E inutil ceea ce vrei sa faci, adica sa irosesti un intreg filtru extern pentru filtrare mecanica, chestia asta o poti face printr-o pasla sau burete(desi asta face si filtrare biologica) trebuie sa intelegi ca filtrarea mecanica e absolut inutila-e doar pentru aspectul vizual placut adica apa limpede(care nu inseamna si apa buna). Pentru functionarea optima a acvariului ai nevoie (daca vorbim de filtrare ) doar de cea biologica, multumita acesteia supravietuiesc animalutele in acvariu, doar multumita ei ! Poti sa iei in considerare ca la bazine marine nu se foloseste filtrare mecanica- bacteriile fac totul(deci biologic), acuma nu spun ca unii puristi

nu folosesc si acolo bureti, dar nu e nevoie de ei(si daca nu sunt curatati frecvent devin sursa de poluare). Daca tot ai doua externe folosestele pe ambele pentru material biologic de filtrare (filtrarea bio nu e niciodata prea multa), pune pe inn-ul fiecaruia cate un burete(asa ai si filtrare mecanica) si buretii aceia iti protejeaza si interiorul filtrului de incarcare cu mizerie-asa trebuie desfacut mai rar, am avut filtru ce nu l-am desfacut timp de doi ani si cand l-am desfacut era putina mizerie in el iar bazinul era cu discusi si astia mai primeau si mixtura care murdareste bine apa