[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ce este Potentialul Redox ?  XML
Forum Index » Apa
Author Message
Adrian Ionut
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut,
Am o intrebare - identica cu titlul postului - ce este Potentialul Redox si cum /cu ce afecteaza un acvariu, mai ales de apa dulce?
Am dat o cautare pe forum, da n-am gasit nimic concludent iar multe de pe paginile de pe net vorbesc de chestii nu totdeauna facile de inteles...
In ce context pun intrebarea... vreau sa pun in filtrele mele externe Purigen, insa am vazut pe ambalaj ca ar creste potentialul Redox si as dori sa inteleg mai bine fenomenul.
Am gasit explicatia pe pagina Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Reduction_potential), dar tot NU inteleg efectul intr-un acvariu

Merci,

Cauta si vei gasi, intreaba si ti se va raspunde. (oarecum din Biblie)
asc4
Junior member

IP:

Potentialul redox (PR) sau potentialul de oxido- reducere este un parametru de calitate ce exprima capacitatea apei de a lupta contra radicalilor liberi ( cu ajutorul electronilor liberi ) si care se masoara in milivolti. Valorile sale pozitive arata desfasurarea proceselor de oxidare si lipsa electronilor iar valorile negative arata desfasurarea procesului de regenerare si prezenta electronilor. Pentru ca apa sa realizeze o buna protectie trebuie ca acest parametru sa aibe valori negative.

Radicalii liberi sunt molecule inalt reactive cu un electron impar (sau "liber") pe orbitalul extern, conditie de dezechilibru care transforma aceste molecule fragmentate in agenti foarte instabili si periculosi din puncte de vedere biochimic.
De fiecare data cand un radical liber ataca o molecula normala pentru a-i sustrage un electron, molecula isi modifica in urma acestui proces proprietatile initiale, transformandu-se la randul ei in radical liber. O celula mutilata in acest fel la nivel molecular isi pierde functiile de baza, transformandu-se intr-o sursa de noi radicali liberi, gata sa atace alte celule si denaturandu-le functiile. Se genereaza astfel un lant necontrolat de reactii daunatoare.

This message was edited 2 times. Last update was at 10/08/2013 04:48:09

Lucrurile frumoase se intampla impreuna.
Adrian Ionut
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Mda... esti din generatia asta noua care nu este capabila sa treaca bacul fara sa copieze?

Raspunsul tau - daca se poate numi astfel - este copiat in parte de aici : http://www.terapii-naturiste.com/calivita/articole-despre-produse/radicali-liberi-si-antioxidanti.htm
E primul rezultat la o cautare pe Google in romana. Nu m-am mai obosit sa vad de unde provine si restul, da probabil e la fel.

Mi se pare jenant...

asc4
Junior member

IP:

Am primit o notificare pe email ca mi-ai scris, astfel ca iti raspund:
Puteam paria pe orice ca se va gasi unul ca tine.
Lucrurile cu adevarat importante nu au drept de autor si se copiaza pt a reproduce exact exprimarea autorului. Unele din aceste lucruri sunt cele de mai sus.
Daca copiam F= m*a de pe primul site ce-l afiseaza Google imi spuneai ca am copiat Principiul al doilea al mecanicii newtoniene.
Daca imi raspunzi, mai multa atentie la limba romana!

This message was edited 1 time. Last update was at 14/08/2013 18:51:25

Lucrurile frumoase se intampla impreuna.
Adrian Ionut
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Si acum ce vrei, sa ma cert cu tine? Vezi-ti linistit de Ctrl+C si Ctrl+V...
Probabil si Ponta are aceeasi logica ca a ta, ca sa nu mai zic ca raspunsul tau se potriveste ca nuca in perete. Sau crezi ca eu nu puteam gasi situl despre terapii naturiste si sa ma inspir de acolo ? Macar daca copiai ceva de pe un site de profil...

stefanp
Moderator

IP:

Importanta e informatia, daca e corecta sau nu.
Era mai bine sa puna si o sursa, dar totusi asta nu e motiv de cearta

Chill baieti

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Citeste topicu' asta. Cred ca unele posturi te vor lamuri partial. Informatia nu e copiata si e de valoare .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Adrian Ionut
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut,

Da, explicatiile lui nano sunt cu totul altceva, adaptate la pasiunea noastra.
Multumesc,

Forum Index » Apa
Go to: