[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Fundal marin acvariu  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Endo_ro
Junior member
[Avatar]

IP:

Stim toti cum arata un acvariu de la Nenea Amano. Cam ramanem fara cuvinte !!!
Mie mi-a intrat in cap, vorba vine , sa fac un fundal albastru, care sa dea efectul ala de ocean. Adica jos sa fie foarte inchis, aproape de negru, iar sus albastrul sa devina luminos, chiar alb, cum se vede de sub apa cand este soare puternic. :-P
Problema e ca, personal, n-am vazut decat fundaluri din acelea cu plante, pietre si alte chestii, ori eu vreau ceva simplu cum am descris mai sus.
Ma intereseaza daca ati vazut pe undeva de cumparat sau daca aveti ceva idei de realizare a proiectului.
Ar merge o imagine scoasa la imprimanta, apoi plastifiata, sa reziste la apa?
Apoi dimensiunile sau printarea in asa fel, ca la un puzzle, sa iasa imaginea intreaga. ???
Si poate ca trebuie modificata iluminarea, astfel incat sa bata din spatele imaginii !!!! :-P

Astept parerile si experientele dvs.
Multumesc !!!
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Mai demult am incercat si eu sa fac ceva asemanator. Am pictat in culori de ulei un carton de mobila (de-ala care se pune in spatele dulapurilor, mereu uit cum se numeste). La fel, in degrade, de la albastru foarte inchis la alb.
Nu prea mi-a placut cum a iesit. Albul ala langa oglinda apei nu prea dadea bine. Trebuia sa ma fi oprit la o nuanta mai puternica de albastru. Parerea mea e ca o nuanta uniforma de albastru inchis ar fi aratat mult mai bine decat un degrade.

Epilog
Dupa vreo luna sau doua l-am scos si nu l-am mai pus vreodata. Zilele trecute m-am impiedicat de el prin casa si l-am aruncat.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
Allen_g30
Member
[Avatar]

IP:

niciodata alb in partea de sus.poate asa ceva ar mai merge
image
cat despre scos pe imprimanta, hmm, va sfatuiesc sa printati pe hartie blueback sau pe pvc semitransparent, pe un plotter in mod HQ la 600dpi, la orice centru specializat in printuri outdoor.
[Email]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Incearca doua variante: unul degrade si unul uniform. Monteaza-le pe rand si alege-l pe cel care e mai de efect.

>((º>
)/[/url]
razvan
Membru banat

IP:

ti-as mai putea "ca varianta" utilizarea de hartie creponata (normal tot pe exterior)
ar avea un "avantaj", creaza senzatia de volum, datorita apelor pe care le face lumina, pe denivelarile pe care le are.
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

razvan wrote:...senzatia de volum, datorita apelor pe care le face lumina, pe denivelarile pe care le are.

Interesanta idee.
Cum trebuie asezate denivelarile? Pe verticala sau pe orizontala?

>((º>
)/[/url]
razvan
Membru banat

IP:

practic se mai "creponeaza" hartia o data.. sa fie cit mai mototolita si sa faca cit mai multe "ape"
aripel
Member

IP:

.....eu am un carton (putin mai tare decat duplexul, daca il stiti)..pe care l-am facut eu..(cu culori alchidice, e usor) cu un degrade asa cum arata cel din postul lui Allen_g30.
si sunt multumit de el..
ps. ca un mic detaliu, am incercat sa-l departez 2 centrimetri de geamul din spate (pe exterior evident) ..si efectul este chiar mai accentuat!

aripel is here

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: