| Message |
|
|
|
ms de detalii
nu mi-ar fi trecut prin cap sa prind 2 neoane de cele existente, dar cu siguranta e singura solutie fara a renunta la capac
|
 |
|
|
data viitoare cand va recomanda bradulet de craciun submers cei din hornbach sa nu-i credeti
|
 |
|
|
|
salut, cum ai reusit sa adaugi cele 2 neoane ? mai degraba unde ? pt ca locul este extrem de limitat
ai cumva o poza ?
|
 |
|
|
 0 interes oare fata de melcii de apa dulce ?
|
 |
|
|
|
Salut
Ma vad in ultimul timp atras de speciile de melci de apa dulce, am tot adunat pe ei si eram curios cam care sunt speciile crescute prin acvariile de la noi
Eu detin momentan: pomaceea, pomaceea blue, neritine, melci de substrat, asasini, tylomelania, marisa rotula, spiral horn si cred ca mai sunt si niste maidanezi
fiecare are specific propriu, anumite nevoi si aduc anumite benificii in acvariu
dar sunt curios daca mai sunt si alte specii crescute in Romania, nu am specificat la pomaceea si neritine exact care fiindca stiu ca sunt mai multe, sunt interesat mai degraba de specii diferite
Prin minte nu imi trec decat Planorbarius corneus sau Planorbis, stiu ca pe la vecini unuguri se gasesc
|
 |
|
|
|
da, un topic inedit si pt mine
poate aflam de la sursa ce s-a intamplat in cei 4 ani de cand a fost 'operat"
|
 |
|
|
|
Salut
Vreau sa schimb setup-ul unui acvariu de 60L si nu am ce face cu pestii din el
Asa ca ce vreau sa fac e sa scot toata apa in bidoane, pestii intr-o galeata unde sa tin si filtrul, astfel incat sa nu il opresc, intre timp sa lipesc decorul, sa schimb nisipul si sa adaug niste elemente de decor noi, cateva roci - toate curatate in prealabil
Iar a doua zi odata cu uscarea siliconului sa adaug apa si filtrul
Intrebarea mea este daca am "driblat" astfel saptamanile de asteptare sau risc sa omor pestii ?
Stiu ca bacteriile sunt fixate peste tot, pe sticla, decor si in special in substrat, deci odata cu schimbarea substratului si a decorului le voi omori pe cele existente acolo. Oare cele aflate in apa si in filtru se vor inmulti destul de repede in noul mediu astfel incat sa nu ajung sa am apa laptoasa sau nitriti ?
|
 |
|
|
|
au pe nevertebrate.ro ambele "modele"
dar melci de substrat sigur gaseti pe la donatii
|
 |
|
|
|
sa fii foarte atent la modul de prindere al soclurilor, pozele nu sunt intotdeauna fidele realitatii
|
 |
|
|
parca pinguinul e putin pe langa peisaj
|
 |
|
|
|
valabil
|
 |
|
|
|
Tetra Aquasafe
|
 |
|
|
|
incearca pe nevertebrate.ro
eu am comandat de 2 ori de la ei cate 8 buc de fiecare data, prima serie au ajuns toti teferi si sunt bine mersi si acum, cei din a 2-a serie au ajuns toti morti, care mi-au fost inlocuiti pana la urma cu 8 spiral horn
oricum merita sa incerci, sunt ok si garanteaza transportul in siguranta al vietatilor
|
 |
|
|
bsilviu2000 wrote:
Mai am o intrebare: restul filtrelor le verifici periodic? Si daca da, pentru cat timp ai oprit filtrul? Intreb deoarece am inteles ca oprirea filtrului pentru o perioada mai mare de timp poate determina moarte bacteriilor care s-au creat in filtru
Le verific doar cand vad ca a scazut debitul pompei, iar filtrul nu il opresc mai mult de 20 min, nici macar la schimburi, nu are cum sa iti ia mai mult aceasta operatiune.
|
 |
|
|
|
Daca reusesti modificarea capacului sa faci niste poze cu pasii urmati, sunt curios si eu dc e posibila miscarea asta si cum anume
In privinta filtrului, asa cum a spus si colegul de mai sus, in afara de vata nu te atingi de restul filtrelor decat daca scade debitul pompei, nu te lua dupa prospectul celor de la JBL, ar face si ei un ban in plus daca le-ai schimba la 3-6 luni cum zic ei, dar nu are rost, eu, intr-un an am schimbat doar Nitrax si cel albastru grosier o data, in rest nimic, cele fine si Cirax-ul le-am spalat o data, dar si atunci independent, deci nu speli deodata toate, ci tot pe rand, dar din nou, doar dc e cazul
|
 |
|
|
|
in privinta modificarii capacului pt a adauga inca 2x28w nu prea ai sanse, ori renunti la capac si faci un altul, cel mai bine suspendat ori pentru moment montezi 2 reflectoare, poate nu chiar acum ci peste cateva saptamani
in privinta filtrului te asigur ca iti va face fata, eu folosesc unul identic, cu contiditia sa nu suprapopulezi si sa nu arunci cu galeata mancare pestilor
daca schimbi saptamanal Poly pad-ul sau mai bine iei un pachet de vata filtranta de la Sera merge brici
|
 |
|
|
nimeni nimic ?
|
 |
|
|
|
sau Althernantera Reinekii Rosaefolia, cateva fire
|
 |
|
|
|
Dupa cum scrie titlul, cumpar Barclaya longifolia
una-doua plante
|
 |
|
|
|
Daca e moarta in mod normal o golesc din cochilie necrofagii pana ai zice "peste"
Mie cand mi-a murit o neritina am stiut imediat, roiau in jurul ei cory, kuhli si ancistrusi, ziua urmatoare cochilia era goala
|
 |
|
|