| Message |
|
|
|
Pune apa pana la 1 cm de buza acvariului, da-le mai multa apa proaspata. Rezista comoda, da-o-n mama ma-sii ca nu e de carton.
Si ai rabdare sa se cicleze ca lumea mediul. Mai citeste inca o data ghidul ala de pe forum, sigur o sa percepi altfel decat la prima lectura.
|
 |
|
|
|
E un filmulet pe nevertebrate cu filtrul asta, omul de acolo spune ca nu cedeaza garniturile daca le strangi bine. Si mai spune ca el nu baga perlonul ala alb, pentru ca trebuie schimbat des si asta presupune sa tot umbli la capacul filtrului, care are o garnitura si pe care e bine sa nu o tot desfaci. De aia zic, citeste si informeaza-te si singur.
|
 |
|
|
|
Teoretic da, daca se fute izolatia, cel mai bine le scoti din priza cat umbli acolo, ca nu se intampla nimic. E genul de eveniment care se intampla o data in viata, dupa care gata. Mai bine respecti ce scrie pe toate instruc?iunile. Cite?te-le, nu-ti fie lene.
|
 |
|
|
|
In acvaristica mai exista si obsesia asta cu apa crystal clear. Eu nu cred ca in raurile din America de Sud sau Asia, de unde provin majoritatea speciilor de pesti, apa este curata luna. Cel mai important e sa fie in parametri buni. Vizual, pentru ochii nostri, da, conteaza sa fie curata, dar pentru pesti si plante nu cred ca e atat de important.
|
 |
|
|
|
Si inca o chestie, citeste postarile din rubrica Acvariu plantat, mai ales pe cele vechi, cand lumea era mai relaxata. Inveti multe de acolo. Eu sunt incepator si poate nu foarte in masura sa dau sfaturi, dar am reusit sa echilibrez un acvariu mic si foarte low profile. Secretul e plante cat mai multe si schimburi de apa la 4-5 zile, lucruri care costa foarte putin.
|
 |
|
|
|
Poti sa incepi cu Anubias, e o planta frumoasa si rezistenta. O scoti din ghivechi, cureti cat mai bine radacinile de buretelul ala mizerabil si o plantezi. Fie in substrat, dar nu ii ingropi rizomii, fie o legi cu ata de cusut de pietre sau lemne. Scoti piatra, fixezi planta de ea asfel incat radacinile sa fie cat mai rasfirate si o legi nu foarte strans, dar totusi ferm. Sa stea fixata cand o bagi in apa si intervine legea unui grec batran de tot pe numele lui Arhimede. In timp, radacinile se vor fixa pe piatra si se vor alungi pe langa piatra pana in substrat. Ata sa fie cat mai apropiata de culoarea pietrei, normal. Exista si un adeziv special, eu personal nu sunt mare fan asa ceva.
|
 |
|
|
|
Eu am filtrul cel mai prost din lume, in capacul acvariului. Initial a venit doar cu vata in el, am pus eu ulterior siporax mini sub vata. Si i-am astupat gura de aer, ca facea curent prea mare. Am adaugat o pompa de aer in schimb. Pot sa zic ca acvariul e curat, pestii sanatosi, toate testele ies bine. Initial nu era asa, dar siporax mini bagat sub perlon a facut minuni. Am pus o poza cu filtrul meu super high tech.
|
 |
|
|
|
Eu nu inteleg, de ce sa bagi apa oxigenata in acvariu? Ai lipsit de la orele de chimie?
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Anubias e o planta foarte putin pretentioasa. Frunza de deasupra frunzei afectate pare tanara, de ce zici ca nu a dat nici o frunza noua? Mai las-o sa se adapteze mai bine pana da ea de nutrienti si incepe sa faca rizomi de nu stii cum sa scapi de ei. Rizomii trebuie sa nu fie ingropati in substrat, atata tot. In pietris e ok sa-i ingropi, dar nu in substrat.
|
 |
|
|
|
Pai maine e planificat schimb de apa. Ma enervez si ma duc la Giurgiu sa cer la careva 10 l de apa de la robinet.
|
 |
|
|
Si chiar ma pregateam sa bag vreo 10 litri de Evian
|
 |
|
|
|
In cazurile astea, apa plata imbuteliata e ok?
|
 |
|
|
|
Mult succes in ceea ce faci! Foarte faine trailerele, am vazut ca 2021 pare sa fie anul SF, multe filme interesante se anunta. Era si timpul.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Nu te mai alinta atat. Unu la mana, nu mai esti incepator, doi pa mana sunt doar niste procente.
|
 |
|
|
|
Eu am luat iarba asta cu tot cu alge de la Hornbach Balotesti. Am taiat frunzele afectate si nu au aparut altele, dar le tin sub observatie.
|
 |
|
|
|
Vallisneria din ce stiu eu are nevoie de mai putina lumina. Nici la mine nu ii merge prea bine, desi a intins un rizom, sper ca noua generatie sa se adapteze mai bine. Nu pot sa se dezvolte toate la fel, e ca in natura, darwinism.
|
 |
|
|
|
E posibil sa fie de la lemn. L-ai fiert inainte? Din ce stiu, daca e de la lemn o sa treaca.
|
 |
|
|
|
Voi cum gestionati praful la acvariile fara capac? Bucurestiul e mega prafuit, nu ai cum sa scapi de praf in casa. Cum faci sa nu pluteasca in acvariu?
|
 |
|
|