no, hai sa iti zic si eu cate ceva despre decorul din spuma. eu am luat un bazin cu spatele decorat cu spuma. mi-a placut si imi place asa cum este facut. un amic care a facut un bazin de 450 l pt o firma a vazut la mine decorul sia vrut si el unul asa ca m-am pus pe treaba:
- lipesti pe geamul din spate din 20 in 20 cm bucatele de sticla, ca aibe spuma pe ce sa faca aderenta, altfel te trezesti ca se desprinde;
- incepi sa bricolezi, dupa un model dorit de tine (liniatura, zig-zag, etc.) un strat subtire de spuma (cam de 1 cmcel mult, deoarece el se va umfla in timp de se usuca;
- cat este inca moale spuma, presari ceva nisip uscat peste, asa de decor;
- daca esti dibaci, poti face si ceva balcoane din spuma, in care sa plantezi palnte;
- lasi la uscat 48 ore;
- dupa uscare, pui apa in bazin, si il lasi asa cam 1-2 saptamani, sa iasa toate substantele toxoce. eu am adoptat metoda cu schimb de apa la 48 ore, sa fiu sigur ca nu vine ala sa imi dea cu ceva in cap ca iau murit pestii.
spuma uscata are intr-adevar o culoare ciudata, dar cu timpul capata o tenta veszuie destul de misto din cauza algelor.
daca vrei sa faci fundalul detasabil, iti recomand sa incepi bricolajul pe o bucata de sticla ceva mai mare decat spatele acvariului, unsa cu ulei siliconic, ca s o poti desprinde usor si taia la dimensiunile dorite. dupa uscare, daca vrei neaparat, poti sa arzi spuma cu bricheta ca sa-i dai o patina inchisa si apoi sa ii dau cu un lac ceva, care sa nu fie toxic (parca s-a mai discutat despre lacuri pe vechiul forum).
Iata si
ceva idei pt un background reusit.
succes!

[/url]