[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Florin82
Forum Index » Profile for Florin82 » Messages posted by Florin82
Ce acvariu ai? E cumva Nano Cube 60l de la Dennerle? De asta am eu.
Ai putea sa pui si un prefiltru Eheim pe inul din acvariu.
As dori sa schimb neoanele de la lampa si nu stiu ce sa iau. Ce caracteristici sant importante. Acum am lampa AQUA ZONIC 2X24W. Pe neoanele scrie 12000k si sant T5.
Pana acum îmi era frica sa spal în apa de robinet buretele de la prefiltru. Ma gandeam ca se va decicla din cauza apei. În combiblock as pune un strat subtire de perlon si material filtrant.
Pana la urma am pus în combiblock de la filtrul extern perlon. Apa s-a limpezit. Dezavantajul este ca îl schimb la o saptamana si umblu mereu la filtru. Cred ca pana la urma am sa adaug material filtrant dar altceva decat ada. Nu am nimic cu Ada Bio Rio doar ca la mine era ultima parte a filtrarii si acumula mizerie.
Silviu tocmai ma uit peste pozele de la #592 si se vede în a 3-a poza un fel de capac. Parca seamana cu un prefiltru Eheim doar ca pare cam ciudata pozitia în acvariu. Cum ai filtru pus sau ai gasit o alta întrebuintare pentru prefiltru?
Este de la setul tropica 60. Dupa valva vad ca nu este apa.
image
Asta este valva antiretur pe care o am.
image
A si înca ceva. Se merita sa schimb difuzorul de la co2 cu un un reactor?
Puteti sa-mi recomandati o valva antiretur. Am una de la un set co2 de la tropica si apa trece de valva.
Eu am butelie de 500 de grame. Este buna doar ca este ceva mai greu de încarcat. Am gasit un nene care mi-a incarcat-o. Trebuie încarcata cu exact 500 de grame cât scrie pe ea. Cântarita goala fara co2 si plina. A mea goala are 1.360. Deci cu co2 are 1860. Daca se baga mai mult co2 se scoate afara prin robinet si se cantareste iar pana ajunge la greutatea care trebuie. Daca este introdusa o cantitate mai mare de 500 grame va sari supapa de siguranta. Eu sant patit.
Plantele de suprafata îi ajuta sa depuna?
Am gasit acum de dimineata un fel de spuma pe suprafata apei. Apa are nimic nu miroase. Ma gandesc sa nu fie din cauza la gurami. Aveti idee ce poate fi?
Eu cand am startat acvariul am pus 2 fiole. Una în acvariu si alta în filtru extern.
Cred ca din cauza faptului ca ada bio rio e mic ca granulatie toata mizeria ramanea acolo.
Am renuntat la ada bio rio care era pus în sertarul 2 adica în combiblock si am pus perlon. Buretele din prefiltru l-am spalat în apa de la retea. Acum sa vedem daca se elimina impuritatile dîn apa.
Sertarul din mijloc este plin cu Ada Bio Rio. Sa scot putin si sa pun peste ada perlonul? Ce perlon sa aleg?
Prefiltru îl curat o data la saptamâna când fac schimbul de apa. Îl curat în apa pe care o scot din acvariu. Perlonul l-as pune jos de tot sub toate cele 3 sertare.
Pe out înainte de intrarea în rotor am buretele albastru al filtrului. Acolo ma gandeam sa bag perlon.

Forum Index » Profile for Florin82 » Messages posted by Florin82
Go to: