[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Boala Guppy  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
siQ
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna tuturor. Am o MARE problema. Am un acvariu de aprox 20 L, cu care am tot avut unele probleme...despre care am scris in alte topice, majoritatea rezolvate. Am filtru intern Aqua One (cv chinezarie) scrie pe el ca este pentru acvarii de pana la 30 L cu debit 250L/h, pe care am lasat acel sifon cu 8 capete din care curge usor apa (am ridicat acea bara deasupra apei cu aprox 1 cm), pompa de aer cu 2 bile de bule, si un incalzitor de 50 W; un neon simplu (14W) care nu este pt acvaristica si de 2 zile am cumparat un neon cu lumina albastra mai micut care este pozitionat in spatele acvariului. Ca plante am 1 Cryptocoryne becketii; cateva fire de Vallisneria, si cateva fire de Egeria densa (sper ca sa fi nimerit denumirea plantelor - le-am cautat pe net), oricum voi atasa o imagine cu acvariul. In acvariu am 7 guppy 3 masculi 4 femele, 2 cory si un acistrus (stiu cam multi..defapt FOARTE multi pt un acvariu asa mic mai ales ca o gupita mi-a fatat vreo 20 de puiuti)...dar vreau sa imi achizitionez ft ft curand un acvariu mai mare si sa`l las pe asta ca maternitate. Problema este la o gupita, i`au aparut pe spate ceva pete albe si pe buza (nu cred ca e gris ca e poroasa...un fel de puf). Mentionez ca am cumparat gupita de mila dintr-un pet shop din Iulius Mall din Tm, pentru ca era pe cale sa nasca (chiar o zi dupa mi-a nascut) si cand am intrebat ce fac ei cu puii au spus ca nimic daca traieste vreunu e ok daca nu...asta e . Am cumparat pt acea mica boala Sera Costapur (am citit pe net ca ar fi o solutie buna pt asa ceva); dar dupa 3 zile de folosinta conform indicatiilor de pe ambalaj problema nu a disparut, chiar parca se extind acele "pufosenii". Este indicat sa pun un varf de lingura de sare neiodata?? (am marit temperatura aprox la 26 27 de grade)
[Thumb - WP_000646_mic.jpg]

Saluta orice batran care trece pe strada - nu poti sa stii care din ei ti-ar putea fi tata!
APE LIMPEZI !!!
[Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut. Lasa temperatura normal, nu ai de ce sa cresti temperatura apei. Nu baga sare in acvariu, daca vrei ia un borcan si fa-i tratament separat gupitei. Nu amesteca tratamentele, lasa pauza de o zi macar intre ele, nu fa tratamente in bazinul comunitar, fa separat. Cauta dupa boala finrot, vezi daca este cea care o are pestele tau. Daca aia este, poti incerca mai multe tratamente, depinde de stadiul la care se afla. Poti face bai de scurta durata cu verde de malachit, cu bactopur, jbl ektol fluid, cu sare...etc.Daca ai bagat costapur in acvariul comunitar ar fi bine sa pui niste carbune sa scoti chimicalele din apa. Mai citeste, daca ai nelamuriri nu te sfii sa intrebi.
[ICQ]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: