[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Florin82
Forum Index » Profile for Florin82 » Messages posted by Florin82
Daca adaug perlon la filtrul extern se va limpezi apa? Perlonul va fi în primul sertar în filtru.
Eu folosesc ca fertilizanti linia de la Masterline. Mie mi se pare cam mare programul de iluminat.
Va prezint cum arata acvariul meu cum arata dupa 6 luni.
Plante:
Cryptocoryne wendti- a crescut mare si nu stiu cum sa tai din ea
Rotala indica
Alternanthera reineckii Mini
Bacopa australis
Pogostemon Erectus
Micranthemum Monte Carlo - a avut putine alge dar am luat creveti Red Cherry si am scapat de ele
Pesti:
11 neoni+5 neoni negri
3 gurami pitici - nu stiu sigur cum le zice dar cred ca Colisa sota
1 sanitar Hoplo- a crescut mare cred ca am sa-l dau
2 sanitari mici
7 creveti Red Cherry
Filtrul este un JBL E402 umplut cu 2 l de material filtrant. 1l de matrix si 1l de Ada Bio Rio. Folosesc si un prefiltru Eheim. Apa mare cateva mici impuritati totusi. Pentru filtrarea suprafetei folosesc un skimer Eheim. Schimbul de apa il fac de 2 ori pe saptamana. Schimb 10l. Co2 am avut pana acum cateva zile dar s-a consumat butelia. Am butelie de 500g am reincarcat-o dar a bagat multa cantitate si a sarit supapa de siguranta. Mie frica sa o mai reincarc. Cred ca voi una de unica folosinta si gata. Daca aveti sugestii sfaturi le astept cu mare drag. As mai baga cativa pesti dar nu stiu ce sa zic. Ma gandeam la Raspbora.
https://youtu.be/KMM-g1FOT3Y
Eu ti-as recomanda sa cumperi Easy life filter medium si schimburi de apa. Cam 2 schimburi de apa pe saptamana sa zic. Easy life dozezi la fiecare schimb de apa. Cam 10 la de apa sa schimbi. Si neaparat un filtru extern. Cred ca un Eden 501 ar fi bun. Daca poti sa iei un filtru ?i mai scump si mai bine. Eu am un JBL E402 e foarte bun. De asemenea filtrul sa fie dotat cu mult material filtrant. Matrix,siporax etc.
Eu zic ca te complici. Cel mai bine cumperi un prefiltru eheim si gata. Filtrul îl poti umple cu ce material filtrant vrei.
Da poti pune. Dar cel mai bine este sa schimbi filtrele interne cu un filtru extern. Sau macar cu filtru cascada asta daca nu ai capac la acvariu.
Exact mucusul asta mi-a aparut si mie pe anubias cand am startat acvariul. Doar pe anubias a aparut. Din pacate nu a rezistat.
Apa trebuie lasata 24 de ore la declorinat înainte de a schimbata. Eu chiar daca o las la declorinat tot adaug solutie. Temperatura trebuie sa fie la fel cu cea din acvariu. Astea ar fi niste cerinte de baza la schimbul apei.
Da lasa apa asa pana maine. Niciodata sa nu speli materialul filtrant si buretii în apa de robinet. Doar în apa dîn acvariu deci apa care o scoti din acvariu. Plasticul din filtru îl poti spala fara frica în apa de robinet. Aici ma refer la filtru fara materialul filtrant.
Dac? nu ai solutie de declorinat nu schimba apa. Mai rau faci daca bagi apa cu clor.
Daca faci un schimb imediat de apa nu uita sa adaugi si solutie de declorinat. Asta în caz ca nu lasi apa la declorinat.
Mi-a dat cineva sa citesc o carte veche de acvaristica. Este impartita pe categorii. La partea cu temperatura apei se descrie un mod de încalzire al apei din anii 60. Se introducea becul în apa si dupa se baga în priza. Înca nu aparuse incalzitorul cu termostat.
Silviu Man wrote:Apa OI, este cea mai buna solutie dar ... putin cam costisitoare.

Da cred ca ar fi singura solutie. Am mai citit ca ar fi bun si amestecul cu apa distilata.
Se poate scadea duritatea apei? Am facut azi testul si am la apa de retea 14 dh. În acvariu am 16. Cred ca e mai mare din cauza ca am pietre si creste duritatea fata de cea de la retea. Am avut pana acum 5 ramirezi dar nici unul nu a supravietuit.
Problema este ca nu ai început deloc bine. Nu ai fost bine sfatuit de acei acvaristi. Aici pe forum ai destule informatii pe care le poti citi. Toata treaba e sa nu te grabesti. Da mai multe informatii despre ce filtru ai, temperatura, ce pesti ai (pe care nu trebuia sa îi ai inca) etc.
Parca se vede în poza 2 sau 3 pesti. Nu trebuia sa bagi pestii din prima zi de viata a acvariului.
Silviu Man wrote:
payti wrote:Nici o parere despre fertilizare?

Masterline I + II, Tropica specialized, Ferropol, Kalium-Potasium; 1/3 din fiecare, din doza saptaminala recomandata sau recalculat la o aplicatie zilnica.

MasterLine 1 am vazut ca contine cupru. Afecteaza crevetii?
Da am un JBL e402 cu 1l matrix si 1l de ada bio Rio. Deci 2 sertare dîn filtru. Al 3-lea sertar e burete plus ca am un prefiltru eheim în acvariu. Apa are ceva impuritati dar ma gandesc ca poate fi din cauza ca scurma sanitarii pe jos. Apropo femela ramirez a murit. Mai am un mascul. Am început sa fac schimburi de apa de 2 ori pe saptamana. Masculul deocamdata e bine. Ma gandeam ca purigenul ma va ajuta la apa.
As vrea sa iau Seachem purigen. Ajuta mult la filtrarea apei si claritate?
Voi ati auzit de asa ceva? Chestia asta tocmai acum am citit-o pe un site.

Forum Index » Profile for Florin82 » Messages posted by Florin82
Go to: