[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sfaturi  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
siQ
Junior member
[Avatar]

IP:

Din nou eu. As avea nevoie de niste sfaturi. Am facut o comanda acum de un acvariu 80X40X40, cu tot cu capac. Cum nu sunt expert, stiu notiunile de baza si am doar un acvariu mic..scz.. nu acvariu un "bidon" de sticla de vreo 20 de L, as avea nevoie de anumite sfaturi. Ce filtru mi-ati recomanda, ce substrat, ce pietris, ce plante..si daca am nevoie de CO2...la dimensiunile astea, ce lumina, etc.As dori pentru inceput sa am doar vivipari...vreo 20 maxim si cativa sanitari (mi-ar place mult Cichlidae Africane dar mi teama sa nu le fac mai mult rau decat bine), dar daca aveti alte idei as fi recunoscator.

Saluta orice batran care trece pe strada - nu poti sa stii care din ei ti-ar putea fi tata!
APE LIMPEZI !!!
[Yahoo!]
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu cred ca ar trebui sa incepi cu articolele introductive. Mura-n gura fara ceva specific nu exista.

Ori te intereseaza destul cat sa-ti raspunzi singur la chestiile de baza ori exista destule poze si clipuri la care te poti uita fara sa-ti bati capul cu toate chestiile asta de care intrebi.
siQ
Junior member
[Avatar]

IP:

ai dreptate dar vezi is o gramada de poza si clipuri si raspunsuri chiar aici pe forum cu diferite feluri de filtre...voi cei care sunteti veterani deja stiti ce model de filtru de ex se poate folosi si care sunt mai bune..de aia am pus acea intrebare..ca asa citesc pe un blog imi de un filtru eiheim, pe altul de un tetra si tot asa..si ma gandeam ca decat sa imi iau unul din ele sa imi dau seama ca nu e ok si sa aflu dupa o saptamana ca "era mai bun jbl" sau ceva de genul ma puteti ajuta..ca stiti sigur bine ca nu e foarte ieftin acest hobby...

Saluta orice batran care trece pe strada - nu poti sa stii care din ei ti-ar putea fi tata!
APE LIMPEZI !!!
[Yahoo!]
siQ
Junior member
[Avatar]

IP:

cei mai vechi in acvaristica sigur au trecut prin acesti pasi prin care trec si eu ... si ma gandeam ca imi pot da diferite pareri...ce ar fi facut ei daca ar fi stiut ce stiu acum...

APE LIMPEZI !!!
[Yahoo!]
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Ai cautat macar pe forum? Intrebarile tale au fost puse si raspunse de foarte multe ori deja.

Poti incepe de aici

Mai departe cred c-o sa-ti dai seama si singur. Recomandarea universala este studiul propriu. Cand ajungi in punctul in care stii destule poti intreba pentru clarificare.

Vrei cel mai bun, pe-o farfurie, probabil la pat. Sa nu fie nevoie sa te strofoci prea mult.

Imi pare rau ca-ti par sarcastic dar asta-i raspunsul cel mai potrivit la intrebarile tale.

Sigur alti colegi te vor ajuta. Nu dispera, inca
stefanp
Moderator

IP:

Daniel are dreptate. Tu vrei practic sa iti proiectam acvariul si tu sa faci dupa cum iti spunem noi. Pai unde mai e placerea?

Ca idee. Lumina, pentru inceput ia-te dupa regula 1 W/l. Vezi ce volum de apa ai, calculeaza cati wati ai nevoie si implicit cate neoane. Iti recomand neoane T5.

Substrat. Dupa "gust" Alegi o culoare care iti place. Vezi si tu prin jurnalele noastre ce folosim si dupa ce te hotarasti la anumite, poti intreba avantaje si dezavantaje (desi si astea sunt deja scrise). In functie de ce plante vrei sa pui, vei sti daca iti trebuie doar unul inert sau si unul fertilizant.

Plante. Din nou, uita-te prin jurnale, vezi ce plante iti plac. N-avem noi de unde sa stim ce preferinte ai. Pentru inceput, sunt recomandate cele cu crestere rapida si nepretentioase. In functie de ce plante "iti fac cu ochiul" vei sti si daca ai nevoie de o lumina mai puternica/calitativa, daca vei avea nevoie de mai multa fertilizare sau nu.

Filtre. Te-as indruma spre unul extern. Eu am Eheim si JBL. JBL e mai accesibil la pret si face treaba buna. Poti gasi second hand pe forumuri, mai ieftin.

Apuca-te si citeste topicurile sticky de la "Categoria incepatorilor", dupa care poti lua la rand celelalte topicuri din aceeasi categorie. Vei afla enorm de multe informatii. Dupa care poti intreba punctual. Intre timp, poti aruca un ochi si prin alte categorii de pe forum (plante, alge, atelier (aici gasesti niste topicuri legate de filtre)).

Spor la documentare !

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
siQ
Junior member
[Avatar]

IP:

Va multumesc pt raspunsuri,
@daniel12: ms si nu pari sarcastic, am cautat pe forum chiar aia m-a incurcat si chiar imi place sa ma strafoc, de aia am si optat pt un acvariu home made.
@stefanp: ms pt raspuns, am tot cautat de vreo 2 saptamani pe topicuri, nu am vrut sa para intrebarea stupida, sau ca sa imi proiectati acvariul si eu sa fac cum spuneti, am vrut doar niste pareri. Ms inca o data, voi continua documentarea pana vine acvariul si atunci voi intreba punctual. o zi faina la toti

APE LIMPEZI !!!
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: