[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
melci de apa dulce  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
deSCALAR
Junior member

IP:

Salut

Ma vad in ultimul timp atras de speciile de melci de apa dulce, am tot adunat pe ei si eram curios cam care sunt speciile crescute prin acvariile de la noi
Eu detin momentan: pomaceea, pomaceea blue, neritine, melci de substrat, asasini, tylomelania, marisa rotula, spiral horn si cred ca mai sunt si niste maidanezi
fiecare are specific propriu, anumite nevoi si aduc anumite benificii in acvariu
dar sunt curios daca mai sunt si alte specii crescute in Romania, nu am specificat la pomaceea si neritine exact care fiindca stiu ca sunt mai multe, sunt interesat mai degraba de specii diferite
Prin minte nu imi trec decat Planorbarius corneus sau Planorbis, stiu ca pe la vecini unuguri se gasesc

This message was edited 1 time. Last update was at 11/12/2012 00:55:35

[Email]
deSCALAR
Junior member

IP:

0 interes oare fata de melcii de apa dulce ?
[Email]
babanukriss
Senior member
[Avatar]

IP:

in ce magazin de specialitate gasesc pomaceea bleu? ca sunt tare curios cum arata...

Ai bani, mananci..!!! Nu ai bani, nu ti-e foame...!!!
[ICQ]
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

@ babanukriss
Pomaceea bleu [Ampullaria australis sau Pomaceea ampullaris] arata asa:

si ii gasesti aici sau la nevertebrate.ro.
PS Probabil se gasesc in mai multe magazine, dar de astea doua stiu eu.

Festina lente !
babanukriss
Senior member
[Avatar]

IP:

gen hornbach ,real,alte peshopuri, nu se gasesc,as vrea sa vad cum arata inaintea cumpararii,multumesc pentru link ,macar mi-am facut o imagine

Ai bani, mananci..!!! Nu ai bani, nu ti-e foame...!!!
[ICQ]
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

@ deSCALAR

Dintre speciile de melci pe care le ai, cea mai interesanta mi se pare Ampullaria australis blue (Pomaceea blue).
Sunt sigur ca mai multi colegi acvaristi s-ar bucura sa aiba aceasta specie in acvariul lor, dar acesti melci sunt cam greu de procurat. Daca o sa reusesti sa-i inmultesti, sper sa ne trimiti si noua cateva exemplare.
Pentru moment, eu ma inscriu primul pe lista de prenotari pentru 2-3 exemplare de Ampullaria australis blue (Pomaceea blue) ... daca nu ai nimic impotriva.

Iti doresc ape limpezi si succes cu melcii.
Severus

Festina lente !
deSCALAR
Junior member

IP:

nu am nimic impotriva
sper si eu sa vad mini blue prin acvariu, dar deocamdata sunt dintre putinii care nu s-au inmultit
[Email]

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: