| Message |
|
|
|
Salut
Scriu acest post deoarece nu am gasit raspunsul cautat cu search
Astazi am observat la un rasbora arlechin (sunt 2 in acvariu, in pereche tot timpul) o problema la gura, parca se exfoliaza. Arata de parca ar avea o bucatica mica de vata in gura
Acvariul este in functiunde de peste un an, cu rasbora de la inceput in el+ 4 neoni, 2 scalari, 2 sanitari, 1 ancistus (60L-nu prea bun pt scalari, stiu, dar ei o duc bine), nu am introdus nici un peste nou de mai bine de 6 luni in acvariu, schimb apa saptamanal, am testat apa: ph 7-7,2, duritate ok, nitriti 0, poate nitratii putin cam mari, cam 50mg/l, dar acceptabil totusi nu? am schimbat apa chiar azi inainte sa observ problema
Sa ma ingrijorez ? e vreo boala ? parazit ? sa fie contagios ? (momentan doar cel in cauza e afectat) - sa-l scot din acvariu ?
Astept raspunsuri, pareri
Multumesc
|
 |
|
|
|
HEXASET 60 STAND
45x40x70
vlad.a, ce ai vazut tu pe site la aquael sunt dimensiunile pt stand (la cat scrie acolo ar fi mult mai mult de 60L, dc ar fi acvariu - logic), stiu ce am in casa fiindca il am in fata
un hexagon are 6 laturi egale, nu 2 de un fel si 4 de altul, iar cand am zis 35 cm diagonala si desi nu am folosit o formula am spus-o asa, ochiometric
|
 |
|
|
|
sunt 6 laturi x 10 cm, deci pe diagonala sunt vreo 30-35 cm pt inot orizontal, dar forma acvariului e clar verticala
la niste neoni ma gandeam si eu, dar ideea cu ancistrus si creveti imi place, cred ca asa va fi populat
in vreo 2 sapt am sa pun 4-6 pesti in el, dc nu uit postez si o poza
ms de sfaturi
oricum dc mai are cineva vreo idee, astept
|
 |
|
|
|
salut
am primit recent un acvariu vertical (asa il consider eu, nu am mai vazut unul asemanator pana acum)
are capacitatate de 60L, forma hexagonala, 6 laturi a cate 10 cm si inaltime 70 cm - producator aquael
acum il formez cu apa dintr-un alt acvariu, plante, O2 etc, dar sunt curios ce specii de pesti prefera sau sa zicem prospera intr-un acvariu de asemenea froma
nu vreau sa pun multi si dc as prefera o anumita specie ar fi sa pun scalari in el, chiar si unul singur fiind de doar 60L
sfaturi ?
ms anticipat
|
 |
|
|
|
voi incepe de maine schimburile
nu am cui sa dau din ei si nici nu prea as vrea, dar ....
din pacate problema scalarilor, din cate vad se "rezolva" de la sine, cei 2 de care vorbeam nu mananca deloc si sunt aproape inerti, dar inca stau pe verticala
cand am spus boala scalarilor - m-am referit la o boala despre care am mai citit pe forumuri, descrisa si ca sida scalarilor, care se pare afecteaza aceasta specie in deosebi - simptomele se potrivesc, dar e la fel de probabil sa fie intoxicati cu amoniac
|
 |
|
|
|
salut, ma numesc Razvan sunt nou inscris pe site si sunt din Oradea
dar si nou venit in lumea acvaristicii
am primit un acvariu de craciun, deci de ceva mai putin de o saptamana
cunostintele mele de acvaristica sunt minime si deja mi-e clar ca nu am procedat corect in achizitionarea si introducerea pestilor in acvariu
spre sa remediez si sa redresez totul
am un acvariu de 60L, cu filtru, incalzitor, termometru si iluminat
decorul este format din pietris si 3 plante, nu cunosc speciile
pesti: 4 scalari, 6 neoni, 4 sanitari, 2 guppy, 2 ancistus si inca 2 nu stiu ce specie
|
 |
|
|
|
Toti pestii introdusi in acvariu sunt inca teferi
Griji imi fac doar pt vri 2 scalari, care dau semne de boala, nu sunt cunoscator, dar nu se mai comporta ca in zilele precedente, de aceea am creeat si primul post
Am sa incep de maine schimburile zilnice, nu aveam apa pregatita
Filtrul acum stiu si am mai citit, il las sa acumuleze bacterii, initial l-am spalat fiindca parea calea logica in a pastra un acvariu curat, acum de vreo 2 zile am citit o gramada de articole si m-am luminat putin
Sper sa salvez scalarii si sa nu se imbolnaveasca restul, oricum am invatat destule
Mersi de sfat si de link-uri.
|
 |
|
|
|
Buna ziua,
Sunt nou in domeniu
Am primit un acvariu de craciun, am facut toate greselile incepatorilor: m-am pus pe citit doar dupa ce am populat acvariul, nu am ciclat apa, am folosit pietris colorat -verde, am pus cochilii de melci marini pe jos, am introdus pestii in prima zi, cred ca l-am si suprapopulat (acv.60L - 20 pesti - 4 scalari, 6 neoni, 2 guppy, 2 ancistus, 4 sanitari si inca 2 nu mai stiu). Problema: 2 dintre scalari, acum dupa 9 zile de la introducere si o schimbare a apei (aprox un sfert am schimbat, dar am spalat filtrul) nu mai mananca si stau la suprafata apei, de parca nu ar avea oxigen (pompa functioneaza), din ce am citit e boala scalarilor (au si un luciu pe frunte cei 2) si e netratabila. Intrebarea 1: chiar nu pot sa fac ceva acum, tardiv sa remediez situatia si sa-i insanatosesc ?
Intrebarea 2: daca oricum vor muri sa ii scot de acum din acvariu (asta inseamna wc si tras apa, nu am acvariu de tratament disponibil) ?
Multumesc
|
 |
|
|
|
|