| Message |
|
|
Se pare ca rescape-ul le-a priit si crevetilor. "Doamna" este gestanta.

|
 |
|
|
|
OK. Ma apuc eu de el.
|
 |
|
|
|
Indica unul care nu e tradus si ma apuc eu.
|
 |
|
|
Eu am terminat si asta si l-am trimis: http://www.aquajournal.net/room/water.html [Considering water]
Practic sunt gata toate cele pe care am promis ca le traduc.
Daca mai e ceva rog sa-mi spuneti.
|
 |
|
|
|
Eu am terminat tot ce aveam de tradus.
Mai am de coresctat ultimul interviu si-l trimit lui Mosu.
Sper sa reusesc pana la 14:00.
|
 |
|
|
Sandu wrote:@cibserg: pozele pe care le pui la aceasta rubrica pentru a nu fi copiate de "diversi oameni de bine" pot fi inscriptionate cu numele autorului...de aia a aparut si poza mea asa. Sunt mandru de ea  si nu vreau sa apara peste ceva vreme pe diverse forumuri, lucru care mi s-a mai intamplat.
Dar pentru indexul de plante eu am trimis aceiasi poza fara numele meu pe ea urmand ca sa fie "rebranduita" cu numele forumului.
Este daca vrei...un act de donatie benvol fata de acest index la care consimt. Pozele cand vor aparea pe Index vor avea insemnul acvariu.ro spre a nu putea fi intrebuintate fara acordul forumului.
Acum ca sa intelegeti toti cum e treaba. Cred ca am peste 30 de poze trimise deja, Porcu la fel...si vor mai veni, firesc ,nu le-am mai prezentat si aici, le-am expediat spre adresa convenita. Daca noi am renuntat spre binele intregii comunitati acvaristice din Romania la drepturile de autor cred ca pot face si altii la fel.
Pe de alta parte nu este nimeni silit sa o faca.
Consider insa ca daca un om a intrat de cateva ori pe forumul asta si a citit, a scris, a invatat ceva de aici...ar putea sa-si aduca la randu-i contributia la ridicarea nivelului calitatii informatiei. Nu cred ca se cere mult...nu? Ganditi-va ce ati primit in schimb de aici, cata informatie, cate sfaturi...toate din pasiune si atat.
Inteleg ca anumite poze chiar vor fi premiate de catre George...firesc ale mele de exemplu nu intra in concurs. Singura mea bucurie ar fi ca sa facem o treaba de calitate. De asta am si lansat acest proiect si in ciuda timpului limitat m-am implicat. Daca eu am facut asta spre putere a exemplului...cred ca puteti si voi.
Sper sa fiu bine inteles de ce facem asta. Dar maine un posibil donor de poza poa` sa se supere si sa pretinda ca vrea sa-si ia jucaria inapoi pentru ca este inscriptionata cu numele lui. S-a mai intamplat si gluma asta...din pacate chiar cu articole. Acuma nu o sa stric eu un INDEX...pentru ca unuia nu o sa-i mai placa de fatza forumului... Deci ursuletz de catifea...ce se da nu se mai ia
Va multumim si va astept in continuare cu pooze pe cei ce doresc sa contribuie.
Multumesc pentru clarificare Sandu.
Ce se intampla atunci cu pozele care au mai aparut si inainte de aceasta actiune, pe acest forum sau pe altele?
Nu vor mai aparea in INDEX?
Este si cazul unor poze trimise deja la adresa de email si a altora pe care le pregatisem pentru a le trimite.
Cat despre Anubiasul de mai sus...inteleg de ce nu se mai produce
|
 |
|
|
Daca la celelalte jurnale nu prea mai postez...nu inseamna ca m-am oprit aici.
Acesta este noul proiect la care lucrez. Am reusit sa fac suportul, acvariul (din sticla ultraclara) si acum lucrez la capacul din komatex.
Cum spune si titlul, bazinul are 70x45x45cm.
Filtrul e un JBL E900 ce va primi si accesorii de sticla peste vreo 3 saptamani.
Inca nu stiu cum va arata in interior. Am cateva buturugi, crengi, roci dar nu m-am hotarat pe care le voi folosi si ce stil voi aborda.
Cert este ca astept cu nerabdare sa apara produsele ADA la REEF.
Pana atunci va prezint o poza cu acvariul si locul in care va sta. Prezentarea o face fiica-mea de 2 ani si 10 luni.
|
 |
|
|
Sandu wrote:
Aceste poze ce sunt incluse in INDEX vor avea inscriptionat ulterior insemnul acvariu.ro
Pozele ce au watermark individual nu sunt incluse decat daca exista acordul propietarului spre a se sterge watermark-ul, acestea devenind proprietatea definitiva acvariu.ro.
Si eu am trimis doua emailuri. Sper ca au ajuns.
Urmeaza sa mai trimit diseara sau maine dimineata.
Se poatea sa apara, discret, si numele autorului pe fotografiile publicate in indexul de plante?
Ca aici de exemplu:
|
 |
|
|
Val wrote:
...Propun urmatorul lucru: cineva dintre voi, cei care stiti cu ce se mananca acvaristica, dar nu participati la traducere, sa treceti prin articolele de pe site-ul in romaneste, si sa semnalati greseli pe care sunt sigur ca le veti gasi, pentru ca cei care traduc, de la un nivel incolo, nu isi vor mai observa propriile greseli in veci.
Ideea e foarte buna. Eu voi citi oricum tot site-ul dupa ce termin traducerea la ultimul articol. Voi urmari si eventualele greseli de scriere sau "acvaristica".
|
 |
|
|
|
Interviul despre apa de la Amano's Room e aproape gata. Il finalizez diseara cand ajung acasa.
Vezi ca in primul post sunt doua linkuri la cele rezervate de mine. De fapt e unul si acelasi interviu.
|
 |
|
|
Atunci ma apuc eu de cel despre apa. http://www.aquajournal.net/room/water.html [Considering water]
|
 |
|
|
Am terminat si http://www.aquajournal.net/room/qanda.html.
Daca articolul de care vorbeam mai sus e tradus de altcineva atunci sunt dispus sa mai ajut pe cei care nu au terminat ce au rezervat.
|
 |
|
|
|
Arata mult mai bine cu pietrele astea.
Totusi in partea dreapta ceva ma nemultumeste in privinta plantelor. Poate ar fi mai bine sa nu fie la fel de inalte in tot backgroundul. Sau sa folosesti ceva care sa faca trecerea de la Acicularis la H.C. din spate spre fata.
|
 |
|
|
Excelent. Aveam nevoie de asa ceva si nu numaidecat pentru promovarea curentului Nature Aquarium in Romania. Situl contine multe informatii pretioase pentru acaristi.
Acum vor fi disponibile si in limba romana pentru cei care se descurca mai greu cu engleza.
Vad ca Mosu mai are putin si termina. A fost rapid si el.
Eu mai am de tradus o bucatica si termin si http://www.aquajournal.net/room/qanda.html [Q&A] .
Daca a tradus cineva asta:
http://www.aquajournal.net/room/index.html (AMANO's ROOM)
care e acelasi lucru cu asta:
http://www.aquajournal.net/room/water.html [Considering water]
si care are link si undeva in meniul Nature aquarium/Water.
Va rog sa-mi spuneti ca sa nu-l mai traduc.
Mosu zice ca ar fi tradus Doly dar nu vad articolul decat in limba engleza.
So. What's next ? 
|
 |
|
|
gengiskhan wrote:Eh, nu, solutii sunt. Dar nu vreau sa ma arunc intr-o discutie despre "de ce sa facem sau sa nu facem posteditare". 
Aici ai dreptate. Dar nu stiu de ce, post editarea nu prea mi s-a lipit de mana si tot uit de ea, fara intentie. Desi sunt perfect de acord ca uneori este necesara.
Uite, pe asta am editat-o putin.

|
 |
|
|
|
Este functionala adresa articole [@] aquajournal [.] ro ?
Putem trimite materialele traduse?
|
 |
|
|
|
Da, este roca vulcanica.
Ai dreptate in privinta pantei. Voi corecta in timp unele neajunsuri. Nu a fost nimic planificat cu acest scape montan. A fost ceva absolut spontan.
|
 |
|
|
@gengiskhan - daca in privinta incadrarii se poate rezolva cu ceva mai multa rabdare - sa stii ca sunt foarte activi tigrisorii - in privinta sharpului si a contrastului e mai dificil. Aici ma limiteaza camera foto. Sa nu uitam de senzorul de numai 6Mpix.
Azi am mai stat la panda:
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|