[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Bayek
Forum Index » Profile for Bayek » Messages posted by Bayek

Supranumit mercedesul filtrelor.

Scrie mai bine fara diacritice, ca e obositor de citit, imi amintesc de subtitrarile la filmele piratate din tineretea mea
Misto asezarea pietrelor, duce spre Japonia. Sper sa rezisti sa le lasi goale, minimalist. Ca eu le-as umple de Bucephalandra Micrantha Needle Leaf
Coralis, strada Brasov.
Aduncus, ok, pai poate corecteaza adminii titlul ca sa poata fi gugalit usor.
Ce este aunducus?
Nu te mai lua dupa toate grozaviile, mai bine te bucuri de acvariu. Eu am acvariu curbat de 3 ani, n-are nimic. Toate grozaviile si nenorocirile nu sunt decat exceptii, regula e sa nu se crape si sa nu cedeze. Statistic vorbind.
Lasa-le ca le mananca ei sau melcii. Sunt sursa de calciu. Se scot doar in cazuri exceptionale, de exemplu daca crevetii se pricopsesc cu vorticella (un soi de ciuperca), aceasta poate sa cada odata cu exoscheletul, caz in care exodracia se scoate din acvariu. Altfel nu, lasa-l ca nu putrezeste.
Simpatici tare, au si personalitate.
https://www.mkd-medicale.ro/pensa-potts-smith.html

Eu tot nu inteleg de ce foarfecele si pensetele de acvariu sunt atat de scumpe in comparatie cu instrumentele chirurgicale, care sunt fabricate din super aliaje. Oare e pe principiul lasa ca platesc fraierii ca sunt impatimiti?
1. Fara bucephalandre viata e trist.
2. hydrocortile leucocephala si hygrophila polysperma rosanervig (e mai frumoasa varianta asta), care sunt bureti de nutrienti din coloana de apa, cresc repede; deci trebuie sa le dai papa.
3. orice crypto (dar deja ai) ca sa suga din substrat; au radacini bogate.
Baga foarfecele in gazon, e prea mare. Nu trebuie sa cumperi foarfeca din aia de acvariu, obscen de scumpa. Sunt atatea site-uri care vand instrumente medicale, de toate marimile si formele,

De exemplu:
https://www.mkd-medicale.ro/foarfeca-disectie.html
Nu sunt mari deloc. Fara nitrati, plantele mor. Cred ca ai un nivel optim. Bine, nu-l intreba pe Samy, ca el are alte standarde (ce e drept, si alte bazine).

Dar nu folosesti corect testele de apa. Flaconul cu apa chioara se pube pe bulina colorata, iar flaconul cu reactivi (picaturi) pe bulina alba. Si se compara culorile. Tu faci fix invers.
https://www.2hraquarist.com/blogs/freshwater-aquarium-plants-guide/why-are-my-plants-melting-is-plant-melting-in-a-new-tank-normal

Fa si niste teste de apa sa vezi daca ai deficit de azot in special (NO3). Schimb de apa faci regulat?
Mai mare dragul sa stai la birou, foarte fain arata.
Da nu ne lasa, ca sunt foarte frumosi
Cu seringa direct pe ele. Dar sa nu dai direct pe melci si creveti, sunt mai sensibili. Dai unde nu sunt ei.
Am aerisit un pic aici, am taiat mult la bucephalandre si hygrophila si am scos cryptocorynele mari, sa aiba pestii mai mult spatiu. Crevetii aia 6 bagati aici de nevoie, in timpul ciclarii acvariului lor, s-au adaptat bine. Aici ii las, nu-i duc inapoi, chiar le duc un mascul, ca vad ca au supravietuit numai femele. Am avut ceva emotii cu molly, dar vad ca nu se dau la ei.

image
Pregatit sa vina crevetii, face 4 saptamani in weekend. Eu zic ca testele de apa arata ca ar fi ciclat, inainte de schimbul de apa:
pH 6,7
Kh 0
Gh 6
NO2 0
NO3 4
PO4 0
TDS 127

Oare as putea sa ma arunc la CRS sau sa raman pe red cherry sakura?

image
Foarte frumos acvariul asta, ai facut treaba buna.

Eu as baga si niste carbon lichid direct pe alge, cate o zona in fiecare zi, cu doza recomandata de producator. Si cu filtrul oprit 5 min.

Nu mai stiu daca ai creveti sau nu, ar fi bine sa nu fie prin preajma.

Dar o sa dispara si mecanic si chimic dupa ce se mai stabilizeaza treaba.
S-au dat, topic inchis.

Forum Index » Profile for Bayek » Messages posted by Bayek
Go to: