[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Allen_g30
Forum Index » Profile for Allen_g30 » Messages posted by Allen_g30
Si nutrienti... de astia ai uitat? ...
Tot astfel si in cazul plantelor, e nevoie de aportul tuturor celor 3 factori pentru dezvoltarea lor.

Se pare ca cele mai bune becuri economice (ca spectru, temp. de culoare)sunt Philips. Atentie la improvizatii!!! Pot duce la surprize f. neplacute!

de nutrienti nici nu mai tre spus, ar trebui sa se inteleaga ca in orice acvariu plantat, se folosesc si nutrienti.

cat despre montarea becurilor, daca omul nu se pricepe, mai bine cere ajutorul cuiva care stie ce are de facut, altfel ... intradevar, apar surprize neplacute. eu unul am gasit in piata la obor, minifasunguri de exterior, izolate destul de bine. iar ca becuri, pot spune ca si Philips dar si Osram sunt bune, cele mai bune rezultate le-am obtinut cu cele cu tenta galbuie.
daca nu poti baga inca un tub, incearca sa bagi un bec economic, dar nu Daylight, cu fasung mic. il izolezi cu siliconsi gata. asa cum spunea si Razvan M pt fotosinteza, musai lumina suficienta si CO2.

daca modelul tai de capac este ca asta sigur ai loc si de 2 becuri economice. in acest model de capac am avut puse 2 asemenea becuri.
niciodata alb in partea de sus.poate asa ceva ar mai merge
image
cat despre scos pe imprimanta, hmm, va sfatuiesc sa printati pe hartie blueback sau pe pvc semitransparent, pe un plotter in mod HQ la 600dpi, la orice centru specializat in printuri outdoor.
a fost cumva "cristal" in spatele aparatului? nice shoot's

arata bine bazinul, dar, asa cum zice si Dalles, cred ca ar trebui sa faci o triere prin plante. Mai ales ca sunt unele care vor creste destul de mari. aaa, incearca sa strangi valisneria cat se poate in acelasi loc, se va intinde oricum, dar asa cum ai intins-o ca perdea pe spate, cand va incepe sa faca pui ...
an un blitz de ambient si unul cu montura pe aparat (scuze de reclama).

in general il folosesc pe cel cu montura pe aparat. si ai sa razi, dar pozele cu discusul sunt facute tot cu S2IS.
Camera: Canon - Canon PowerShot S2 IS
Date taken: 2005:11:29 23:36:40
Aperture: f/3.2
Exposure time: 0.200 s (1/5)
da, la toate pozele cu pesti, cum e cea cu scalarul sau cu discus-ul am folosit functia de macreo sau super-macro.
blitz-ul slave de obicei il asez lateral, in unghi la 45 fata de fatza acvariului, dar il mai asez si deasupra apei cateodata dar actionat cu cablu sincron.
am un echinodorus de vreo 2 ani, de la Hans daca nu ma insel, dar nu mai sunt sigur ce fel de echinodorus este.

image

ma poate ajuta cineva la identificare? eu il banuiesc ca e Red Ozelot
metoda garantata 100% cu granulele de mancare.

poze noi pe galerie.
@Dalles, poza e super, chiar imi place asa cum e iar titlul este bine ales.
ca sa scapi de "efectul de oglinda", am mai scris intr-un topic, tre pus un filtru de polarizare pe obiectiv.
@Cristal, ca sa prinzi betanii, daca ai posibilitarea de a seta ap pe manual, cel mai indicat este sa ai timp de expunere mic (gen 1/50 sec), diafragma deschisa (2.2 - 2.8) si blitz-ul activ setat la putere minima.
o sa fac cateva poze la betanii mei si o sa le pun pe galerie.
lumina albastra este de la white balance, setat cusuom pt lumina "rece" de la blitz-ul slave.
gata, pozele sunt puse pe galerie
http://argphoto.blogspot.com/

primele 2 foto.

cred ca au baietii probleme su serverul ca si eu mai patesc asa uneori.
apropos de poze, iata ce se poate face, cand ai timp sa stai si sa prinzi momentul :

foto 1
foto 2

cred ca am stat aproape o ora sa-l prind pe dansul in aceste ipostaze. cand ma vedea ca apropii obiectivul de bazin, se intorcea cu spatele si ma ignora. pana la urma l-am ademenit cu ceva granule de mancare.
tks Koala, daca e o pot aduce duminica la carciuma, sau poate sa vina el sa o vada si daca ii place sa o ia.
vand femela OSCAR, aprox. 25 cm lungime. doritorii PM pt alte detalii.
MARELE ALB wrote:Acvariu' are 100 litri, ai scalarii si discusii acolo de peste 6 luni ....... asta inseamna ca au cel putin 9 luni ....... presupun ca nu i-ai cumparat mai tineri de 3 luni ....... fara suparare, da' avind in vedere volumu' acvariului, pastrind proportiile, scalarii aia nu arata ca niste scalari de 9 luni ....... nu-mi dau seama exact ce dimensiuni au, da' e evident ca sint mici, piperniciti, impiliti, somalezi ....... nici discusii nu par a avea dimensiunile unor discusi de 9 luni .

MA, de pe atunci am zis ca tin scalari si discusi impreuna, dar nu am specificat ca astia ar fi acei scalari. pe cei mari care s-au ales perechi i-am dat la schimb cu astia mici, cat despre discusi, cel galben de cand l-am primit am avut o vaga banuiala ca ramane pitic, si chiar ma incanta ideea, cel albastru este destul de mare si arata bine. poza este facuta prin iulie daca mai tin bine minte.

cat despre schimbatul apei, prefer sa fac schimburi asa cum le-am facut si pana acum, atata timp cat totul decurge normal si nu am probleme. am facut si schimburi saptamanale, dar am constatat ca si daca le fac la 1 sapt., la 2, sau la 4, parametrii apei raman cat de cat constanti. de aici trageti voi concluziile.
RaresLuc wrote:si eu tot de curiozitate intreb: de cand tii discusii impreuna cu scalarii?

din iunie-iulie
daca intrebarea era pt mine, iata raspunsul:

Plante:
ECHINODORUS TENELLUS, CRYPTOCORYNE UNDULATUS GREEN, NYMPHAEA LOTUS RED, VALISNERIA GIGANTEA, ROTALA MACRANDRA, LIMNOPHILA HETEROPHYLLA, EOCHARIS VIVIPARA, ELODEA DENSA, ANUBIAS BARTERI NANA

Pesti:
- 4 scalari
- 2 ancistrusi
- 4 neoni
- 2 discus

Hardware:
- lumina 3x18w (1 tld 830, 1 tld 840, 1 osram fluora)
- filtru extern canistra (ala din Europa despre care s-a tot scris)
- CO2 ("bomba" cu drojdie)

bazin
daca nu ati sarit pe Acata, atunci o sa sariti pe mine: la aproape 100 l, in care convietuiesc f bine 2 discushi si 4 scalri si 4 neoni, fac schimb de apa (10-15%) o data la 4-5 saptamani, desi, apa e limpede, limpede. as schimba apa chiar mai rar, dar se depune pe substrat ceva resturi si tre sifonate.
nu ma pot lauda ca f mare experienta, desi am "copilarit" pe langa 2 "pietzari" si am avut ce invata de la ei. daca reusesti sa ajungi la un echilibru in acvariu, nu vad rostul sa schimbi apa f des.
normal, la un bazin mic (40-50 l) este necesar, dar altfel, sincer, nu vad rostul sa faci schimburi dese, decat daca ai probleme cu pestii (boli) sau te-ai capatuit cu ceva alge.
"buey nene", mi te-ai laudat tu ca iti faci acvariu mare, dar nu mi-ai spus ca iti faci sarcofag!

arata "super", nu am ce comenta si scoarta aia e de mare efect.

apropos de plante, daca vrei tenelus, am invazie, la fel si limnophila. din puii aia de la tine care acum au ajuns la a patra generatie.

BRAVOS NENE, asa da!

Sandu, despre schimburi si mokangeala, lasa lumea sa vorbeasca, ca raman cu vorbele. ce mi-ar fi placut sa mai pot ajunge si eu la intalniri si sa mai aduc cate una alta. (de, mai tre sa ma ocup si de copil). dar din ce am avut am tot dat pe la unii, altii, chiar daca sunt de pe forum sau nu, daca eu am o planta, de ce sa nu aibe si altii? macar asa de prasila.

Forum Index » Profile for Allen_g30 » Messages posted by Allen_g30
Go to: