest test de la JBL si nu mai trebuie apa deloc? Sau tot trebuie apa, si atunci as merge pe logica de aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/8130.page
http://www.nevertebrate.ro/Test-set-permanent-CO2-JBL
Mi-am comandat testul permanent de la JBL si pe marti cred ca o sa imi ajunga coletul. Pe site-ul de unde am comandat spune sa folosesc apa din acvariu... pe forum am gasit altii care recomanda sa se foloseasca solutia nediluata (kirucd)... altii in ceva postari mai vechi recomanda apa distilata cu adaos de carbonati pentru un kh de 4 (Val)... Eu cu cine sa votez?
Test de CO2 aveau... Din asta punctual nu permanent. O sa caut pe net sa vad cum ies mai ieftin.
Este Zoomania, acum vin de acolo, si nu au indicator permanent de CO2 si nici pe comanda nu au sa imi aduca. Am fost si la Animax, aceasi poveste.
http://www.fishvet.com/potassium_test_kit.htm daca vrei sa ti-l aduci din SUA
Da, la un indicator de CO2 m-am gandit si eu sa iau in weekend. Sper sa gasesc asa ceva prin Oradea, ca daca il iau e pe net, la cei 35 lei mai adaug inca 20-25 curier si ramburs. Multumesc pentru link.
Porcu wrote:Acum e momentu' sa te corup spre o butelie cu un regulator de presiune ca lumea .

Daca stii si ceva fonduri nerambursabile disponibile pentru asa ceva... altfel...
hmm... si eu am facut niste greseli la inceput si ca sa le remediez ar trebui sa refac totul, dar nu am chef sa tulbur acvariul. Ma chinui asa cat o sa traisca Imparatul meu si cand o sa moara o sa fac un nou setup. Ma gandesc la un acvariu ceva mai mare pentru pesti si nano-ul asta sa il tin doar pentru plante si eventual creveti.

Forum Index » Profile for naitsirc » Messages posted by naitsirc
Go to: