[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Bayek
Forum Index » Profile for Bayek » Messages posted by Bayek
Sau, daca stiu colegii un filtru extern care sa nu agite apa ca in masina de spalat rufe, dat fiind volumul acvariului, atunci e super ok. M-ar interesa si pe mine, pentru bazinul de 35 litri.
Mie personal mi se pare ca acvariul e prea mic pentru un filtru extern. Daca nu poti sa bagi filtru cascada, incearca un filtru intern bun, in care sa intre material filtrant mai mult.

Magazinul Coralis e in zona ta si au preturi bune la Eheim. Eu un filtru Eheim as baga acolo.

Melcul nu este intrus, aia este casa lui. E physa marmorata, un melc comunitar foarte interesant si care nu devine invaziv. Pastreaza-l ca aduce noroc.
Numai idei bune aici, asta inseamna comunitate. Ma gandesc ca daca le las la fermentat, cu putin zahar sa ajute, nu iese un distilat bun din ele? Adaug si pufoaica, dar nu mai gasesti din aia naturala, acuma-s din polistiren toate.
Nu sunt suparat, doar ca stiu cati bani am dat pe plante de-a lungul timpului. Si nu-mi place risipa.
Plantele au fost aruncate, vorba lui Cezar. Pacat, era un buchet de cel putin 120 de lei acolo.

Next time…
Donez proserpinaca, hygrophila, hydrocotyle, marsilea hersata. Super sanatoase, scoase din acvariu astazi.

Doar Bucuresti. Nu e vanzare mascata, chiar mi-ar parea rau sa le arunc.

PM pana maine seara, nu o sa reziste mai mult la caserola.
Esti din Bucuresti? Pot sa-ti dau niste plante stem, ca mai tot tund in acvariu. Bucephalandra biblis, hygrophila, proserpinaca, hydrocotyle, astea cresc cel mai repede.

Dar asteapta 2-3 saptamani sa se cicleze acvariul. Ar fi bine sa te gandesti si la un lemn, de mici dimensiuni (10-15 cm la baza acvariului) sa nu agöomerezi. Mopan de preferinta, stau bine plantele epiphite pe el.
O parte din brigada anti-alge, divizia japoneza.

image
Dracovenia asta ce e? Numai din astea n-am avut pana acum. Macar e de pe Terra?

image
Se regleaza cu instalatie de CO2.
Si la mine merg greu staurogynele, numai plante easy nu sunt. Si au tot ce le trebuie, cred ca si daca bag o planta de plastic incep sa-i dea frunze. Dar staurogynele nu, batman batman (scuze la sefu admin, fara intentie).
Scoate plasticele si ceramicele si pune plante naturale (ca ai jbl manado, un sol foarte bun, pacat de el) si lemne mopan sau red moor. Astea au tanin, mai reduc din kh.

Dar ce valori ai la jh, gh, ph, de curiozitate. Sunt niste cryptocoryne carora le place apa dura, trebuie sa te interesezi un pic.

Piatra din stanga e frumoasa, dar nu cumva e calcaroasa? Ar merge un test cu otet.
Stabil aici, tund, replantez, curat filtrul o data la 4 luni, am adaugat 4 creveti amano, algele sunt sub control, mai apar pe la marginile frunzelor dar nu se extind.

image
Pana la urma am ramas la red cherry, macar sa se umple acvariul de creveti. Sunt vreo 3 femele cu oua deja.

image
Mancare mai putina la pesti, o data pe zi cat mananca in 2 minute e suficient.
Lumina mai putina, acvariul e langa geam, nu e o idee prea buna pozitionarea, mai ales ca vine vara.
Algele se pot aduna cu o periuta de dinti, prin rasucire, iar sticla se curata cu un curatator magnetic.
Schimb de apa 30% saptamanal.
Ar merge si carbon lichid dozat vonform etichetei, daca nu aveti co2.
Nici filtrul nu pare grozav, ar trebui filtru extern.
Se vede mana de meserias, no comment, ca pe euronews

Imi place cum se misca pestii, se vede ca le prieste acvariul.
Acvariul asta nu are nici 4 luni, nu e copt inca. Normal ca pot sa apara niste alge, probabil prea multa mancare (o data pe zi e suficient). Nu cred ca filtrarea e problema.
Melcii nu ataca plantele sanatoase, doar vegetatia moarta. Deci gazonul avea o problema deja, era deja mort, altfel nu il atacau melcii.
Salutare,

Foloseste cineva tipul asta de filtru? Pare sa fie mai ok decat doar din burete, mai ales cu matrix in locul bilutelor albe cu care am inteles ca vine la pachet.

image
Classic 250 are un cos de plastic, se scoate foarte usor si se poate spala materialul din el. Cam o data la 4 luni se spala.

Ecco Pro e misto, dar la acvariu de 60 l s-ar putea sa fie debitul cam mare. Iar reglarea debitului din robineti e putin improvizatie.

Forum Index » Profile for Bayek » Messages posted by Bayek
Go to: