[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Allen_g30
Forum Index » Profile for Allen_g30 » Messages posted by Allen_g30
tot ce pot sa-ti spun este ca la Unirea , langa barul Acapulco, e un petshop unde am vazut ceva asemenator cu ceea ce ai pierdut tu. poti sa incerci si acolo.
cautati colant ORACAL seria 651 sau 451 pentru decorari auto. e cel mai bun
cred ca nutrifin este, si, da razvan, am gresit eu, se dizolva odata cu cresterea duritatii apei.

editat de razvan...
pai tot "negarea negatiei" ai spus si de data asta ;)
e clar daca-mi dai dreptate, se dizolva pe masura cresterii aciditatii. ;)
dolly, am observat ca acele cubulete (de fapt niste trunchiuri de piramida) se dizolva doar atat cat e nevoie, iar ph-ul il am aproape constant. un vechi crescator (Stefan Popescu - unii poate il stiti) mi-a zis ca acel cub se dizolva doar daca apa devine mai dura. eu tind sa-l cred deoarece un cub din asta acasa tine cam 4-5 saptamani, iar la birou cam 2-3.
pai, mai detaliat: factorul de reflexie la Juvel: +2.3; factor de reflexie la unul din piata: +1.7; factorul de reflexie la colantul alb de care zicea Acata: +2.1

trageti voi concluziile.

ps: masuratorile le-am facut cu un lightmeru MINOLTA IVf. am masurat lumina ambientala reflectata, cat si lumina unui blitz (cu cablu sincron, fotografi stiu!)
ati incercat acele cubulete de calciu? stabilizeaza (?) apa si au melcii o cochilie frumoasa si lucioasaaa
de cat e sticla? ca la geam de 4 am patit-o si eu, din senin mi-a aparut o fisura chiar in mijloc. se mai intampla sa fie geamul cu vre-ozgarietura ceva si apoi din grarietura sa se transforme in fisura ...
Dalles wrote:Oare sa nu stie astia de la Juwel asa ceva?

ai facut vreodata diferenta intre un reflector de la juvel si unul nenorocit de la electrice? eu da si m-a dus nebunia sa masur cu un exponometrulumina reflectata in mod direct de reflector si iti spun ca e mare dif intre reflectoare. nu stiu ce dreaq pun astia la suprafata tablei aia de aluminiusau ce e ea, dar ...
o instalatie ieftina dar proasta e in jur de 180.000 lei vechi. dar nu iti recomand. mai bine iti iei un starter electronic tot philips, mai scump ce-i drept dar isi merita banii. vezi prin practiker
am facut pt bazinul de la birou un reactor dupa modelul profi ce il am acasa. iata ce a iesit .

este confectionat din 2 seringi, una mare careia i-am taiat capetele, si una mica. in cea mare am introdus un capac de deodorant, care are 2 gauri. printr-o gaura am introdus seringa subtire prin care bag CO2 si pe a doua gaura am bagat tubul prin care vine apa din filtru. tot ansamblul are 10 cm inaltime si 4 cm diametru.

iara si foto a bazinului respectiv.
iata o mica "smecherie" : este bine sa folositi aparatul pe post de aparat de masurat lumina (asta in care aparatul de fotografiat are optiunea P). te apropii cu aparatul de zona cea mai critica si faci o expunere, citesti timpul de expunere si diafragma, treci apoi pe manual (M) setezi aparatul cu acele coordonate & shoot!

pare destul de simplu la prima vedere, dar exista riscul ca planul din fata sa iasa bine iar fundalul sa iasa sters. Eu de exemplu folosesc asa zisa citire in 2 timpi, odata o planta din fata pe care pica bina lumina si apoi fundalul, dupa care fac o medie.

De asemenea se mai poate folosi si blitz-ul setat Fill-Flash (lumina de umplere). Cum mai toate aparatele “point-and-shoot” au posibilitatea de fill-in, aceasta modalitate este usor si bine de folosit cu rezultate foarte bune. Ca lumina de la flash sa nu fie dura, se utilizeaza un reflector de dimensiuni mici pentru flash (un calc peste flash, un ciorap de dama, negru intins peste flash sau se poate folosi Omni-Bounce Diffuser, care ajuta la difuzarea luminii de blitz, care orientat catre subiect in mod direct creeaza umbre mult prea tari). dar, atentie, in cazul folosirii blitz-ului, nu faceti fotografii din fata ci din unghi.
aaa, daca e P72, cam greu de pus un filtru din asta, doar sa il tii cu mana in fata obiectivului.
depinde de marime, de la 600.000 la 2.000.000 lei vechi

modele si preturi

si, sincer, pt o fotografie reusita, asa cum vedem pe la altii, eu zic ca merita investitia.

Sony DSC P -72? nu cumva P92?
Sandu wrote:Totusi cu reflexiile alea din geam ce putem face? Cum am putea scapa de ele ...ca si eu am pierdut cateva poze reusite din acest motiv?

"nenea Sandu", tre filtru de polarizare dom'le, deh, ca doar asa scapi de reflexii.
nice shoot. ia vezi si aici poza facuta cam dupa aceeasi schema, dar cu WB pe manual (tot Olympus dar 750UZ)[/url]
BLeeD wrote:Am o camera Olympus C-130 Zoom cu care fac niste poze superbe, ... Macar spuneti-mi care credeti ca este modul cel mai bun pentru a poza acvariul, din optiunile :

setezi aparatul pe landscape + portrait, WB (white balance) pe nor, aparatul sa fie stabil (eventual pe trepied).
la petshop-ul din Moghioros, gasesti pistia (arata bine plantele si sunt sanatoase) la 10 mii firul.
Cata, uite la ce ma gandeam eu dupa ce am vb la tel: sa fac din polistiren expandat forma de radacina de copac, cu o grosime de 10 cm, dar in negativ. o capitonam cu celofan umed, ca sa ia forma mulajului, si turnam spuma. cand se intareste spuma, o scoatem din mulaj, indepartam celofanul si facem retusuri. forma rezultata o incastram apoi in fundalul pe care il faci din spuma si pietre. cam asa vad eu lucrurile.
mg_cmt wrote:de 2 zile am observat ca plantele devin "gaurite"...stiti ce poate provoca asta?

P.S. : am 6 scalari ; 2 betta ; 6 ancistrusi ; 1 platydoras ; 1 kuhli ; 2 corydoras ; multi pomacia

hmmm, daca ai observat problema asta la cele date de mine, atunci baga CO2. ai vazut cum arata bazinul meu, explozie de plante si sanatoase toate.
razvan wrote:... n-ar merge in stinga (cum se vede in poza) un cataroi "ciudat"...mare.. eventual ceva pe verticala, inconjurat de "pietricelele" care sunt deja acolo (gen closca cu pui ;) ) ...

te referi la asa ceva? sau asa? si daca luam in considerare si parerea lui mausmann, ar merge asa

bazinul are potential, detinatorul, imaginatie.

oricum, frumos inceputul. felicitari.

[/url]

Forum Index » Profile for Allen_g30 » Messages posted by Allen_g30
Go to: