| Message |
|
|
Problema e ca nu prea sunt alge pe acolo. La mine s-a depus mazga aia maronie chiar daca furtunele au stat pe intuneric in permanenta (dulapul de sub acvariu). Deci cred ca e tot una daca le inlocuiesti cu ceva furtune opace.
Cat despre metodele descrise mai sus, nu le-am incercat, probabil ca functioneaza. Peria stiu sigur ca functioneaza de minune si pentru 19 lei.... 
|
 |
|
|
Inainte de problema cu plantele eu vad o alta problema mult mai importanta de care ar trebui sa te ocupi, daca zici ca vrei sa iti ingrijesti acvariul asa cum trebuie: combinatia carasi - neoni nu o vad bine deloc... Sunt pesti cu cerinte total diferite si total incompatibili... Asa ca in primul rand trebuie sa faci o alegere: ramane carasul singur in acvariu, sau cei 4 neoni la care mai adaugi vreo 3-4.
Ca o masura de siguranta poate nu ar strica sa citesti despre ciclul azotului si sa cauti pe forum tabelele cu compatibilitatea dintre speciile de pesti si numarul pestilor in raport cu volumul acvariului. Daca le-ai citit deja si le-ai bagat la cap, inseamna ca esti pe drumul cel bun. 
|
 |
|
|
|
Eu stiam ca se tine cateva saptamani in apa, timp in care apa se schimba regulat, pentru a afecta cat mai putin chimia apei cand va fi introdus in bazin. Oricum, acest tip de decor, din cate am citit se preteaza doar pentru acvariile cu ciclide.
|
 |
|
|
Pestii par a fi sanatosi, cu exceptia black tetra care are inotatoarele cam zdrentuite.
Filmul pare a se derula la viteza mai mare decat normalul. Asa ai vrut tu? 
|
 |
|
|
Eu as pune polistiren sub acvariu. Cu putina imaginatie il maschezi pe margini cu ceva de culoare negru, cum e acvariul si nu va mai fi asa vizibil. Folia mi se pare prea subtire. Parerea mea. 
|
 |
|
|
Cip20 wrote:Itit recomand un filtru "hand-on" sau unul intern. Cele "hand-on" mie mi-au placut in mod deosibit ca nu ocupa loc in acvariu.....
Filtrul cu pricina se numeste "hang on" nu "hand on". 
|
 |
|
|
Betta.X wrote:...becuri economice Genie ESaver 18W/827.Flux luminos (lm) 1100,Culoare lumina Alb cald,Temperatura de culoare (K) 2700,Indice de redare a culorilor 82....
Asta ma face sa cred ca ar avea un IRC de 82, sau intre 80 si 90, daca becurile au acele valori inscriptionate pe ele.
|
 |
|
|
Am comandat-o de pe net. Impreuna cu alte chestii de care mai aveam nevoie si nu am gasit la mine in oras. 
|
 |
|
|
Eu mi-am luat o chestie din asta si sunt tare multumit de ea. Tot un Tetra Ex 700 am si eu si cu un pic de grija am reusit sa bag peria chiar si in coturile de la tevile de tur si retur. 
|
 |
|
|
Eu tot nu am dedus din cele scrise mai sus la ce dimensiune ajung la maturitate. Din umila mea experienta am invatat ca oricat de pasnic ar fi pestele si de "prietenos"  , el considera drept mancare cam orice alta vietate care i-ar incapea in gura si nu reuseste sa se ascunda la timp. Asta nu e o regula, dar din ce specii am mai avut eu in trecut, cam toate aveau comportamentul asta. Asa ca daca acei pesti de care zici tu ajung la o dimensiune considerabila, adio neoni.
Acuma in alta ordine de idei:
Betta.X wrote:The Bitterling seem (in traducere = par)very happy at 25 or even 27°C in this tank...
.....and is happy in tanks up to around 20°C, or even higher, provided the tank is well aerated, as, being a cold water fish, it is used to water with a good oxygen content.....
Din cele citite mi se pare a fi peste de apa rece, ceea ce inseamna ca e incompatibil cu celelalte specii tropicale din acvariul tau. Faptul ca "par a se simti bine" sau "supravietuiesc la temperaturi de pana la 27 grade" nu inseamna ca se simt in largul lor, fara sa fie stresati s.a.m.d. Ca o aluzie: nici tu nu o sa mori daca te duci undeva in Africa unde sunt temperaturi de 50 grade sau peste, dar nici bine nu o sa iti fie nu?
Asa ca parerea mea, asa cum a zis si Dolly elibereaza-i in mediul lor natural, du-te la un petshop si alege o specie compatibila cu volumul, conditiile si locatarii pe care deja ii ai in acvariul tau. 
|
 |
|
|
Antoniot wrote:Ai grija la siliconul ceresit glass, se usuca destul de greu, sa il lasi peste 48 de ore la uscat.
L am folosit si eu nu mi a placut prea mult.Nu are aderenta foarte buna, se dezlipeste destul de usor.Pe site scrie ca se foloseste la acvarii pana la 300 litri, cred ca adevarul este undeva pana la 150 litri maxim.
Eu am folosit silicon negru de la Ceresit (pentru acvarii) si pot sa spun ca am lasat acvariul la uscat cam 2 saptamani (pentru siguranta) pana l-am umplut. Cat despre aderenta... nu stiu ce sa zic dar mie mi s-a parut OK. A aderat pe sticla (curatata bine inainte si degresata) foarte bine si dupa uscare devine un chin sa il iei jos. Am dezlipit o itaritoare lipita aiurea si m-am chinuit o bucata de vreme pana am reusit. Nici vorba sa se dezlipeasca usor...
Cat despre faza cu 150 litri maximum... iar am dubii. Acvariul care l-am lipit si care nu are nici o problema la lipituri de 6 luni are 250 litri.
|
 |
|
|
ReBella wrote:...Este indicele de redare al culorii...
Prima cifra reprezinta indicele de redare a culorii. A doua si a treia cifra reprezinta temperatura de culoare a tubului respectiv.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Sesmar wrote:Ar fi bine sa specifici si ce fel de material este pentru ca pe mine primul gand m-a dus la ceva antiderapant pentru masina
Idem.  Mai ales ca acu' de vre-o luna am patit-o cu masina.... 
|
 |
|
|
dzsenci wrote:daca pui silicon la fire nu are nimic
Esti sigur de asta?
Hai sa iti explic un pic cum sta treaba: starterul ala electronic, balastul inductiv, ca si toate aparatajele electrice (disjunctori, relee, etc...) sunt foarte slab protejate contra factorilor externi. De aia am intrebat mai sus ce grad de protectie are? Era o intrebare retorica.
Protectia i-o da dulapul, suportul sau cofretul in care il montezi. Astea se aleg in functie de locul amplasarii (interior, exterior, mediu umed, mediu cu praf, mediu cu vapori de benzina, etc...). Daca tu il montezi fara nici un fel de suport in capacul acvariului unde ai un grad relativ mare de umiditate spune-mi ce protectie o sa aiba? Zero.... Faza cu siliconul nu ajuta la mare lucru.
Asa ca cel mai bine e afara din capac, ferit de surse de caldura, umiditate excesiva si pe cat posibil de praf. 
|
 |
|
|
|
Sistarterul electronic ramane in capac? De curios... ce grad de protectie are?
|
 |
|
|
Eu as pune 2 tuburi de 18 watti (un Osram Fluora si un Philips TLD 830, 865 sau 965 sau echivalentul de la Osram)cu posibilitate sa le aprind separat. Mai in colo l-as pune si pe al treilea.  Da' numai dupa ce capeti un pic de experienta. 
|
 |
|
|
eugen.popp wrote:Au fost toate intrebari, pentru ca nu mai era clar cu cine vorbeam....
E aceeasi persoana, doar ca si-a schimbat userul. Nu gasesc nimic de neinteles in chestia asta. La fel cum a zis Andras, Dolly, fiind moderator isi poate schimba userul singur. Si tu poti daca contactezi un moderator.
Ai inteles acuma? 
|
 |
|
|
Buna Dani. Nu numai ca vor un acvariu mai mare, dar sunt si specii incompatibile acolo. Oricum eu zic sa rezolvi repede problema scalarilor in 30 litri de apa.... 
|
 |
|
|
Betta.X wrote:Vulcan e la 10km am auzit ca e un petshop cu o gramada de pesti/plante dar imi este teama ca imi mor pana acasa.
Nu mor, daca ii transporti cum trebuie (adica nu 20 de pesti intr-o punguta cu 0,5 litri de apa). Ca sa iti dau un exemplu eu am cumparat 10 rasbora si i-am zis habarnistei... pardon... vanzatoarei  sa ii puna 5 intr-o punga, 5 in alta, sa aiba cam 1 litru si ceva de apa fiecare punga si sa o umfle cu aer inainte sa o inchida. A facut intocmai si i-am adus fara probleme 165 km (din Oradea) si in vreo 4 ore din cauza ninsorii. Am pus pungile intr-o cutie de carton, jos la picioare, in dreapta, am setat clima la 24 grade  si totul a fost ok.
|
 |
|
|