| Message |
|
|
|
mersi, buna idee, arata bine
bun si site-ul din link
m-am gandit si la Barclaya longifolia
inaltimea coloanei de apa 45cm
folosesc neoane Juwel integrate in capac: Daylight + Nature cu reflectoare
|
 |
|
|
|
Nici o grija, nu va trece pe plante
|
 |
|
|
|
Salut
Vreau sa adaug o pata de culoare intr-un colt al acvariului si nu prea cunosc plantele
Caut o planta cu frunze rosiatice, nivel intretinere: mediu, preferabil una tip tufa, care sa creasca pana la 40-60 cm
Acvariul are lumina 0.5w/L, fertilizez cu lunia JBL, substrat fertil JBL, CO2 presuzitat, cam 2 bule/sec
Ma puteti ajuta cu niste sfaturi/sugestii ?
|
 |
|
|
|
nu e obligatoriu sa renunti la capac, eu am decupat pe sus cutia (pe jos e imposibil), am scos balastul vechi, am pus unul nou electronic 2 x 36 W (gasesti dc vrei si 2 x 28), am luat de pe nevertebrate.ro socluri T5 cu protectie la apa si de la pet shop-ul local am achizitionat neoane T5 de 28W ( 1 x nature + 1 x daylight )- marime custom 580 mm, gasesti doar de la Juwel sau Dennerle, apoi dupa o luna am pus si reflectoarele (recomand Juwel, JBL nu potriveste perfect)
*mentiune - gasesti pe ebay, dar cred ca am vazut si pe unul din site-urile romanesti (nu retin care) - unitatea de schimb de la T8 la T5 facuta de Juwel, dar pretul e cam mare, peste 500 ron parca
|
 |
|
|
|
Daca te tine bugetul: go for it, ia instalatia de la JBL, dar poti cu un buget mult mai redus sa iti faci singur o instalatie
Ingrediente pt inceput: butelie 5-10kg, reductor cu reglaj fin si electrovalva, valva antiretur, numarator bule, difuzor, furtun dedicat CO2
|
 |
|
|
|
salut
felicitari de achizitie
acvariile de colt sunt cam pe disparute, dar bine aranjate si pozitionate sunt spectaculoase
eu ma descurc cu filtrul intern, e perfect, probabil unul din cele mai bune filtre interne - am setup-ul actual de un an, nici o problema, doar sa schimbi si sa cureti la timp buretii, iar vata alba sa o schimbi la cel mult o sapt (ca sa scazi costurile in loc sa tot cumperi de la Juwel o cutie la 2-3 sapt, iei un pachet de vata de la Sera de 250g si te tine 3 luni)
fata de dotarea standard, in cazul unui plantat, va trebui sa bricolezi putin instalatia de iluminat si sa montezi 2 T5-uri cu 2 reflectoare si te vei apropia de realitate
in rest, ape limpezi
|
 |
|
|
|
salut
sunt interesat de stand
ai PM
|
 |
|
|
|
Salut
Dupa cum spune si titlul cumpar electrovalva, model care se monteaza direct pe furtunul de CO2
Nou sau folosit, dar din ratiuni financiare probabil va fi vorba de una folosita
Pe ebay o chinezarie e la 18 lire sterline, dar parca nu m-as arunca pe asa ceva, dar nici nu vreau sa depasesc 130-150 RON
Astept oferte
Ms
|
 |
|
|
|
revin eu cu oferta de 120 RON pt electrovalva fara defecte
|
 |
|
|
|
nici un semn de viata in mai bine de 2 saptamani ?
mai existi ?
mai e valabil anuntul ?
|
 |
|
|
|
ai PM
|
 |
|
|
|
sunt interesat de electrovalva
nu pot oferi mai mult de 120 ron
da-mi PM dc batem palma
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
ai PM
|
 |
|
|
|
Pun si eu un post si o sa ziceti ca deh, asa-i romanu' - eu incerc sa nu .... impotriva vantului
ce am comandat pana acum de pe nevertebrate a fost de calitate, molusca, hardware sau ce-o fi fost
de fiecare data am dat de bariera: nu este pe stoc (chiar si in cazul in care pe site era specificat clar: in stoc, livrare 1-2 zile, de fapt trebuie asteptat 2 sapt), dar asta e (nu zic asta doar asa, ca-s roman si n-am ce face), cand am avut urgenta la ceva am anulat comanda si gata, cand am avut timp de asteptat am asteptat, au unele produse de negasit altundeva, inclusiv debrecen ca e aici aproape, iar la preturi sunt cei mai buni de pe piata la multe (din nou paralela - la jumate fata de unguri)
concluzie: fiecare e liber sa aleaga, nu astepti, cumperi din DE si platesti transport, tii la buzunar? atunci astepti
daca ar scoate de pe site ce nu au in stoc, site-ul probabil ar fi gol sau fie undeva la 25% populat de poze si toti ati zice: vai, ce oferta slaba pe site-urile romanesti
|
 |
|
|
|
auzind atatea laude la adresa NLS, am comandat si eu o cutie de flakes de pe pepika.ro si pestii parca au innebunit dupa acesti fulgi, in privinta efectelor inca nu pot sa ma pronunt, dar apetitul pestilor e urias, am sa iau cu siguranta si granule, preturile sunt foarte bune cu tot cu transport comparand cu Tetra ce foloseam eu pana acum
|
 |
|
|
|
ti-am dat si eu PM de-o vreme si pauza raspuns pana acum
|
 |
|
|
|
ai PM
|
 |
|
|
asta ar fi o solutie: http://www.nevertebrate.ro/product_info.php?cPath=35_50&products_id=1900
oricum din cate stiu cei de la zoomania ofera o garantie de 2 ani pt acea instalatie, care contine totul de la bec, la transformator - citeste garantia si pastreaza si bonul de casa
|
 |
|
|
|
sau Nemateleotris magnifica
|
 |
|
|