[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ajutatima va rog ( incepator 100% )  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ClassMaker
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna seara,
Am cumparat un acvariu Juwel complet cu filtru, termometru, pompa de apa, neon.
L-am organizat frumos cu nisip, scoici, plante, pietre etc.
Am fost in petshop si am intrebat daca pot amesteca diferiti pesti. Mi sa aratat cei care ii pot amesteca si am ales :

2 Scalari
3 Neoni
6 Zebre
2 Xifo
2 Carasi
2 Carasi Volatili
4 Guppy
2 Tiger Barbus
4 Moli
2 Ventuze
2 Sanitari

In timp ce alegeam pestii intrebam daca alegerea mea este buna ca sa nu iau prea multi sau daca e buna alegerea !

Acum nu stiu si nu imi pot explica cum dispar pestii din acvariu !
Nu mai am ( Neonii, 1 Zebra, 1 Moli, 2 Guppy, 1 Caras Volatil )
Asta in decurs de 4 zile niciodata nu am vazut cum mancau sau atacau toti pesti pe unul!
M-am uitat in filtru am cautat peste tot in acvariu nu inteleg !
Am vazut acum 2 zile cum un barbus ataca un guppy care a ramas fara jumatate din coada si a 2 a zi nu mai era !
Am luat cei doi barbus si i-am pus separat astazi sa vad daca e din cauza lor !
Vreau sa mentionez poate este si asta o problema un sanitar este foarte mare fata de ceilalti pesti ( cam 4-4,5cm ).

Poate ma puteti scoate din aceasta problema va rog frumos !
Nu am citit pe forumuri ca sa ma documentez poate a fost greseala mea ca am vrut sa fac o surpriza acasa si am cumparat pesti care nu se pun impreuna !

Multumesc
[WWW] [Yahoo!]
Redknee
Member

IP:

Scalarii mananca/vor manca neonii sunt sanse mari.
Barbus vor ataca sigur guppy si probabil si manca.
Carasul probabil si el a fost atacat de brabus moly la fel.
Zebra habar nu am, e posibil sa o fi halit scalarii sau brabusii.
Ma indoiesc ca sanitaru ala a mancat vreun peste viu.
Nu ai specificat ce volum are acvariul si nici cat a stat la ciclat, daca nu s-a ciclat e posibil sa iti moara si alti pesti.
In petshop ii doare fix in 14 pe aia, ei sunt angajati sa vanda iar daca au vazut ca te uiti la X, Y, Z i-au recomandat pe toti.
Daca te uitai si la niste discus probabil iti sugerau vreo 40 ca dau bine.
Scoicile alea nu isi au rostul in apa, ridica duritatea daca nu ma insel.
Ce nisip? Dala colorat frumos? Daca da poti sa-ti iei adio de la pesti si plante iar daca ai nisip obisnuit l-ai spalat bine inainte sa-l pui?
Plante naturale sau plasticaraie? Daca-s de plastic pune-le in sacul menajer si lasa salubrizarea sa se ocupe de ele, daca sunt naturale nu strica sa te informezi despre fertilizare, lumina, etc.
Barbusii unde i-ai pus separat? Ai sanse mari sa nu-i mai gasesti in viata pe maine.
http://www.acvariu.ro/ghid-incepatori
http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati
2 linkuri care o sa-ti prinda extrem de bine daca ai rabdarea sa citesti.
P.S Sigur nu poate e greseala ta ca nu te-ai documentat dar am fost si eu acolo. Ce poti face acuma e sa citesti cele 2 linkuri si sa vezi ce mai poti salva din acvariul respectiv.

This message was edited 1 time. Last update was at 24/02/2010 04:00:35

Nu mananc din palma indiferent de meniu Si mai stiu ca un vanator de succes ajunge prada-n pustiu
Tudor
Member
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit in randurile(din ce in ce mai mai largi) acvaristilor.
In primul rand ai facut o greseala majora: ai cumparat acvariu si pestii si ai inceput treaba. Trebuia lasat sa se cicleze acvariul vreo 2-3 saptamani, fara pesti, doar cu plante. Plantele sa fie naturale nu plastic deoarece au si ele rolul lor in ecosistem. Scoicile alea trebuie sa dispara din acvariu, intr-adevar ridica duritatea apei. Linkuri utile a postat colegul nostru mai sus, urmeaz-le cu sfintenie.
Carasii sunt voalati, nu volatili iar tetrazonele nu se vor da in laturi sa le ciupeasca coada. Eu ma indoiesc(virgula) ca disparitia celorlalti pesti sa fie pusa in carca tetrazonelor. Sunt ei pesti mai vioi si ciupesc cozile si voalul, dar nu cred ca sunt criminali. Adica cel putin la mine nu au facut niciun ravagiu.
Incearca sa specifici si cat de mare e acvariul, ce filtru ai mai exact, poti posta si poze cu acvariul.
Succes si apa limpede.
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Vinzatoru' de pesti te-am mintit. Citeste repede articolele de pe site.
Spune-mi ce-s aia "carasi volatili" ?

Poze: smilie ... Poze cu plante
Redknee
Member

IP:

Porcule sunt daia care se evapora repede, nu vezi? Unul a si disparut!

Nu mananc din palma indiferent de meniu Si mai stiu ca un vanator de succes ajunge prada-n pustiu
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

La interpretarea asta nu m-am gindit , nu m-a dus mintea asa departe .......

and_alx
Member
[Avatar]

IP:

E de ras. Sincer si eu am ras, dar m-am gandit apoi ca nu toata lumea a avut norocul(cum am avut eu) sa gaseasca un forum(nu neaparat acesta) de acvaristica. Sper sa nu-ti mai "dispara" pesti. Oricum de murit, vor mai muri, dar daca apelezi la sfaturile celor de aici care se pricep(nu este cazul meu) vei avea rezultate frumoase.
P.S. A fost frumosa "ODA PARTIDULUI", nu?
[Email] [Yahoo!]
ClassMaker
Junior member
[Avatar]

IP:

Redknee wrote:Scalarii mananca/vor manca neonii sunt sanse mari.
Barbus vor ataca sigur guppy si probabil si manca.
Carasul probabil si el a fost atacat de brabus moly la fel.
Zebra habar nu am, e posibil sa o fi halit scalarii sau brabusii.
Ma indoiesc ca sanitaru ala a mancat vreun peste viu.
Nu ai specificat ce volum are acvariul si nici cat a stat la ciclat, daca nu s-a ciclat e posibil sa iti moara si alti pesti.
In petshop ii doare fix in 14 pe aia, ei sunt angajati sa vanda iar daca au vazut ca te uiti la X, Y, Z i-au recomandat pe toti.
Daca te uitai si la niste discus probabil iti sugerau vreo 40 ca dau bine.
Scoicile alea nu isi au rostul in apa, ridica duritatea daca nu ma insel.
Ce nisip? Dala colorat frumos? Daca da poti sa-ti iei adio de la pesti si plante iar daca ai nisip obisnuit l-ai spalat bine inainte sa-l pui?
Plante naturale sau plasticaraie? Daca-s de plastic pune-le in sacul menajer si lasa salubrizarea sa se ocupe de ele, daca sunt naturale nu strica sa te informezi despre fertilizare, lumina, etc.
Barbusii unde i-ai pus separat? Ai sanse mari sa nu-i mai gasesti in viata pe maine.
http://www.acvariu.ro/ghid-incepatori
http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati
2 linkuri care o sa-ti prinda extrem de bine daca ai rabdarea sa citesti.
P.S Sigur nu poate e greseala ta ca nu te-ai documentat dar am fost si eu acolo. Ce poti face acuma e sa citesti cele 2 linkuri si sa vezi ce mai poti salva din acvariul respectiv.

Acvariul este Juwel Record 60 (Volume: approx. 54 Litres ; Measurements: 61 x 31 x 36 cm)

Nu am plante naturale nu mi sa sugerat cu toate ca aveau ( voi cumpara zilele astea ).
Nisipul nu este colorat, este nisip cumparat de la petshop nisip normal nu fin. ( macar asta e bun )
Am si 4 scoici mari si inca 4-5 mici.
Am niste pietre mici colorate care se vindeau tot la petshop pentru acvariu.
Un pod si un stalp ornament din plastic cred ca sunt (imita foarte bine lemnul).

Cand am pregatit acvariul l-am curatat la jet de apa rece fara detergenti, nisipul l-am spalat intr-un lighean.
Am umplut acvariul cu apa si nisip am aranjat decorul dupa care am pus aqua safe si l-am lasat 6-8 ore la limpezit. ( asa mi sa spus la petshop )
Dupa cele 6-8 ore am adaugat si pestii in acvariu !

De hranit ii hranesc cu TetraBits de doua ori pe zi cat prin in 2 degete.

Am sa schim 25 % din apa astazi, am sa scot plantele artificiale vreeau sa stiu daca trebuiesc scoase si pietrele colorate si scoicile. Si maine o sa iau plante naturale.

Intru-un final am ramas cu :

2 Scalari
din 3 Neoni ( mai am 0 )
din 6 Zebre ( mai am 5 )
2 Xifo
2 Carasi
din 2 Carasi Voalati ( mai am 1 )
din 4 Guppy ( mai am 2 )
din 2 Tiger Barbus ( mai am 1 )
din 4 Moli ( mai am 3 )
2 Ventuze
din 2 Sanitari ( mai am 1 )

- Mentionez ca din pesti morti nu am gasit decat 1 Sanitar si o Zebra. Restu nu i-am gasit in acvariu daia am zis ca au disparut... oricum este o dilema pentru mine cum au disparut.

Multumesc mult pentru raspunsuri si ajutor.

[WWW] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Ai citit articolele primite?
Ai prea multi pesti acolo in volumul ala de apa, incearca sa mai "scapi" de ei altfel vor muri.
Daca vrei plante naturale sa studiezi intai ce plante vrei(vezi ce necesitati au fiecare).
In functie de planta vei avea nevoie de substrat, co2, lumini, fertilizare etc.; sau nu
Pentru un scalar sau caras ai nevoie de cel putin 50 de litrii.
Trece la semnatura de unde esti
[Email] [Yahoo!]
ClassMaker
Junior member
[Avatar]

IP:

LUPmic wrote:Ai citit articolele primite?
Ai prea multi pesti acolo in volumul ala de apa, incearca sa mai "scapi" de ei altfel vor muri.
Daca vrei plante naturale sa studiezi intai ce plante vrei(vezi ce necesitati au fiecare).
In functie de planta vei avea nevoie de substrat, co2, lumini, fertilizare etc.; sau nu
Pentru un scalar sau caras ai nevoie de cel putin 50 de litrii.
Trece la semnatura de unde esti

Am citit articolele, e mai greu sa inteleg numele dar am sa le caut sa vad cum arata... ma descurc pana la urma cu plantele.
Lumina am de la neonul acvariului dar nu stiu sa iti spun de cat este.

Toti pestii sunt mici si scalari sunt mici !
[WWW] [Yahoo!]
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Scalarii si carasii nu au ce cauta acolo!Nu stiu ce anume numesti tu "ventuze",ca daca sunt Plecostomus,si astia cresc ingrijorator de mari.Cred mai degraba ca pestii tai mor si sunt serviti postmortem de restul.Acvariul tau nu e pregatit inca sa primeasca pesti,cum ti-au spus colegii citeste despre compatibilitati pesti,volum necesr,ciclul azotului,si mai vorbim altfel vei deveni clientul fidel al petshopistului si treaba tot nu se va rezolva
[Email]
ClassMaker
Junior member
[Avatar]

IP:

narcis.b wrote:Scalarii si carasii nu au ce cauta acolo!Nu stiu ce anume numesti tu "ventuze",ca daca sunt Plecostomus,si astia cresc ingrijorator de mari.Cred mai degraba ca pestii tai mor si sunt serviti postmortem de restul.Acvariul tau nu e pregatit inca sa primeasca pesti,cum ti-au spus colegii citeste despre compatibilitati pesti,volum necesr,ciclul azotului,si mai vorbim altfel vei deveni clientul fidel al petshopistului si treaba tot nu se va rezolva

De unde sa stiu eu Narcis, am gresit acum ce vrei sa fac sa arunc pestii si sa o iau de la capat ?
Da ventuze sunt Plecostomus asa scria la petshop Ventuze .
Vreau o solutie ce credeti ca as putea face ? ca sa le pot crea intr-un timp foarte scurt necesitatile lor !

Scalari si carasii sunt mici nu sunt mari am sa pun poze cu acvariu in 30-40 min !
[WWW] [Yahoo!]
ClassMaker
Junior member
[Avatar]

IP:

Poze acvariu

[Thumb - IMAG0073.jpg]

[Thumb - IMAG0072.jpg]

[Thumb - IMAG0070.jpg]

[WWW] [Yahoo!]
veron
Junior member

IP:

daca te uiti la acvariul tau, eu de exemplu, la o prima vedere parca e un chici. scoicile alea si ceva "margele" pe jos sau ce e cu albastru...nu stiu...parca mai bine arata daca te fortezi sa pui ceva plante pe acolo (naturale) si sa scoti scoicile alea ce oricum nu folosesc la nimica. in rest...in problema pestilor...sunt destiu ce sunt mai profi decat mine si incearca sa asculti de ce zic ei; pe viitor incearca sa nu amesteci familile intre ele.

This message was edited 2 times. Last update was at 24/02/2010 16:42:29

[Email] [Yahoo!]
Redknee
Member

IP:

Suprapopulat e un termen potrivit pentru acvariul tau. Scapa-te de scalari si carasi si de "ventuza" acum sunt mici dar curand os a fie mari si vor fi ca niste pesti in conserva, scoate scoicile, margelele colorate, imitatiile de lemn, plasticaraiele. Daca nu e natural si e pus de decor nu are ce cauta in acvariu.
Cumpara niste plante nepretentioase, vallisneria zic eu ca sunt ok, poate gresesc daca da sa fiu corectat.
Presupun ca sol fertil nu ai deci o sa ai nevoie de ceva fertilizante daca vrei plante.
Dar cam tot ce povestim noi aici se regaseste in linkurile pe care ti le-am trimis.

ClassMaker
Junior member
[Avatar]

IP:

E clar ca am o boala in acvariu...
Gris cred ca se numeste coada carasului e mancata si cu ceva alb prin margini nu mai e vioi nu mai mananca...
Xifo e in aelasi stadiu coada mancata nu mai poate inota bine..

Maine cumpar sa iisepar ii bag in carantina cei care mai sunt sanatosi si curat acvariu si am sal fac cum scrie la carte ( sper sa reusesc )..

Multumesc pt intelegere revin cu poze la noul acvariu si mai multe detalii maine...

[WWW] [Yahoo!]
Redknee
Member

IP:

Nu stiu daca grisul mananca coada si eu am avut gris la multi dar nu imi amintesc sa fi ramas fara cozi... Nu e ceva ciupercuta mai degraba?
Fa niste poze de aproape si posteaza, poate te ajuta cineva sa idenfitici.

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Coada mincata nu-i gris. E o infectie bacteriana cauzata de conditiile proaste si apa toxica. Rezolva asta si apoi trateaza.

ClassMaker
Junior member
[Avatar]

IP:

Vroiam sa va anunt procedeele care le-am facut si sa vedeti progresul care il fac.

- Astazi am pus de dimineata apa in galeata si am bagat un furtun de la pompa de aer in ea ca sa se aeriseasca si sa elimine din clor.
- Am scos scoicile mari, plantele artificiale, pietrele colorate
- Am inlaturat pestii bolnavi.

- Am pus 3 plante naturale am lasat 2-3-4 scoici mici mici ( sa imi spuneti daca trebuie sa le scot si pe acelea)
- Am schimbat 30 % din apa.

Intrebare : Am observat la filtru de apa ca sunt momente care se opreste si incepe din nou sa filtreze ! este normal sau am probleme cu el ?

Multumesc !
[WWW] [Yahoo!]
Redknee
Member

IP:

Scoate toate scoicile.
Nu e normal sa se opreasca filtrul, esti sigur ca se opreste? Sau doare elimina aer ramas in el? Poate stecheru` nu face bine contact in priza, verifica.
Ai inlaturat pestii inseamna ce? Aruncat? Mutat? Dat cadou?
Redu numarul pestilor, degeaba faci eforturi daca tot conserva e.
Bravo pentru inceputul promitator!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: